Femeie din Iași, spulberată pe trecerea pentru pietoni! Accidentul rutier mortal s-a petrecut pe o stradă din oraș. Iată ce s-a întâmplat cu șoferul! GALERIE FOTO

22 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

O femeie a fost spulberată pe trecerea de pietoni de pe o stradă din Iași. În urma accidentului rutier mortal, șoferul, Neculai Ungureanu, a fost trimis ieri în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Ieșeanca a murit la 11 zile de la impact, din cauza leziunilor destul de grave pe care le-a suferit

După ce o femeie a fost spulberată pe trecerea de pietoni de pe o stradă din Iași, șoferul, Neculai Ungureanu, a fost trimis ieri în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal, privind comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Femeie din Iași, spulberată pe trecerea pentru pietoni

Oamenii legii spun că pensionarul ieșean, Neculai Ungureanu, în vârstă de 70 de ani, a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 2 ani. Atunci, anchetatorii ieșeni au fost alertați cu privire la producerea unui accident rutier destul de grav.

„În fapt, s-a reţinut că, pe data de 17 august 2020, în jurul orei 9.00, inculpatul N.U. a condus un autoturism pe strada Sfântul Petru Movilă, dinspre strada Gării, către strada Iordachi Lozinschi. La o trecere pentru pietoni, pe fondul neadaptării vitezei în apropierea marcajului pietonal şi pe fondul neacordării de prioritate pentru pietonul angajat în traversare, a surprins-o și accidentat-o pe numita A.P., care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii de la dreapta la stânga conducătorului auto”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Neculai Ungureanu, acuzat că a provocat moartea victimei

În urma impactului devastator, a fost dat un telefon la numărul pentru apeluri de urgență 112. La scurt timp, la fața locului au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Victima, o femeie în vârstă de 64 de ani, a beneficiat de primul-ajutor, apoi a fost transportată la spital, pentru primirea de îngrijiri medicale.

Mai apoi, oamenii legii au demarat cercetările, pentru a stabili cu exactitate circumstanțele ce au dus la producerea accidentului rutier.

„Pe data de 28 august 2020, victima a decedat, ca urmare a leziunilor suferite. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive”, a adăugat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Din păcate, în ultimii ani, tot mai multe astfel de accidente grave au avut loc pe șoselele din județ. Astfel, zeci de șoferi au fost audiați, cercetați, reținuți, arestați preventiv sau chiar condamnați definitiv după asemenea incidente.

Acum, șoferul a fost trimis în judecată, după ce o femeie din Iași a fost spulberată pe trecerea pentru pietoni de pe o stradă din oraș.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *