Prima pagină » Local » Femeie din Iași, obligată să îi achite daune morale unui vecin! Întreg scandalul a izbucnit de la o postare pe Facebook! (Exclusiv)
Femeie din Iași, obligată să îi achite daune morale unui vecin! Întreg scandalul a izbucnit de la o postare pe Facebook! (Exclusiv)

Femeie din Iași, obligată să îi achite daune morale unui vecin! Întreg scandalul a izbucnit de la o postare pe Facebook! (Exclusiv)

11 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au admis cererea formulată de un bărbat. Judecătorii au obligat-o pe Elena Pricop la plata sumei de 10.000 de lei către Ion Sorin Hriscu. Întreg scandalul dintre cei doi a pornit de la o postare pe rețeaua de socializare Facebook

O femeie din județul Iași a fost obligată de judecători să îi plătească daune morale unui vecin. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au admis în parte acțiunea formulată de Ion Sorin Hriscu, în contradictoriu cu Elena Pricop.

„Instanța admite în parte acțiunea reclamantului. Obligă pârâta să îi achite reclamantului suma de 10.000 de lei, reprezentând daune morale. De asemenea, o obligă pe pârâtă să îi plătească reclamantului suma de 1.350 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”, au precizat judecătorii.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Elena Pricop, dată în judecată de Ion Sorin Hriscu după o postare pe Facebook

Procesul intentat de Ion Sorin Hriscu vecinei sale, Elena Pricop, a început pe 25 noiembrie 2019. În acțiune, reclamantul din orașul Hârlău le-a cerut magistraților să o oblige pe femeie la plata unor daune morale.

„Pe terenul proprietatea mea se găsește o fântână. Acolo, am început niște lucrări de realizare a unei instalații de apă. La un moment dat, pârâta a provocat scandal, adresându-mi injurii și amenințări, respectiv expresii de genul «prostul satului», «țigan ordinar» etc., țipetele pârâtei fiind auzite de către trecători și vecini. Și în zilele următoare, pârâta a continuat să facă afirmații denigratoare și calomnioase, făcându-mă «prost» și «țigan ordinar». De asemenea, pârâta a postat pe rețeaua de socializare Facebook fotografii însoțite de comentarii cu tentă calomnioasă și etichetări care m-au pus într-o postură penibilă și jenantă. Ca urmare a acestor fapte, am suferit un prejudiciu moral din cauza suferinței psihice cauzată de adresarea acestor expresii jignitoare”, a menționat Ion Sorin Hriscu în fața judecătorilor.

Reclamantul a adăugat că toate aceste acțiuni ale femeii i-au produs grave prejudicii de imagine, afectându-i onoarea și demnitatea.

Femeia a refuzat să se prezinte în fața magistraților

Judecătorii au precizat că, deși a fost citată în mod legal, Elena Pricop nu a formulat vreo întâmpinare în dosar și, mai mult, nici nu s-a prezentat în fața instanței pentru a răspunde la interogatoriu. Pe de altă parte, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au subliniat că, în timpul cercetărilor, au fost administrate probe cu înscrisuri, fiind depuse, în copie, planșe foto și acte de identitate, precum și proba cu un martor.

„Instanța reține că există o stare conflictuală între reclamant și pârâtă din cauza unor lucrări pe care reclamantul le realizează la o fântână aflată pe proprietatea sa. Analizând declarația martorei, instanța stabilește faptul că pârâta a provocat un scandal îndreptat către reclamant, adresându-i injurii, amenințări și afirmații denigratoare, reclamantul fiind grav afectat de comportamentul pârâtei. Acest comportament ilicit al pârâtei i-a produs reclamantului un prejudiciu de imagine, afectând onoarea și demnitatea lui în acel moment, fapt care i-a afectat probitatea profesională și prestigiul de care se bucură acesta în societate.

Cu privire la daunele morale solicitate, instanța apreciază că acestea reprezintă satisfacții echitabile destinate a compensa pecuniar suferințele psihice, ca urmare a săvârșirii unei faptei prejudiciabile de către o persoană”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *