Prima pagină » Local » Femeie din Iași, hărțuită de propriul iubit. Bărbatul a ignorat ordinul de protecție emis pe numele lui
Femeie din Iași, hărțuită de propriul iubit. Bărbatul a ignorat ordinul de protecție emis pe numele lui

Femeie din Iași, hărțuită de propriul iubit. Bărbatul a ignorat ordinul de protecție emis pe numele lui

19 aug. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O femeie din județul Iași a fost hărțuită de propriul iubit. În urma incidentelor, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat pe Petru Glăvan la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru nerespectarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție (5 acte materiale). Oamenii legii au afirmat că, deși fusese emis un ordin de protecție pe numele lui, ieșeanul l-a ignorat

O femeie din Iași a fost hărțuită de iubit. În urma incidentului, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat recent pe Petru Glăvan la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru nerespectarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție în formă continuată (5 acte materiale).

„Inculpatul Petru Glăvan va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Consiliului Local Brăeşti, județul Iași, sau al oricărei instituţii aflate în subordinea acestuia, pe o perioadă de 80 de zile. Constată că persoana vătămată M.D. nu s-a constituit parte civilă”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Femeie din județul Iași, hărțuită de iubit: cum a izbucnit scandalul!

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Petru Glăvan a început pe data de 22 decembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani l-au condamnat sub acuzația de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordin de protecție în formă continuată (5 acte materiale). În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Conform anchetatorilor, ieșeanul din satul Cristești a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ un an.

„În mod repetat și în baza aceleași rezoluții infracționale, respectiv la datele de 19 mai, 29 iulie, 3, 13 și 24 august 2021, inculpatul a pătruns în locuința persoanei vătămate, i-a adresat și injurii și amenințări, încălcând, astfel, măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis prin sentința civilă din 12 mai 2021, respectiv obligația de a păstra o distanță minimă de 100 de metri față de ea și de locuința ei și interdicția de a avea orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu aceasta, pe o durată de 6 luni”, au afirmat oamenii legii.

Ieșeanul Petru Glăvan a susținut că, de fapt, femeia l-ar fi chemat

Fiind audiat în calitate de suspect și inculpat, Petru Glăvan a recunoscut că, deși cunoștea prevederile sentinței civile prin care s-a emis ordinul de protecție, respectiv obligațiile ce i-au fost impuse, le-a încălcat în mod repetat la acele date în condițiile în care știa și că faptele sale constituie infracțiuni. El a mai declarat că, de fiecare dată, persoana vătămată ar fi fost cea care l-ar fi sunat și l-ar fi chemat la locuința ei, spunându-i că ordinul de protecție nu mai este valabil, întrucât a mers la Judecătorie și și-a retras toate plângerile formulate împotriva lui.

La rândul ei, persoana vătămată a declarat că nu se constituie parte civilă în cauză, respectiv că nu formulează pretenții față de Petru Glăvan. În plus, procurorii au dispus clasarea cauzei pentru infracțiunea de amenințare, sesizată ca fiind comisă de ieșean pe data de 19 mai 2021, deoarece femeia și-a retras plângerea prealabilă. De asemenea, s-a dispus clasarea cauzei privind infracțiunile de lovire sau alte violențe, amenințare și distrugere, întrucât lipsesc plângerile prealabile ale persoanei vătămate.

Acum, după ce o femeie din județul Iași a fost hărțuită de propriul iubit, judecătorii l-au pedepsit pe acesta din urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *