Prima pagină » Titlurile zilei » Femeie din Iași, chinuită 14 ore la UPU „Spiridon”! A murit pentru că medicii au ignorat-o. Familia victimei: „Mama a ajuns muribundă pe masa de operație” – FOTO

Femeie din Iași, chinuită 14 ore la UPU „Spiridon”! A murit pentru că medicii au ignorat-o. Familia victimei: „Mama a ajuns muribundă pe masa de operație” – FOTO

26 aug. 2022, 02:00, 52 ,
în Titlurile zilei

Familia unui ieșence aduce grave acuzații unui medic de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași, fiind de părere că Saveta Pintilie a încetat din viață, în data de 16 august 2022, din cauza neglijenței de care a dat dovadă acesta. Femeia a fost ținută 14 ore la UPU „Spiridon”, fiind operată mult prea târziu. Familia pacientei își dorește să depună plângere la Colegiul Medicilor Iași, astfel încât cei responsabili să plătească

Saveta Pintilie, în vârstă de 69 de ani, din municipiul Iași, suferea de hipertensiune și diabet, însă ambele probleme medicale erau ținute sub control prin intermediul unui tratament adecvat și prin monitorizare de către medicul de familie. Femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași, în seara de 7 august 2022, prezentând dureri acute la nivelul abdomenului. Cu toate acestea, a fost ținută timp de 14 ore la UPU, fiind operată abia în dimineața următoare. Familia este de părere că această neglijență a costat-o viața pe Saveta Pintilie care a decedat câteva zile mai târziu.

o imagine cu Saveta Pintilie

Femeia a fost ținută 14 ore la UPU Spiridon, fiind operată mult prea târziu

Saveta Pintilie a fost ținută 14 ore la UPU „Spiridon” cu dureri insuportabile

În data de 6 august 2022, Saveta Pintilie a început să acuze simptome de greață, vomă și scaune diareice. A crezut că se confruntă cu sindromul intestinului iritabil și a luat tratament în acest sens, tratament care a dus la deshidratare. În data de 7 august 2022, familia femeii a sunat la ambulanță, deoarece aceasta acuza dificultăți în respirație. Pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, în seara de 7 august 2022. Soțul femeii, Mihai Pintilie, a fost în permanență în sala de așteptare, fiind îngrijorat de modul în care evolua starea de sănătate a soției sale. Cu toate acestea, comunicarea cu medicii a fost a defectuoasă. Familia pacientei îi acuză pe medici că nu i-au oferit îngrijiri femeii.

„Comunicarea între personalul medical, tatăl și fratele meu, care erau prezenți în sala de așteptare, a fost mai mult decât defectuoasă. Toată noaptea, tatăl meu a stat cu ochii pe mama printr-o ușă, dar și cu ochii pe personalul medical. Concluzia lui a fost că medicii fac pauze foarte dese de țigară și cafea. Toate acestea, în timp ce mama mea nu avea o evoluție bună. S-a prezentat cu dureri abdominale, pe o scară de la 1 la 10, scorul dat de ea fiind 10. Nu am cunoștință ce teste i-au făcut, în afară de analize de sânge pentru care rezultatele ar fi fost valabile în 3 ore. Tatăl meu a vorbit cu medicul Marcela Burlas care era de gardă în acea seară”, a declarat Loredana Pintilie, fiica pacientei.

Loredana Pintilie: „A omis monitorizarea atentă a unui pacient a cărui stare se deteriora din oră în oră”

o imagine Spitalul Sfantul Spiridon

Saveta Pintilie, în vârstă de 69 de ani, suferea de hipertensiune și diabet, însă ambele probleme medicale erau ținute sub control prin intermediul unui tratament adecvat și prin monitorizare de către medicul de familie

Familia pacientei susține că Saveta Pintilie a beneficiat de îngrijirile și investigațiile necesare abia după ce s-au schimbat medicii de gardă, în dimineața zilei de 8 august 2022. Astfel, pacienta a fost operată de ulcer gastric perforat de către dr. Mădălina Palaghia, din cadrul Clinicii Chirurgie Generală I.

„Tura care s-a schimbat dimineață a preluat cazul mamei. Consider că a fost întârziată decizia de a face un CT scan unui pacient care acuza dureri groaznice de abdomen. Abia în jurul orei 9 sau 10 dimineața, pe 8 august, i s-a făcut CT scan cu citirea adecvată a rezultatului care a avut drept consecință admiterea la operație de urgență. Dr. Mădălina Palaghia de la Clinica I ne-a transmis că a ajuns prea târziu la ea pe masa de operație, fiind ținută 14 ore în UPU. În tot acest timp, nu am auzit de la tatăl meu despre efectuarea vreunui CT scan sau a unui SEPSIS scor, teste care ar fi indicat clar gravitatea situației în care se afla mama mea. A fost operată de ulcer gastric perforat, iar medicii spun că i-au găsit și o peritonită veche. Eu sunt farmacist, dar nu știam că poți trăi cu o peritonită veche și insuficiență hepatică”, a adăugat fiica victimei.

Starea de sănătate a Savetei Pintilie nu s-a ameliorat nici după operație, astfel că aceasta a încetat din viață în data de 16 august 2022, la ora 9:10. Familia sa își dorește să facă o plângere împotriva medicului Marcela Burlas care nu a monitorizat pacienta cu atenție și a lăsat-o să zacă 14 ore la UPU cu dureri insuportabile.

„Eu îmi doresc cel mai mult să fac plângere, așa cum se face în țări care respectă dreptul pacientului, o plângere împotriva unui medic care, respectând sau, mai degrabă, nerespectând niște protocoale, a omis monitorizarea atentă a unui pacient a cărui stare se deteriora din oră în oră. Mama a ajuns muribundă pe masa de operație a dr. Palaghia”, a conchis Loredana Pintilie.

Prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu: „Se va face o analiză internă în cadrul spitalului asupra deciziei Chirurgiei de gardă!”

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu dr. Marcela Burlas, însă acest lucru nu a fost cu putință. În schimb, prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, șef UPU-SMURD Iași, a declarat că în cadrul spitalului se va face o analiză internă, astfel încât să se stabilească dacă medicii de gardă au acționat prea târziu în cazul Savetei Pintilie.

„Nu există o plângere a familiei la spital. Medicul de urgență a informat permanent soțul pacientei despre starea ei gravă de la sosirea în UPU. Pacientă cu șoc septic, colită cu clostridium, evaluată repetat în cursul nopții de chirurgie, gastroenterologie, boli infecțioase, diagnosticată cu disfuncție organică multiplă, tratată conform protocolului de șoc septic de medicul primar de urgență. După ce am făcut CT, s-a evidențiat pneumoperitoneu, s-a internat în Chirurgie I, în sala de operație. Diagnosticul intraoperator: peritonită veche, generalizată prin ulcer perforat acoperit. Șocul septic a fost tratat în continuare de echipa de la chirurgie și terapie intensivă, dar evoluția a fost nefavorabilă. Permanent s-a explicat starea familiei. Se va face o analiză internă în cadrul spitalului asupra deciziei Chirurgiei de gardă, dar în literatura medicală sunt menționate dificultățile de diagnostic în peritonita veche, mai ales dacă sursa sepsisului a fost găsită inițial infecția cu clostridium cu care pacienta a venit de la domiciliu. Pacienta avea și alte comorbidități. Este foarte important și rezultatul anatomo-patologic. În plus, explorările paraclinice inițiale nu au arătat sursa unui abdomen acut chirurgical,  ceea ce a condus diagnosticul spre sepsis cu clostridium”, a precizat prof. univ.dr. Diana Cimpoeșu, șef UPU-SMURD Iași.

Familia Savetei Pintilie, femeia care a zăcut timp de 14 ore la UPU „Spiridon”, își dorește doar ca responsabilii să plătească pentru indolența de care au dat dovadă.

Comentarii
  • Peritonita veche :)))). Este de fapt peritonita complicata prin ulcer perforat !!!!!!! Daca doamna doctor Burlas ar fi efectuat un examen clinic corespunzător ar fi pus corect diagnosticul de abdomen acut chirurgical și fără să aștepte 3h rezultatele de la laborator. Dumneaei in schimb a așteptat 14 ore, app de la ora 12 noaptea sigur mai era pe acolo? De regulă fuge repede la somn și lasă rezidenții sa lucreze in restul turei de noapte . De care clostridium avea ? Malpractice se cheamă, diagnosticul final pt doamna doctor Burlas. Nu mai acoperiți toate lighioanele de pe Upu! Mai sunt și medici decenți, bineînțeles. Următoarea la cazuri de genu este doamna Dr. Cozariuc. Condoleanțe familiei și ferească Dumnezeu că părinții noștri să aibă nevoie de îngrijiri medicale Intr o garda cu medici de genu !!!!!!!!!

  • Cand eroii din linia intai considera ca la 69 de ani ti-ai trait traiul, zaci in urgente si mai mult de 14 ore. Cine mai are naivitatea sa creada ca spitalele, dupa experienta plandemoniei ( cand au vazut ca pot ridica purcoaie de bani, pe false urgente, aproape nefacand nimic altceva decat sa ingrase conturile firmelor de pompe funebre si propriile buzunare), sunt pentru a vindeca oamenii de rand, si nu pt a face economii la bugetul sanatatii si jumuli cinic pacientii de spaga, indiferent de rezultat, este un naiv!In peste 90% din cei ramasi in tara, constiinta lor e de tipul ideologului Harrari, a lui Klaus Schwab, de la Forumul Economic mondial ( ca sunt prea multi mancatori inutili, care trebuie decimati, pt a trai reptilele batrane, ce ne decid soarta), iar competenta profesionala , cand nu raspunde la comenzi ale grupurilor politice si Big Pharma de interese, fix cat a garagiului italian, fara facultate, prins ca facea operatii estetice invalidante, jucandu-se de-a doctorul.

  • Am patit-o și eu, tot cu durere abdominală. Am fost ținută de la 3 noaptea pana la 7 dimineața fără sa fiu întrebata măcar, de ce sunt acolo! Iar când în sfârșit am fost întrebata de sănătate o doctorița a găsit de cuviință sa ma scoată cu patul pe hol în fata băii, unde era un curent de te tăia și un bețiv care voma. La ora 9 am făcut scandal , iar o dr mi-a zis ca dacă nu sunt mulțumită sa ec. Și am plecat la o clinica particulara. Halal, n-au ce cauta asa specimene în sistemul medical.

  • Criminali in halate albe ,platiti cu multe mii de euro pe luna.
    Afara din sistem !
    Eventual la puscarie.

  • eroiiiiiiii!!!!!!! meserie/ zero, sufelet nici atat……bani…bani

  • Confirm 100% . La UPU urgența lui Cimpoieșu și a lui Arahat se traduce prin așteptări de peste 6-8 ore și, dacă mai trăiești, vine un rezident sa îți ia tensiunea să te întrebe de unde ești , cu ce ocazie pe la noi….. sunt niste incompetenți și indolenți , sunt buni doar sa se afișeze pe la tv ca sunt eroi… Dumnezeu nu doarme și-i mai prăbușește cu câte un elicopter cu tot dar ei nu înțeleg. Urgența la Iași înseamnă: las pe mâine, poate moare și nu ne mai batem capul !

  • Asistenta UPU

    Numai la UPU Iasi sa nu ajungi, mai ales pe timp de noapte cand toti medicii de garda DORM! Profesionalismul celor care lucreaza in UPU lasa mult de dorit, unii habar nu au ce sa-ti faca si cum sa-ti faca! Este o doctorita, Irina, venita printre ultimii la UPU, care a lucrat peste 10 ani ca administrator la o firma de paza din Iasi si acum, dintr-o data, a ajuns medic in UPU!!! E posibil, daca dai banii unde trebuie!

  • Bine ca noi avem bani sa dam la altii, sa investim in razboaie care nu sunt ale noastre, dar noua ne mor oamenii in UPU !!! FOARTE FRUMOS! In loc sa faca si sa renoveze spitale, sa mareasca unitatile de primiri urgente si multe multe altele pt romani! Vorba lu Johaness, ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT !

  • Astăzi se implinesc 10 de ani cand parintele meu nu mai este. Am ajuns la UPU Spiridon si echipa cucoanei cimpoiesu nu a știut să pună un diagnostic de peritonita ,deși a fost vazut de mai mulți – medici . Intr-un final m-au directionat catre infecțioase unde a stat 5 zile , fără să se iute nimeni la el . La cererea mea au acceptat sa-l consulte din nou un chirurg , am ajuns din nou la Spiridon , era de gardă aceeasi echipă (culmea) care ridica din umeri , dar din pacate am ajuns in șoc septic. La colegiul medicilor nu faceți nimic. Mi-au dat dreptate că a fost malpraxis , dar colegiul național mi-a inșiruit o pagină din tratate și studii care arată ca la copii și bătrăni nu se poate diagnostica o apendicita , fiind asimptomatici.

  • Andreea Simion

    Oarecum similar, in septembrie 2018, mama mea murea pe un pat de la Spiridon, acelasi spital, medici din aceeasi categorie, lipsiti de minimul interes pentru viata pacientilor. Intr-o duminica dimneata s-a stins. Eu, muritor de rand, am constatat ca starea i se altera si am cerut sa raman peste noapte cu ea. Nimeni altcineva nu a considerat ca e necesar transferul intr-un salon de terapie intensiva, au lasat-o in grija unui rezident, intr-un salon dotat cu …nimic. S-a stins intr-un spital dintr-o tara in care bipezi, cu rol de medici, fac doar interesul propriilor buzunare. Un sistem putred in care suntem capabili sa spunem, noi, apartinatorii…sa ne fereasca Dumnezeu de boala, iar bipezii in halate albe, sa treaca luna ca sa-si incaseze lefurile si sa aiba pacienti care sa le duca plicurile cu bruma de pensie sau castig pe care le au. Rusine!!! Sunt capabili sa spuna atat…”Se va face o analiză internă în cadrul spitalului ”…atat au invatat in scoala, dar si in propriile familii. Nu ne vom face bine niciodata, mizeria din mintile halatelor albe este molima timpurilor pe care le traim!!! Dumnezeu sa o ierte pe doamna, inca un suflet plecat din aceasta lume din vina unor hiene!

  • Cel mai bun lucru pe care îl poți face în țara asta este să pleci din ea! Mi-e scârbă când aud de medicii de doi lei, CORUPȚI ȘI PLICTISIȚI DE TOT ȘI DE TOATE…iar din urmă vin ăia și mai proști, cu instagram și note de 2 la UMF.
    Păcat de femeie, trebuie șters cu toți pe jos, chit că o să rămână în funcții mult și bine!

  • Luați lecții de la spitalele din Cluj domnilor, grija față de pacient este pe primul loc. La Iași de ce nu se poate?

  • Cel mai bun lucru pe care îl poți face în țara asta este să pleci din ea! Mi-e scârbă când aud de medicii de doi lei, CORUPȚI ȘI PLICTISIȚI DE TOT ȘI DE TOATE…iar din urmă vin ăia și mai proști, cu instagram și note de 2 la UMF.
    Păcat de femeie, trebuie șters cu toți pe jos, chit că o să rămână în funcții mult și bine!

  • Indolenta și indiferență maximă în UPU Iași. Soțul meu a stat 3-4 ore cu dureri insuportabile la rinichi, nu l-a băgat nimeni în seamă, nu i s-a administrat nici un calmant deși nu putea să se țină pe picioare de durere, cu stare de vomă, febră și alte simptome de colica renală acută. Noroc că mai sunt spitale particulare unde s-a intervenit rapid căci altfel cred că pleca la fel ca doamna din articol. Da, concluzia e că noi am avut o alternativă și am plecat revoltați când am văzut că nu se face nimic și TOTI cei din UPU sunt pierduți în spatiu. Dar ce fac alții care nu au nici resurse și nici inspirația de moment de a lua o decizie. De ce mai plătim asigurări de sănătate lună de lună dacă nici măcar atunci când e o situație de urgentă medicală nu beneficiezi de servicii medicale prompte și profesioniste!?Iar medicii care dorm în gardă și nu pot fi deranjați de la somnic ar trebui demiși și nu ar trebui lăsați să mai practice medicina vreodată. Din păcate cei buni au plecat și au rămas doar ciurucurile.

  • Acești impostori asa ziși medici știu ca nu răspund în fata legii !!! Se acoperă unul pe altul .Hârtia vorbește, cu ea ramai .Corupția este La cel mai înalt nivel .Justiție nu exista .Vorbim degeaba !!! Ferească Dumnezeu sa ajungi pe mana lor în oricare spital .

  • Subscriu. Indolenta e strigatoare la cer. Am venit trei nopti la rand cu o stare de rau general si am fost umilita de fiecare data si neluata in serios, chiar mi s-a spus batjocoritor ca nu se vine in Upu cu salvarea pentru ” criza de hemoroizi”. Nu era asa ceva, lucru confirmat dealtfel la fiecare tuseu rectal, hemoragia era de la colon si am fost trimisa in cele din urma la Parhon cu trombocite de zece ori mai putine, insuficienta renala acuta si o anemie de toata frumusetea.

  • Este o situatie foarte veche si despre care se scrie periodic. Ce nu inteleg eu este de ce nu se iau masuri? Trec anii, multi la numar, reclamatii si cazuri noi apar mereu, insa nici o imbunatatire a sistemului si a modului de comportament al personalului medical. Nu se vrea sau nu se poate? Si eu am o amintire urata de la UPU Iasi. Insa pot spune , din experienta proprie, ca nici in alte tari nu stau lucrurile chiar pe „roz”.

  • UPU este un fel de Poarta Raiului ( Iadului) , ei au drept de viata si de moarte asupra bolnavilor. Nu am auzit sa se stea la UPU mai putin de 10 ore. Am stat 16 ore pe o targa metalica, fara apa, fara nimic, abandonata pe hol si mutata cu targa pe un culoar pe unde treceau tot felul de persoane si bolnavi.. Rudele mele au stat 16 si 18 ore, insetate , infometate, fara acces la toaleta, asteptand sa fie internate, cu fractura de femur si genunchi, in dureri groaznice. Oamenii mor in UPU cu zile. In experientele mele cu UPU, in triaj, pe hol au murit 2 oameni pentru ca nu au fost consultati( o tanara de vreo 30 de ani cu hemoragie interna si un domn cu inima)pentru ca in sectie se asteptau analize si se faceau perfuzii. Aceasta triere trebuie desfiintata, in acest serviciu se fac tratamente ambulatorii, in loc sa se distribuie pe sectii bolnavii in functie de boala si asta imediat. Ritmul de lucru in UPU este foarte lejer, stau pe telefoane si asteapta sa curga perfuzia. Perfuziile ar trebui administrate in clinici sau ambulatorii, nu intr-o zona de asteptare, printre oameni cu toate bolile si ranile.

  • Comentati pt ca lipsa de educatie,va invatat ca atunci cand o pets apropiata a decedat,sigur e vina medicului,pt ca lasitatea va caracterizeaza.Nu aveti capacitatea pt a intelege cat se pregateste un tanar pana ajunge medic specialist,cate sacrificii presupune,acesti oameni merita tot respectul,de care voi care va permiteti sa aruncati acuze,sunteti prea mici ,ca sa puteti intelege,da,ii putem numi,trimisii lui D zeu pe Pamant! As cere scuze in numele tuturor care va permiteti asemea comportament fata de acesti Eroi,care salveaza vieti,si pe ale voastre!

  • foarte multa lume nemultumita, observ ca si aici sunt comentarii destule si nu se va lua nici un fel de masura, UPU IASI ESTE CATASTROFA -ASISTENTE SI DOCTORI INTR-O PAUZA CONTINUA DE TIGARA ORI CAFEA , ABIA SE MISCA DE PARCA AR FI LA PLIMBARE , PACIENTII ZAC PE SCAUNE IN ASTEPTAREA LOR …chiar nu se poate face o organizare ca la carte, chiar nu se schimba nimic acolo, MANAGERUL DOARME SI EL????? treziti-va ca deja ne-am saturat pana peste cap de atitudinea voastra delasatoare !!!!

  • Cine este șef la UPu? Dacă șeful este slab ca manager atunci totul este anapoda.

  • sa o suji Adina Pop. Ai impresia ca numai voi studiati si invatati!

  • Pentru Adina Pop. Jenanta postarea. Nu poti justifica nesimtirea si mediocritatea (ca sa nu spun criminalitatea) de care unii medici dau dovada, prin timpul si „sacrificiile” pe care un tanar trebuie sa le faca pentru a ajunge un medici specialist. Daca „sacrificiile” sunt numarate prin moartea unor pacienti, sa va fie rusine. Dumneata esti o ordinara care isi permite sa vorbeasca de lasitatea pacientilor. Mama mea a fost tinuta 7 ore fara sa i se faca nimic. Se tipa la ea ca este bolnava psihic, ca nu ii este rau si ca nu trebuie trimisa la cardiologie, pentru ca nu are nimic la inima. Cand eu le-am spus ca o doare in spate, criminala bruneta cu suvite mov mi-a replicat: da ce sinteti medic? Nesimtit-o care semnezi Adina Pop, mi-am scos eu mama de la Upu, pe iscalitura mea si am dus-o la Institutul de cardiologie Georgescu, cu taxiu. Cand medicul de garda de la Upu, o rezidenta cu parul negru si suvite mov tipa la ea si la mine, mama mea era in criza cardiaca. Inima ii functiona doar 25 % si cu toate astea a considerat ca nu este nevoie de cardiologie si ca la institut nu o va primi nimeni. Medicii cardiologi din Copou au ramsa socati (reactia lor a fost: este ingrijorator ca un medic nu a fost in stare sa citeasca corect un EKG si sa nu-l ia in consideratie). In copou, mama mea a fost salvata si i s-a pus un stimulator cardiac. Multumesc din suflet medicilor din Copou care au salvat-o, si mi-au mai tinut-o in viata inca un an!! Voi astia de la Upu, mars la gunoiul societatii, ratatilor!!

  • Doamna Adina, ideal ar fi sa pună și în practica ceea ce au învățat.

  • Abatoare umane nu spitale la spiridon e jale cică vii la cel mai mare spital din moldova șpaga e pe primul loc mai bine să bage chirica buldozerele să-l râdă de tot

  • Adina Popa – am tot respectul din lume pentru medici adevarati, pentru studentii de la medicina care intradevar invata nu pentru cei care dau spaga sa treaca examenele si culmea ironiei mai primesc si rest de la spaga.
    Intr-adevar nu putem sa-i bagam pe toti in aceeasi oala, dar din pacate cel care trage din greu, rara primeste laude, nici macar nu le asteapta. Tot cei fara caracter fac scandal atunci cand sunt acuzati de nestiinta.
    Oare pentru neregulile din sistemul sanitar nu exista o Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului??? Nici nu vreau sa-mi imaginez cate cadre medicale si-ar pierde serviciul si s-ar transforma in vanzatorul de la taraba din colt.

  • Pentru NU VA SPUN: exista Colegiul Medicilor, dar corb la corb nu-si scoate ochii. Cati medici ai auzit sa fie lasati fara parafa, pedepsiti sau exclusi din tagma???????

  • Îmi pare rău ce s-a întâmplat dar nu sunt de acord cu toate comentariile, că toți medicii au fost studenți de nota doi , Instagram și altele.
    Eu și soția mea suntem oameni cu salarii de două mii de lei net și fata mea este în anul 4 cu note de 9, la buget și bursă de merit. Lucrează acum și ca practicant la Spiridon. Deci sunt mulți ca ea. Treaba este că fii de doctori au locuri gratuite la umf să studieze și apoi ajung medici , poate chiar la upu. Și fii altor jmecheri. Copii ca al meu probabil va ajunge prin Franța sau anglia după rezidențiat. Eu nu am bani să-i asigur postul în Iași. Cu toate că cică cei care învață bine au prioritate, da eu nu cred

  • Adina pop iti ploua in gura masiv

  • @Adina Pop s.a. de aceeasi gandire. Eu zic sa va dea Dumnezeu sa simtiti pe pielea voastra si/sau a celor dragi voua cele de care vorbesc cu atata durere pacientii si apartinatorii de care medicii si-au batut joc, din postura de dumnezei ai acestei lumi, cu drept de viata si de moarte, dumnezei pe care i-a durut in cot si nici acolo de suferinta si moartea lor, si a-l caror comportament il laudati drept competent, profesionist s.a.m.d. Sa va infrupte Dumnezeu din belsug de aceasta `competenta`, de sa o simtiti pana in rarunchi,maduva si suflet. Dupa asta, va astept sa veniti si sa-i laudati pe … competenti. Cei care ati facut bine si omenie, de astea sa aveti parte, iar cei care ati dat altora ` competenta`, fix asta sa va dea Dumnezeu, pentru sangele de pe mainile voastre ce striga la El pentru cei tratati cu … competenta voastra!

  • Problema e ca,in ultima perioada, sunt angajati medici foarte slab pregatiti profesional,cu notele cele mai mici din facultate,tot apar asistenti noi,afoni total, angajati fara concurs (prin transfer,pile) si care nu sunt atentionati ca nu fac nimic treaba,brancardieri spagari.Conducerea UPU angajeaza,se stie cu multi ani inainte ce ciurucuri vor angaja prin multe smecherii(cautati din facultate) si conditii(trebuie sa fie inalt ca bradul si prost ca gardul).Cei pregatiti profesional n-au nici o sansa,ba mai sunt si batjocoriti.Nu le mai ajunge spaga!

  • Din pacate aveti mare dreptate! Nu poate intra in clanurile acestor asa-zisi profesionisti! Sfatuiti-o sa plece din tara, oricat de mult si-ar dori sa ramana aici! Loc intr-un spital de stat nu va prinde fara sprijin consistent din partea unui nume important din sistem, iar pentru asta trebuie bani sau sa-si puna trupul la dispozitie!

  • bai Adina Pop, du-te si te cauta la cap laq Socola. Cum iti permiti sa spui ca acesti nemernicii astia in halate albe sunt trimisii lui Dumnezeu pe pamant? Narcisismul dublat de mediocritate in medicina este echivalentul criminalului in serie. Afirmatiile tale aduc un mare deserviciu chiar si mediciciloe cu adevarat profesionisti, cu mare daruire in munca de salvara a vietii si care, in fata bolilor se comporta cu umilinta, imensa atentie si multa iubire fata de viata. Mars de aici cu nebunia ta ca-mi provoci greata!!

  • Ambulantierul brigaderul

    Bai mai scrieti si despre Ambulanta Iași . Chemi ambulanta azi si vine dupa 3 zile . Vedeti acolo nereguli cu angajarile din pandemie . Briscaru Spagaru a luat 10 000 de euro pt un asistent si 7 000 pt soferi . 40 de oameni au fost in oand3mie angajati .Vedeti postul de director tehnic este atribuit fara concurs !!!!

  • La urgente la rezidențiat se intra cu note mici ,majoritatea nu și-au dorit asta ,dar nu au avut capacitatea sa ia punctaje mai mari ….multa aroganta ,lipsa empatie ,somn,telefoane non-stop ,mâncare non-stop,superficialitate ….

  • Jos labele de pe eroii neamului nostru românesc!! Lăsați primele și conturile lor în pace!
    Tot înainte eroi!

  • Interesant ca toată lumea da vina pe medicii si asistenții din UPU, dar măcar știți cum funcționează ?Medicul din urgente constata cauza si cheamă specialistul ( gastro , chirurgie , etc)…. Dacă ăla se scobește pana vine , cum poți acuza un medic de pe urgente, ar trebui sa va exprimați corect si sa faceti strict referire pe secție …. Când va scoate din r***t in ultima ca tratati cu neglijența orice boala e bine??? Atunci sunt îngerii in alb , când greșesc sau nu tine de ei sunt vinovați!!! Sunt OAMENI, nu Dumnezeu

  • Trebuie mers cu parul la spital…

  • Ddg, voi si magistratii sunteti avutii Romaniei , din toate timpirile. Poate e bine sau e coruptie in tot ce faceti, conteaza mai putin. Forte grav ca sunteti initi si omorati oamenii. Tratati oamenii dupa Bynum vostru plac. Va veni timpul cand cei care I ati omorat o sa va judeca. Nu vedeti ca odrasle voastra sunt nulitati blestemate? Asta nu va spune nimic?

  • Gloata de prosti vrea sânge,nu contează de la cine,nu v-ati dat seama?!

  • E plin de amețite cu unghiile de 1m si gene de nu vad sa scrie la UPU ,niște tute cu aere de doctori..Soțul a ajuns anul trecut în urgente cu criza de colica renala ,intr adevăr f dureroasa dar era o simpla piatra ce trebuia eliminata iar deștepții de acolo au spus ca are blocaj renal ,ca trebuie operat ..etc.A ajuns la Parhon,unde i sa dat tratament și calmante ..acolo alt circ cu doc.Pricop care ii face litotritie pe piatra aflata deja pe ureter (când se fapt,litotritia e recomandata ptr.piatra aflata în rinichi)..etc..etc.In sfarsit,am ajuns la Elytis la doctorul Novac care ia dat tratament corect și piatra a fost eliminata în 2 zile.Vai de săracii oameni care cuprinși de panica nu mai au inspirație și energia necesara sa aleagă bine ptr.ei sau familie.Aveti grija de sănătatea voastră ca știți cum e când ajungi la astia:operația a reușit,pacientu a murit…

  • Cineva, cândva

    Acum se văd rezultatele medicilor care au luat examenele cu bani și pile.

  • Doar Justiția divina sa mai facă dreptate în tara asta .Sa vedeți ce teanc de hârtii o sa primiți în urma acestei analize interne .Nici dacă faceți plangere penala NU face nimeni nimic.Mor oamenii cu zile !!!! La Neuro este la fel!!!

  • Atâtea de multe probleme la UPU Sf Spiridon managerul rezista .Noi cetățenii Iasului nu ne respectam,permitem oportuniștilor să facă ce vor,inclusiv sa ne de’a sau nu dreptul la viață.

  • @Adina Pop. Dacă ai fi făcut școală ca lumea, nu ai fi trecut de clasa a 8-a. Ești proastă, semianalfabetă, nu știi să scrii și nici să te exprimi, nu mă mir că faci parte din categoria medicilor incompetenți pt că tu nici nu știi să citești și să scrii corect, nici de școală profesională nu ești bună, eu, personal am fost la UPU, de două ori cu fracturi ale piciorului, am stat prima dată 8 ore și a doua oară 6 ore și jur că nu aș fi stat nicio clipă dar fără a trece prin acest cacat în care voi vă scăldați crezându-vă „trimișii lui Dumnezeu”, nu aș fi beneficiat de actele trebuincioase pt concediu medical. Altă dată cu soția, cu sindrom HTA atât de puternic încât nici pe mine nu mă cunoștea, putea face AVC și putea să moară de 10 ori dacă nu i-aș fi administrat niște picături de vasodilatator și un captopril înainte de a ajunge în scârboșenia plină de proști care se cred medici ! Deci vorbesc în deplină cunoștință de cauză, nu mă interesează ce fac medicii cu voi rezidentele și asistentele de nu-i vezi 6-7 ore, dar garda nu este pt regulat și nici pentru dormit. Să știi că sunteți plătiți din banii noștri cu salarii uriașe (un rezident în primul an are 7500 lei net) și nu pacientul este la dispoziția medicului ci invers sau așa ar fi normal să fie !

  • Nici la Satu Mare nu este mai bine la primiri urgențe. În decurs de trei zile am solicitat ambulanță de două ori. Investigații degeaba,pacientul a fost trimis acasă deși a fost în stare gravă. A fost dus în stare gravă de către familie în altă țară. Diagnosticul a fost abdomen acut și a fost operat . Dacă mai așteptam două zile pacientul murea , așa ne-au spus medicii care l-au salvat. Doamne ferește să fii bolnav în țara asta.

  • Pt asistenta UPU

    Stimabila care va semnați „asistenta UPU”, o cunoașteți pe aceasta „Irina” personal se pare și aveți o problemă cu ea. Au oare de-a face frustrarile personale cu profesionalismul unui om?! Ați fost tratată de ea ca sa vă plângeți obiectiv? Dacă da, sa vedem o foaie de externare, un diagnostic etc. Altfel vorbiți mult, prost și fara rost și asta se cheamă calomnie. Ați auzit de așa ceva? Aruncați niște acuzații f grave, și chiar dacă postați sub un nume fals, se poate afla f ușor cine sunteți și sa va argumentați ulterior parerile in fața unei instanțe. Chiar nu va este rușine?!

  • Ne este foarte frica daca se afla numele. Deja nu mai dormim la noapte.

  • Ticăloșii de la upu omoară oamenii cu bună știință ,mai ales daca au o virsta mai înaintată .și mama mea a fost luată cu salvarea și nu am știut de ea zece ore cu toate că se știa că are blocaz renal .inca o data ticăloși cu majuscule

  • Adina Pop
    Nu mai bine te duci tu pe la clasa a patra să înveți puțina gramatica? Sau e cam mult, treci întâi prin a 2a, că să înțelegi ce scrii.

  • Datorita doamnei cimpoiesu si eu era sa nu mai fiu.

  • Acum câțiva ani, am ajuns în urgenta cu dureri abdominale, vărsături, abia ma țineam pe picioare. După câteva ore bune de așteptare, am fost preluata, consultata, pusa o perfuzie. Am așteptat rezultatul analizelor apoi în jur de ora 2 dimineața trimisa la gastroenterologie. Ajunsa acolo, m-ai spus ca medicul doarme, si imi va face dimineața endoscopie. Mi-au adus o patura sa ma învelesc pentru ca era foarte frig pe hol, si au zis ca ma pot întinde sa dorm pe scaunel3 de pe hol. 😢😢😢 bătaie de joc. A venit sotul, m-a luat acasă, am petrecut noaptea cu aceleași simptome și am revenit dimineața la spital pentru endoscopie. Asta se întâmplă în spitale. Noroc de faptul ca eram tânără, si nu am avut complicații. Era intradevar o criza de ulcer gastro-duodenal. Asa își bat joc medicii din spital de oameni. „Medicul doarme și nu îl putem trezi, ca apoi avem noi probleme! Asa mi s-a zis 🤮🤮🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`