Prima pagină » Local » Femeie din Iași, băgată în mormânt de iubit! Victima, lovită cu picioarele în burtă până a leșinat
Femeie din Iași, băgată în mormânt de iubit! Victima, lovită cu picioarele în burtă până a leșinat

Femeie din Iași, băgată în mormânt de iubit! Victima, lovită cu picioarele în burtă până a leșinat

04 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

O femeie din Iași a fost băgată în mormânt de iubit, după ce a fost bătută fără pic de milă. În urma incidentului, victima a decedat, iar iubitul acesteia, Romică Chitaru, a fost condamnat la 7 ani de temniță, pentru lovituri cauzatoare de moarte asupra unui membru de familie

O femeie din Iași a fost băgată în mormânt de iubit. Asta, după ce a fost bătută fără pic de milă. În urma incidentului, victima a decedat. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Romică Chitaru la 7 ani de temniță, pentru lovituri cauzatoare de moarte asupra unui membru de familie.

„Instanța admite acţiunile civile promovate în cauză şi va obliga inculpatul să le achite fiecăreia dintre minorele ale căror drepturi părinteşti sunt în prezent delegate directorului DGASPC Iaşi câte 10.000 de lei, cu titlul de daune morale”, au precizat magistrații ieș eni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Femeie din Iași, băgată în mormânt de propriul iubit

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Romică Chitaru a început pe 20 noiembrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 8 octombrie 2020. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„În noaptea de 29 spre 30 septembrie 2020, în timp ce se afla în locuința sa din satul Cogeasca, fiind în stare de ebrietate, inculpatul i-a aplicat concubinei sale mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona capului și a corpului, provocându-i un traumatism abdominal cu contuzie, dilacerare hepatică și hemoperitoneu, leziuni care, în asociere cu o intoxicația etilică acută pe care o avea victima la acel moment, au dus la deces”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Victima, lovită de Romică Chitaru cu picioarele în burtă până a leșinat

Anchetatorii spun că relația dintre Romică Chitaru și victimă era afectată de consumul excesiv de alcool al acestora (din acest motiv, ambii parteneri suferind internări la Institutul de Psihiatrie „Socola”) şi de conduita violentă reciprocă. Martorii au menționat că atât victima, cât şi inculpatul consumau băuturi alcoolice în exces şi, pe acest fond, se agresau reciproc. Oamenii legii spun că, în ziua de 29 septembrie 2020, începând cu ora 16:00 şi până în jurul orei 20:30, cei doi iubiți au făcut țuică la cazanul fratelui lui Romică Chitaru.

„Inculpatul a susţinut că între el şi concubina sa a intervenit un conflict şi i-ar fi aplicat câteva lovituri cu pumnii în zona toracelui posterior, dar niciunul dintre martorii audiaţi nu au confirmat acest aspect. Inculpatul a mai susținut că, în jurul orei 21:00, victima a părăsit locuința sub pretextul că merge să dea de mâncare câinelui şi a revenit în jurul orei 2:00 dimineață, în stare avansată de ebrietate şi complet dezbrăcată, cu hainele pe mână. Inculpatul nu a sesizat ca victima să fie murdară pe corp.

Instanţa reține că inculpatul, supărat de comportamentul concubinei sale, i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii şi picioarele cauzându-i acesteia leziunile traumatice detaliate în raportul de necropsie, inclusiv leziunile hepatice (contuzie şi dilacerare) cu hemiperitoneu, fracturi costale, care, împreună cu intoxicația etilică acută, au dus la decesul victimei. O martoră a detaliat derularea actelor de violenţă, precizând faptul că inculpatul a lovit-o pe victimă cu pumnii, a tras-o de păr, iar, după ce victima a căzut la pământ, a lovit-o cu picioarele în stomac şi în spate”, au încheiat magistrații.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu individul acuzat că a băgat-o în mormânt pe femeia din Iași cu care trăia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024