Prima pagină » Local » Femeie din Iași, atacată cu sapa de propriul iubit. Incident de o violență extremă, încheiat cu o condamnare
Femeie din Iași, atacată cu sapa de propriul iubit. Incident de o violență extremă, încheiat cu o condamnare

Femeie din Iași, atacată cu sapa de propriul iubit. Incident de o violență extremă, încheiat cu o condamnare

01 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

O femeie din județul Iași a trecut prin clipe de groază, fiind atacată cu sapa de propriul iubit. În urma incidentului de o violență extremă, victima a ajuns la spital. De asemenea, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Dinu Iacob la 7 ani de temniță pentru tentativă de omor

O femeie din județul Iași a trecut prin clipe de groază, fiind atacată cu sapa de propriul iubit. În urma incidentului de o violență extremă, victima a ajuns cu leziuni grave la spital. De asemenea, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Dinu Iacob la 7 ani de temniță pentru tentativă de omor.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă R.M. și îl obligă pe inculpatul Dinu Iacob să îi plătească părții civile, cu titlu de daune morale, echivalentul în lei al sumei de 7.000 de euro. Respinge cererea părții civile R.M. având ca obiect obligarea inculpatului la plata daunelor materiale. Confiscă de la inculpatul Dinu Iacob sapa folosită la săvârșirea infracțiunii”, au afirmat ieri magistrații ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

O femeie din Iași, atacată cu sapa de propriul iubit

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Dinu Iacob (57 de ani) a început pe data de 23 iulie 2021. Conform anchetatorilor, ieșeanul a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ un an. Oamenii legii spun că individul locuia în acelaşi imobil cu iubita sa, alături de copilul femeii.

În seara zilei de 14 iulie, cei trei erau acasă, iar Dinu Iacob ar fi consumat băuturi alcoolice, alături de concubina lui, până târziu în noapte. În jurul miezului nopţii, între cei doi s-a iscat un conflict spontan. La scurt timp, spiritele s-au încins, iar conflictul a degenerat. Enervat, individul i-ar fi aplicat o corecţie copilului, pe care l-ar fi lovit de mai multe ori. Ieșeanul nu s-a oprit aici şi ar fi continuat cearta cu femeia. Oamenii legii au afirmat că, într-un exces de furie, bărbatul ar fi lovit-o pe femeie cu o sapă. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Victima, transportată la spital după un incident de o violență extremă

Autoritățile au fost alertate la scurt timp de la producerea incidentului printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La fața locului au ajuns echipaje de Poliție și medicale. Victima a beneficiat de primul ajutor din partea echipajului de la Serviciul de Ambulanță Județean și a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Medicii au concluzionat că victima a suferit o plagă tăiată ce a necesitat sutură, fracturi coronare dentare multiple, tumefacţii, excoriaţii şi echimoze. Doctorii au anunţat Poliţia, care a deschis un dosar penal pentru săvârşirea tentativei de omor asupra unui membru de familie.

Poliţiştii care au preluat cazul, l-au ridicat de la domiciliu pe Dinu Iacob, iar Tribunalul Iaşi a admis propunerea de arestare preventivă a acestuia. Asta, după ce o femeie din Iași a fost atacată cu sapa de propriul iubit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *