Prima pagină » Local » Femeie din Iași, amenințată de fostul iubit pe Facebook! Individul avea emis un ordin de protecție pe numele său! „Te mierlesc, târfă mică!” (Exclusiv)
Femeie din Iași, amenințată de fostul iubit pe Facebook! Individul avea emis un ordin de protecție pe numele său!

Femeie din Iași, amenințată de fostul iubit pe Facebook! Individul avea emis un ordin de protecție pe numele său! „Te mierlesc, târfă mică!” (Exclusiv)

05 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O ieșeancă a trecut prin clipe de groază după ce fostul iubit a devenit agresiv. Pe numele individului a fost emis un ordin de protecție, dar acesta nu l-a respectat. În cele din urmă, Iulian Răducu Marciuc a fost iertat pentru amenințare, însă a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, de magistrații ieșeni pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești

O femeie din municipiul Iași a fost amenințată de fostul iubit pe Facebook! Ieșeanul avea emis un ordin de protecție pe numele său! Procurorii ieșeni susțin că individul nu a respectat acel ordin.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au constatat încetat procesul penal în cazul lui Iulian Răducu Marciuc (37 de ani) pentru acuzația de amenințare, după ce fosta iubită și-a retras plângerea prealabilă. În schimb, magistrații l-au condamnat pe individ la un an de închisoare, cu suspendare, pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești.

„Instanța obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul unei instituții a Primăriei Municipiului Iași, fie în cadrul unei instituții a Consiliului Local Iași”, au menționat judecătorii.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Iulian Răducu Marciuc, acuzat că a devenit agresiv cu fosta iubită

Procesul ieșeanului Iulian Răducu Marciuc a început pe 8 februarie 2021. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au acuzat pe individ de amenințare și nerespectarea hotărârilor judecătorești.

„Pe data de 6 ianuarie 2021, în jurul orei 15:00, inculpatul a încălcat cu intenție ordinul de protecție emis pe 7 octombrie 2020 de către Judecătoria Iași, prin aceea că nu a păstrat o distanță minimă de 100 de metri față de domiciliul persoanei vătămate, în sensul că s-a deplasat la domiciliul acesteia, unde se afla și fiul minor al ei, și a pătruns în locuință. Pe 7 ianuarie 2021, inculpatul a încălcat din nou cu intenție același ordin de protecție, prin aceea că i-a transmis mai multe mesaje de tip SMS de amenințare cu moartea și cu acte de violență, de pe numărul personal de telefon, pe numărul de telefon al persoanei vătămate, cauzându-i acestei o stare de temere, deși i-a fost interzis orice contact.

Pe 12 ianuarie 2021, inculpatul a încălcat din nou măsurile din ordinul de protecție anterior menționat prin aceea că a trimis mai multe mesaje persoanei vătămate, prin intermediul aplicației Messenger-Facebook, de pe contul R.R., după care s-a apropiat la o distanță de mai puțin 100 de metri față de domiciliul acesteia, fiind prins în flagrant de patrula de siguranță publică din cadrul Secției I de Poliție Iași”, au menționat procurorii ieșeni.

Mesaje de amenințare, trimise pe Facebook: „Îți rup picioarele!”

Anchetatorii ieșeni au susținut că Iulian Răducu Marciuc a început o relație cu femeia în urmă cu aproximativ 2 ani. Cei doi s-au mutat împreună, ei locuind alături de fiul minor al femeii într-un apartament din municipiul Iași ce îi aparține tatălui tinerei. În timpul relației, între cei doi au avut loc frecvent certuri, astfel că, pe 16 ianuarie 2020, femeia a sunat la Poliție și a reclamat individul, susținând că acesta are un comportament agresiv. În aceeași zi, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, împotriva lui Iulian Răducu Marciuc. Ulterior, judecătorii ieșeni au emis un ordin de protecție pe numele individului.

Pe 7 ianuarie 2021, la ora 13:07, femeia a sesizat din nou Poliția, de data aceasta cu privire la faptul că individul nu respectă prevederile ordinului de protecție, întrucât i-a trimis mai multe mesaje SMS pe numărul de telefon în care o amenință cu moartea și cu acte de violență și se află în apropierea blocului în care stă ea. De altfel, anchetatorii au susținut că femeia a fost amenințată și pe Facebook. Partea vătămată a pus la dispoziția oamenilor legii mesajele primite de la fostul iubit.

„Conținutul mesajelor a creat o stare reală de temere persoanei vătămate, exemplificând o parte dintre acestea: «Te bat de-ți sar fălcile, c…! Stau la ușă! Vezi ce-ți-o ei, târfo! Îți rup picioarele! Te crăp în 2! De ce ai chemat garda?! Le-am zis că te bat, c…! Te crăp, haito! C…, te bat când te prind! Fac pușcărie! Îți rup un picior, râmo! Pușcărie scrie pe mine, dar te hăcui, c…! Jur că te fărâm, fac o istorie! Te mierlesc, târfă mică! Te crăp! Să mor dacă azi nu mă duc la Socola sau la pușcărie! C…, cu banii mei te fărâm, vă bat pe toți: tac’tu, mă-ta, fărâm geamuri, ușa, vă dau foc!”, au afirmat procurorii ieșeni.

În fața judecătorilor, ieșeanul a recunoscut comiterea faptei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`