Prima pagină » Local » Femeie din Iași, amendată pentru că a jignit-o pe Facebook pe amanta soțului! Ieșeanca a dat în judecată Poliția! Magistrații i-au dat dreptate! (Exclusiv)
Femeie din Iași, amendată pentru că a jignit-o pe Facebook pe amanta soțului! Ieșeanca a dat în judecată Poliția! Magistrații i-au dat dreptate! (Exclusiv)

Femeie din Iași, amendată pentru că a jignit-o pe Facebook pe amanta soțului! Ieșeanca a dat în judecată Poliția! Magistrații i-au dat dreptate! (Exclusiv)

28 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O femeie din județul Iași a fost sancționată de polițiști pe motiv că a jignit-o pe rețeaua de socializare Facebook pe iubita soțului. Nicoleta R. a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean Iași, iar magistrații i-au dat dreptate. Astfel, Judecătoria Iași a anulat procesul-verbal prin care femeia a fost amendată

Caz neobișnuit, pe rolul instanțelor ieșene! O femeie a contestat în instanță procesul-verbal prin care a fost sancționată de polițiști pe motiv că jignise o femeie pe Facebook. Mai exact, femeia a fost amendată pentru că ar fi jignit-o pe iubita soțului!
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis plângerea formulată de Nicoleta R.

„Instanța admite plângerea contravențională formulată de petenta Nicoleta R. în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Anulează procesul-verbal de contravenție”, au menționat judecătorii ieșeni.

Ieșeancă sancționată de polițiști din cauza unor jigniri pe Facebook

Procesul în cadrul căruia Nicoleta R. a contestat amenda primită, în contradictoriu cu Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași, a început pe 5 februarie 2020. Prin plângerea contravențională înregistrată pe rolul instanței, ieșeanca a cerut anularea procesului-verbal întocmit în luna ianuarie 2020.

„Am fost sancționată pentru fapte pe care nu le-am făcut și mi s-au adus prejudicii morale în familie”, a precizat femeia în fața instanței.

De cealaltă parte, reprezentanții IPJ Iași au cerut respingerea acțiunii depuse de femeie.

„Procesul-verbal a fost legal și temeinic întocmit. Astfel, solicităm respingerea acțiunii depuse de petentă”, au afirmat polițiștii ieșeni.

Reprezentanții IPJ Iași au adăugat că, la mijlocul lunii ianuarie 2020, Nicoleta R. a fost sancționată deoarece, cu o zi înainte, aceasta ar fi jignit-o pe o altă femeie, prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

„Prin procesul-verbal, petenta a fost sancționată pentru săvârșirea contravenției prevăzute de articolul 2, punctul 1, din Legea nr. 61/1991. Mai exact, pe 13 ianuarie 2020, folosind pseudonimul N.R., aceasta i-a adresat injurii, cuvinte și expresii jignitoare numitei C.V., fără motiv, folosind platforma Facebook. S-a consemnat că procesul-verbal a fost întocmit în lipsa petentei”, au menționat oamenii legii.

La ce concluzie au ajuns judecătorii în acest caz

Pe de altă parte, magistrații ieșeni au considerat că presupusa contravenție săvârșită de femeie nu a fost probată.

„Potrivit legislației, constituie contravenție săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora.

Astfel cum rezultă din raportul agentului constatator, acesta a întocmit procesul-verbal pe baza sesizării formulate de numita C.V., care s-a prezentat la Poliție și a relatat că, pe 13 ianuarie 2020, pe platforma Facebook, o persoană necunoscută, N.R., i-a adresat injurii, cuvinte și expresii jignitoare și că, din discuțiile purtate cu concubinul său, acesta o bănuiește pe fosta soție, întrucât, în trecut, a mai recurs la astfel de fapte. Instanța reține că agentul constatator nu a identificat-o personal pe petentă, nu a stabilit identitatea dintre persoana acesteia și persoana cu pseudonimul N.R., procesul-verbal a fost întocmit în lipsa petentei, nu a fost menționat un martor asistent și nici motivul întocmirii procesului-verbal în acest mod, condiții în care instanța apreciază că a fost încălcat dreptul petentei la apărare și deci prezumția de nevinovăție”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`