Prima pagină » Local » Femeie de 84 de ani, cu picioarele amputate, din comuna Răducăneni: Ieșeanca trece singură prin toate chinurile vieții! – GALERIE FOTO, VIDEO

Femeie de 84 de ani, cu picioarele amputate, din comuna Răducăneni: Ieșeanca trece singură prin toate chinurile vieții! – GALERIE FOTO, VIDEO

22 feb. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu în Local

Maria Vișan, o femeie de 84 de ani, are picioarele amputate din cauza unei infecții ce i s-a extins în ritm alert în membrele inferioare

Soțul ei a murit în urmă cu 30 de ani și copiii pe care îi are în preajmă încearcă să îi mai aducă consolare, îngrijind-o fiecare după puterile pe care le au.  Aceasta are alături una dintre fiice, care încearcă să facă uneori și lucrurile ce par imposibil de reușit. Cu toate acestea, de multe ori, clachează din cauza neajunsurilor.

În tinerețe, Maria Vișan a fost o persoană muncitoare și dornică de a oferi un trai decent copiilor ei. Dar, acum câțiva ani, a trecut printr-un obstacol greu și a ajuns la această vârstă în imposibilitatea de a mai avea grijă de ea.

o bătrână pe un pat ce se uită în jos

Nopțile sunt un coșmar, deoarece gândurile și durerile sunt greu de suportat

Femeia de 84 de ani cu picioarele amputate: Strigăt de ajutor al Mariei Vișan!

Cu durere în suflet, Maria Vișan ne povestește că sunt nopți în care nici nu se poate odihni din cauza durerilor pe care este obligată să le suporte și de stresul pe care îl trăiește cu privire la lipsurile pe care le are. Aceasta trăiește dintr-o pensie destul de mică, pe care o dă pe medicamente și pe cele necesare îngrijirii personale.

Până acum nu a cerut nimănui nici o bucată de pâine. Aceasta, chiar dacă s-a aflat în vreun impas, nu a cerut ajutor din partea nimănui. Ea credea atunci că sunt alte cazuri cu mai multă nevoie decât ale ei. Dar viața ei a luat o altă direcție și, cu timpul, lipsurile au devenit din ce în ce mai mari, iar acum femeia are nevoie de sprijin.

„Mergeam la spital și persoanelor li se făceau milă de mine, însă nu acceptam niciun ban, pentru că mereu mă descurcam”, a mărturisit femeia cu ochii în lacrimi.

casa Mariei Visan

În această casă trăiește bătrânica care are nevoie de ajutor

Cu sufletul încărcat de stres și supărări, fata ei, Elena, ne destăinuie că până acum puțin timp în urmă ea era una dintre persoanele care dăruia celor nevoiași, însă acum nu mai are destul nici pentru traiul familiei sale.

„Vedeam oameni care cerșesc pe stradă și erau fără picioare. Le dădeam cât puteam pentru că eu consideram că mama mea este norocoasă că ne are pe noi. Ei, săracii, poate că nu aveau pe nimeni alături…”, a povestit oftând Elena, fiica ei.

o camera cu o masa si un carut

Cu ajutorul căruțului reușește să se mai deplaseze

Cum a ajuns bătrânica în această situație

un pat cu o patura si niste servetele umede

Cel mai mult are nevoie de pamperși și șervețele umede

Viața la țară nu a fost deloc ușoară și treburile casnice nu se terminau niciodată pentru Maria Vișan. Și tot prin muncă a început și viața ei de chin. Acum 5 ani a mers să-și aducă lemne pentru foc și un lemn i-a căzut peste picior. La început a părut o lovitură simplă, dar durerea a persistat atât de mult, până a ajuns la urgențe. Doctorii i-au pus alt diagnostic și i-au prescris un tratament cu niște pastile ușoare. Însă, văzând că nu-și făceau efectul, aceasta a mers la alți medici specialiști care au investigat afecțiunea. Atunci i s-a descoperit și infecția care a pătruns în ambele picioare. Singura soluție a rămas amputarea. Deși părea greu de crezut, sărmana femeie nu a avut de ales și cu mult greu s-a obișnuit cu ideea care de atunci i-a schimbat viața.

„Acum 5 ani, m-am dus în magazia de alături să-mi aduc lemne pentru foc și mi-a căzut un lemn peste picior. Nu părea grav, am încercat să mă tratez. Am fost la spital pentru prima oară, am luat niște medicamente și apoi m-am dus din nou. Era infecție și mi s-a tăiat primul picior. După…, a urmat și celălalt”, a povestit plină de tristețe Maria Vișan.

Nopțile par un coșmar, deoarece mintea Mariei este plină de gânduri și nu poate să creadă că din femeia muncitoare a ajuns victima unei afecțiuni ce a lăsat-o fără picioare.

„Nu pot să dorm și fata mea îmi ia niște medicamente de somn. Are multă grijă de mine și îmi face curat, mâncare și mă spală. Dar eu tot mă chinui când mă gândesc că am nevoie mereu de ajutorul ei“, a mai spus Maria.

Pornind de la cazul Mariei Vișan, Bună Ziua Iași inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe femeia de 84 de ani, cu picioarele amputate, din comuna ieșeană Răducăneni. Cei care doresc să o sprijine o pot face contactând redacția Bună Ziua Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *