Prima pagină » National » Femeie de 37 de ani, dată dispărută, găsită îngropată la marginea unei păduri. Concubinul, principalul suspect, reținut
Femeie de 37 de ani, dată dispărută, găsită îngropată la marginea unei păduri. Concubinul, principalul suspect, reținut

Femeie de 37 de ani, dată dispărută, găsită îngropată la marginea unei păduri. Concubinul, principalul suspect, reținut

24 oct. 2024, 16:00,
Simona Ciobanu în National

O femeie de 37 de ani din Băilești, județul Dolj, care a fost dată dispărută pe 16 octombrie, a fost descoperită îngropată la marginea unei păduri din apropierea Berlinului.

Principalul suspect în această crimă este partenerul ei de viață, un bărbat de 32 de ani, care a fost dat în urmărire internațională și ulterior arestat în România, conform unui comunicat al IPJ Dolj, citat de Reporter24.

Femeie dată dispărută, găsită îngropată la marginea unei păduri

Femeia plecase în Germania în septembrie, împreună cu bărbatul de 32 de ani, locuind în Berlin. Familia nu a mai putut lua legătura cu ea din 13 octombrie, iar pe 16 octombrie a fost declarată dispărută.

„De la momentul sesizării și până în prezent, polițiștii din Dolj au desfășurat o serie de acțiuni complexe de investigație pentru a găsi persoana dispărută, activând inclusiv mecanismele de cooperare polițienească internațională cu autoritățile din Germania. Pe baza informațiilor colectate, au apărut indicii că s-ar fi comis o infracțiune contra vieții, victima fiind persoana dispărută”, a precizat IPJ Dolj.

Ancheta a scos la iveală că pe 13 octombrie, între femeie și concubinul ei a izbucnit un conflict în apropierea orașului Berlin. Pe 14 octombrie, bărbatul a părăsit Germania și s-a întors la Băilești pe 15 octombrie, conform poliției.

Concubinul, principalul suspect, reținut

Pe 23 octombrie, poliția din Dolj a fost informată de autoritățile germane că o femeie a fost găsită decedată, îngropată într-o pădure de lângă Berlin.

„Ieri, 23 octombrie, Serviciul de Investigații Criminale Dolj a fost informat de Biroul atașatului de afaceri interne din Berlin că a fost identificat corpul neînsuflețit al Cristinei-Andreea Neacșu, îngropat în liziera unei păduri din apropierea Berlinului”, au declarat polițiștii.

Tot pe 23 octombrie, autoritățile germane au emis un mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului pentru omor, și au transmis o solicitare de extrădare în baza unui Mandat European de Arestare. Bărbatul a fost reținut în România și urmează să fie extrădat.

„Mandatul european de arestare a fost pus în aplicare, iar suspectul a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, unde a fost reținut pentru 24 de ore. Astăzi va fi prezentat Curții de Apel Craiova pentru emiterea mandatului de arestare preventivă”, au adăugat autoritățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 octombrie 2024
26 octombrie 2024