Prima pagină » National » Femeia suspectată că și-a abandonat bebelușul nou-născut, pe stradă, într-o pungă, a fost plasată sub control judiciar

Femeia suspectată că și-a abandonat bebelușul nou-născut, pe stradă, într-o pungă, a fost plasată sub control judiciar

24 dec. 2020, 21:15,
Bianca Rebegea, în National

A fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în cazul femeii suspectate că și-a abandonat bebelușul nou-născut, pe stradă, într-o pungă. Poliția Capitalei a anunțat că femeia urmează să fie supusă unei expertize psihiatrice.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei continuă cercetările în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor.

Potrivit cercetărilor efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, joi, 24 decembrie, o femeie în vârstă de 27 de ani, din București, a fost identificată și depistată, fiind condusă imediat la audieri.

Băiețelul a fost găsit prezentând semne vitale și a fost transportat de urgență la spital

Pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei, a fost găsit abandonat, într-o pungă, un nou-născut. Din fericire, băiețelul era încă în viață și a fost transportat, de urgență, la Spitalul Marie Curie.

Descoperirea șocantă a fost făcută marți, 22 decembrie, în zona străzii Fizicienilor, de către o femeie care a sunat, fără să stea pe gânduri, la 112.

„În această seară, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată că în fața unui bloc din sectorul 3, într-o pungă, a fost găsit un nou-născut. La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 13, precum și echipaj de prim ajutor.

Copilul a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei în vederea identificării mamei, precum și pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, transmite Poliția, citată de Digi 24.

Un alt caz cutremurător, în care o mamă își abandonează copilul nou-născut, a avut loc în Italia, însă într-o formă de-a dreptul incredibilă.

O mamă și-a abandonat bebelușul în spital, după ce a aflat că este infectat cu noul coronavirus

O femeie din Italia și-a abandonat bebelușul nou-născut la spital, pentru că era infectat cu virusul SARS-CoV-2. Femeia și-a abandonat fetița nou-născută într-un spital din Palermo, după ce a aflat că aceasta are COVID-19.

După câteva săptămâni de la naștere, femeia a observat că fetița prezenta semne de îmbolnăvire. A dus-o de urgență la camera de gardă a Spitalului de copii „Di Cristina”. Fetița a fost testată pentru COVID-19, iar rezultatul a fost, din păcate, pozitiv. Imediat ce a aflat acest lucru, mama a dispărut fără urmă.

Medicii au anunțat poliția după ce au aflat de acțiunea femeii

Marilù Furnari, managerul Spitalului de copii „Di Cristina” din Palermo, a declarat că medicii au încercat să o găsească pe femeie, însă nu au reușit. În astfel de condiții, au fost nevoiți să contacteze poliția.

„Personalul medical a încercat zile în șir să o contacteze pe mamă, însă aceasta este de negăsit. Din acest motiv am anunțat poliția că avem de-a face cu un posibil caz de abandon”, a declarat dr. Marilù Furnari.

Conform informațiilor obținute de La Repubblica, acest caz ridică mai multe semne de întrebare. După ce a aflat că fetița are COVID-19, femeia care a dus-o la spital le-a spus medicilor că, de fapt, este mătușa copilului și astfel a putut să părăsească spitalul fără ca nimeni să o întrebe nimic. Ulterior, când medicii au încercat să o contacteze pe mamă la numărul de telefon lăsat la spital, femeia care a răspuns a spus, de asemenea, că este „o mătușă”.

Deocamdată, cazul rămâne un mister, iar poliția urmează să ia măsurile cerute de lege. Important este că fetița se simte bine, nemaifiind infectată cu noul coronavirs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *