Prima pagină » Local » Femeia care s-a tratat singură de COVID-19 și a ajuns în stare gravă la spital a fost stabilizată de medici! Din păcate, aceștia sunt rezervați cu privire la evoluția stării de sănătate a ieșencei: „Este stabilă acum, dar oricând pot apărea complicații”
Femeia care s-a tratat singură de COVID-19 și a ajuns în stare gravă la spital a fost stabilizată de medici! Din păcate, aceștia sunt rezervați cu privire la evoluția stării de sănătate a ieșencei:

Femeia care s-a tratat singură de COVID-19 și a ajuns în stare gravă la spital a fost stabilizată de medici! Din păcate, aceștia sunt rezervați cu privire la evoluția stării de sănătate a ieșencei: „Este stabilă acum, dar oricând pot apărea complicații”

17 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

După o săptămână petrecută în secția ATI, ieșeanca de 55 de ani care a ajuns la spital în stare foarte gravă după ce s-a tratat acasă cu antibiotice este stabilă. Medicii sunt încă rezervați cu privire la starea ei de sănătate și spun că oricând pot apărea complicații, deoarece aceasta prezintă o afecțiune pulmonară severă. Femeia este în continuare internată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”

Vești bune pentru ieșeanca de 55 de ani care a ajuns la spital cu o afecțiune pulmonară de 90 la sută, după ce a refuzat să meargă la spital, fiind infectată cu COVID-19. Aceasta este stabilă acum, însă medicii sunt totuși rezervați cu privire la evoluția stării ei de sănătate. Aceștia au precizat că pacienta nu a trecut peste perioada critică și că oricând pot apărea complicații. Ieșeanca este în continuare internată în secția de Anestezie și Terapie Intesivă a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”. Pacienta este ventilată non-invaziv.

„Pacienta în vârstă de 55 de ani se află internată în secția de Terapie Intensivă a spitalului nostru de marți, 9 august 2021, este stabilă. Aceasta nu a trecut încă de pericol, având în vedere că atunci când a ajuns la spital prezenta o afecțiune pulmonară de 90 la sută și oricând pot apărea complicații. Rămâne în continuare internată și ventilată, non-invaziv, neintubată. Va avea mare nevoie și de recuperare după toată această perioadă”, a declarat dr. Marius Dabija, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu”.

Ieșeanca infectată s-a tratat o săptămână acasă de frică

Amintim că o ieșeancă de 55 de ani a ajuns în stare foarte gravă după ce s-a tratat o săptămână acasă cu antibiotic de frică să meargă la spital. Aceasta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon” cu ambulanța. Încă de la început, medicii au ridicat suspiciunea de infectare cu COVID-19, lucru ce s-a confirmat imediat, după testul PCR. După primele investigații, medicii au observat prin examenul computer tomograf o afectare pulmonară de 90 la sută. Pacienta este din mediul rural și le-a declarat medicilor că i-a fost teamă să vină la spital, de aceea s-a tratat acasă cu antibiotic și antitermic, crezând că este o infecție obișnuită. Abia în momentul în care a văzut că respiră cu dificultate a venit la spital.

Medicii fac apeluri disperate către ieșeni

Medicii ieșeni fac apeluri disperate către populație să se vaccineze și să respecte măsurile de precauție, deoarece există în continuare un risc ridicat de infectare. Specialiștii susțin că depistarea la timp a infecției este vitală în cele mai multe cazuri.

„Pacienta de 55 de ani este nevaccinată! Ne este greu să înțelegem acum, la un an și jumătate de la începutul pandemiei, că există în continuare cazuri de oameni care rămân acasă, nu vin la timp la spital, nu solicită diagnosticul PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 la timp. Au în continuare idei care nu corespund realității, se tem de terapiile care s-au dovedit a fi benefice pe parcursul acestui an și jumătate de pandemie.

Mesajul nostru este unul foarte clar: pot exista în continuare cazuri extrem de severe, pot exista în continuare decese. Este păcat că încă există persoane nevaccinate, persoane care se tem de diagnostic și de terapie și ajung în situații foarte grave. Singura soluție este vaccinarea, depistarea precoce, păstrarea măsurilor de precauție și prevenție. Trebuie să avem un diagnostic rapid, pentru că sunt forme care pot fi tratate la domiciliu, dar sunt și forme grave, care trebuie tratate la spital”, a spus prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`