Prima pagină » Local » Femeia care a pus pe jar o întreagă comunitate de la marginea Iașului! Câinii erau ținuți în condiții groaznice: Poliția Animalelor – „Nu au fost respectate normele de zooigienă” – FOTO

Femeia care a pus pe jar o întreagă comunitate de la marginea Iașului! Câinii erau ținuți în condiții groaznice: Poliția Animalelor – „Nu au fost respectate normele de zooigienă” – FOTO

17 apr. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

După ce jurnaliștii „BZI” au publicat un articol despre cazul câinilor ținuți printre gunoaie, în mijlocul câmpului, într-un țarc improvizat, Poliția Animalelor Iași a intervenit și a identificat-o pe femeia „fantomă” căutată de întreaga comună. Cei aproximativ 20 de câini au fost adunați de pe străzi, timp de doi ani, de către Camelia Stoian, o ieșeancă de 53 de ani

În urma articolului publicat de „BZI”, Protecția Animalelor Iași, Poliția Animalelor Iași, împreună cu primarul comunei Rediu, județul Iași, s-au mobilizat și au identificat proprietara câinilor ținuți într-un țarc improvizat, în câmp, printre gunoaie. Camelia Stoian are 53 de ani și este femeia care a pus pe jar întreaga localitate.

„Am discutat cu organele competente și cu primarul comunei Rediu. Urmează să găsesc o soluție și să remediez unele lucruri prioritare. Animalele acelea au fost adunate acolo din dragoste și cu scopul de a le salva, nu de a le chinui. Merg cât de des pot și duc câte 6 saci de mâncare, le las zeci de bidoane de apă și așa s-au adunat acolo gunoaiele. Toți câinii sunt supravegheați medical, deoarece eu colaborez cu mai multe cabinete veterinare din Iași. Prima problemă care trebuie rezolvată este microciparea tuturor câinilor, să figureze ca având propietar. Eu nu locuiesc în comuna Rediu, stau în apropiere, la bloc, și nu pot ține acolo toți cățeii. Voi remedia toate problemele, dar am nevoie de timp, sunt un simplu om și fac cât pot. În situația asta nu mai pot, vă rog să mă înțelegeți”, a precizat Camelia Stoian, proprietara animalelor din comuna Rediu.

Camelia Stoian locuiește singură, iar animalele sunt singura ei alinare

Camelia Stoian locuiește singură după ce în urmă cu mai mulți ani a divorțat, iar copiii au plecat în străinătate. Situația femeii s-a înrăutățit și mai tare după ce a aflat că mama ei suferă de cancer. Maidanezii pe care i-a adunat în comuna Rediu, 19 la număr, sunt cei care îi mai alină singurătatea. Pe lângă cele 19 suflete, Camelia Stoian deține în apartament trei pisici și doi câini chihuahua. Din păcate, problemele de familie au împiedicat-o pe ieșeancă să se mai ocupe de animale.

„În urmă cu câteva luni au intervenit alte probleme personale, care nu mi-au permis să mai merg atât de des la ei. Am aflat de curând că mama mea suferă de cancer, iar tatăl meu este și el grav bolnav. Eu sunt divorțată, sunt singură, copiii sunt plecați, nu este ușor. Când am cumpărat bucata de pământ în comuna Rediu, m-am gândit că la pensie mă voi muta acolo, să trăiesc liniștită. În urmă cu doi ani, când am început eu să ridic țarcul, nu era nimeni în jur și nu mă așteptam la acest moment. Oamenii sunt deranjați de câini, dar voi remedia toate problemele”, a declarat Camelia Stoian, proprietara animalelor din Rediu.

În urma mai multor plângeri, Poliția Animalelor a intervenit.

„Polițiștii Poliției Animalelor s-au sesizat cu privire la aspectele semnalate în vederea stabilirii situației de fapt. S-a constatat că nu au fost respectate normele de zooigienă, iar proprietara urmează să fie sancționată”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Zeci de câini trăiesc într-un adăpost improvizat în mijlocul câmpului

În urmă cu doi ani, în comuna ieșeană a fost improvizat un adăpost de animale pe un câmp de la marginea localității. În țarcul improvizat sunt crescuți aproximativ 19 câini, în condiții greu de imaginat. Numărul câinilor a crescut de-a lungul timpului, iar acum locuitorii din zonă sunt disperați din cauza zgomotului produs de animale. În acești doi ani, localnicii și autoritățile locale nu au știut cine este persoana care a improvizat țarcul și au încearcat să o identifice. Țarcul este improvizat din panouri de plasă și fără acoperiș. Țarcul este plin de peturi și de fecale. Pe tot parcursul iernii, aceste animale nu au avut un acoperiș sau un adăpost călduros și au trecut cu greu de vremea geroasă de afară. Câinii aleargă dezorientați când observă că se apropie cineva de ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *