Prima pagină » Local » Femeia acuzată că și-a ucis amantul cu ciocanul de șnițele, condamnată! Judecătorii i-au dat o pedeapsă de peste 13 ani de închisoare!
Femeia acuzată că și-a ucis amantul cu ciocanul de șnițele, condamnată! Judecătorii i-au dat o pedeapsă de peste 13 ani de închisoare!

Femeia acuzată că și-a ucis amantul cu ciocanul de șnițele, condamnată! Judecătorii i-au dat o pedeapsă de peste 13 ani de închisoare!

26 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Femeia acuzată că și-a ucis amantul cu ciocanul de șnițele a fost condamnată de judecătorii ieșeni la peste 13 ani de închisoare. Roxana Șrainer a fost trimisă în judecată în urmă cu câteva luni

Femeia acuzată că și-a ucis amantul cu ciocanul de șnițele a fost condamnată! Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o pe Roxana Șrainer la 13 ani și 6 luni de închisoare, pentru omor asupra unui membru de familie. Totodată, magistrații au încetat procesul pentru furt, pe motiv că există „o cauză justificativă sau de neimputabilitate”.

„Instanța dispune internarea medicală a inculpatei Roxana Șrainer, până la însănătoșire sau obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Măsura de siguranță a internării medicale urmează a fi executată pe durata pedepsei închisorii, în cadrul ANP, iar, ulterior, într-o unitate sanitară de specialitate. Confiscă de la inculpata Roxana Șrainer suma de 250 de lei care nu a servit la despăgubirea succesorilor în drepturi a victimei I.R.”, au precizat magistrații.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Roxana Șrainer, acuzată că și-a ucis amantul, cu 40 de ani mai în vârstă

Procesul în care Roxana Șrainer a fost acuzată a început pe data de 10 februarie 2020. Asta, după ce femeia fusese reținută și, mai apoi, arestată preventiv, sub acuzațiile de furt și omor asupra unui membru de familie.

În decembrie 2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Iași au propus arestarea Roxanei Șrainer (32 de ani). Conform anchetatorilor, în dimineața zilei de 14 decembrie 2019, Roxana Șrainer și victima, I.R., concubinul în vârstă de 71 de ani, au consumat băuturi alcoolice.
La un moment dat, între cei doi a avut o ceartă legată de banii pe care îi luase tânăra de la propriul iubit. Potrivit anchetatorilor, cei doi s-au încăierat în bucatarie, iar femeia i-a pus piedică victimei, care a căzut. Oamenii legii au adăugat că femeia a luat ciocanul de șnițele, cu care i-a aplicat mai multe lovituri amantului, mai ales la nivelul capului, după care, folosind un cuțit, l-a înjunghiat în zona hemitoracelui stâng.

Roxana Șrainer a sunat la 112 și s-a auto-denunțat

Anchetatorii au adăugat că, la scurt timp după conflict, femeia ar fi furat din portofelul amantului decedat suma de 250 de lei, după care a încuiat locuința și a plecat.
Mai apoi, Roxana Șrainer a mers într-un bar, unde a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice, până i s-a făcut rău și a leșinat. Aceasta a fost preluată de un echipaj de Ambulanță și transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași.

Ulterior, femeia a cumpărat din nou băuturi alcoolice și s-a deplasat spre locuința în care se afla cadavrul concubinului, în aceeași poziție în care îl lăsase. În momentul în care a terminat băutura, în jurul orei 20:15, femeia a sunat la serviciul unic de urgență 112 și s-a auto-denunțat.
Fiind audiată în cauză, femeia a recunoscut comiterea faptelor. În urma expertizării psihiatrice, s-a concluzionat că femeia a avut discernământ în momentul comiterii faptei.
Acum, urmează a se vedea dacă Roxana Șrainer, femeia acuzată că și-a ucis amantul cu ciocanul de șnițele, va contesta sau nu sentința emisă de judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 octombrie 2024
28 octombrie 2024