Prima pagină » Titlurile zilei » Femei şi copii atacaţi în propria casă cu bâte şi topoare de un clan de rromi! Teroare în Iaşi – VIDEO, UPDATE
Femei şi copii atacaţi în propria casă cu bâte şi topoare de un clan de rromi! Teroare în Iaşi - VIDEO, UPDATE

Femei şi copii atacaţi în propria casă cu bâte şi topoare de un clan de rromi! Teroare în Iaşi – VIDEO, UPDATE

19 iul. 2020, 14:22,
George Cristian în Titlurile zilei

Update: Patru din cele ;apte persoane cercetate au fost reținute pentru 24 de ore de oamenii legii.

Mai multe femei şi copii au fost atacaţi cu bâte şi topoare în propria locuinţă. Se întâmplă în 2020, într-o localitate din judeţul Iaşi. În localitatea ieşeana Motca, satul Boureni, un grup de adulţi dar şi copii care mâncau în propria ograda au fost atacaţi cu bâte şi topoare de un clan de rromi. Imagini grave surprinse într-o ţară în care din nepăsarea, sau cu complicitatea autorităţilor, tot mai multe evenimente de acest fel au loc.

Femei şi copii atacaţi în propria casă cu bâte şi topoare de un clan de rromi! Teroare în Iaşi

În noaptea de sâmbătă, 18 iulie 2020, în satul Boureni din comună Motca, un grup de adulţi şi copii care sărbătoreau o zi de naştere au fost luaţi la bătaie de un grup de rromi. Rromii s-au folosit de bâte şi topoare şi au intrat peste ei în curte. Conform declaraţiilor martorilor, proprietarul casei, Iulian Nica, cel care împlinise 33 de ani, nu avusese niciun conflict cu clanul de rromi.

Rromii au rupt o placă dintr-un gard de beton, au stricat porţile din fier forjat al locuinţei şi au intrat în curtea casei. Pe imagini se poate observa faptul că atacatorii doreau să intre pe proprietatea oamenilor. Sub teroare, proprietarii casei în care a avut loc incidentul, au încercat să se ascundă. Şapte copii, minori, au fost ascunşi în baie, iar părinţii acestora au blocat uşile pentru că agresorii să nu poate intra în casă. Totuşi, o parte dintre victime s-au ascuns prin grădină.

Violenta rromilor a fost una dusă la extrem

Rromii au început să lovească în tot ce le-a ieşit în cale. Ajutaţi de bâte şi topoare, au distrus geamurile, mesele pe care mâncau invitaţii dar şi tot de prin curte. Femeile şi copiii rromilor au intrat în curte şi au aruncat cu pietre în gemurile victimelor, dar şi în victime. Doi bărbaţi au fost răniţi în conflic, un autoturism a fost avariat. Doar vigilenta victimelor a făcut ca totul să nu se transforme într-o baie de sânge.

Poliţiştii au ajuns în zonă şi au stat până dimineaţa

Echipaje mixte formate din poliţişti, mascaţi şi jandarmi şi-au făcut apariţia în zonă. Aceştia au păzit până dimineaţa locuinţa victimelor pentru a preveni încă un conflict. În total, şapte persoane sunt cercetate la sediul poliţiei din Păcăni şi vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Printre cei care au fost implicaţi în conflict se numără şi mai multe persoane care, în martie, au vandalizat un magazin. Desigur, aceştia au fost cercetaţi în stare de libertate, iar rezultatul deciziei magistraţilor se poate vedea pe înregistrări, conform newspascani

Probabil, minorii implicaţi în scandal vor avea nevoie de consiliere psihologică.

” La data de 18 iulie a.c., polițiștii au fost sesizați prin 112, despre un conflict ce a avut loc la imobilul unui bărbat din comună Motca. Polițiștii Poliției Municipiului Pașcani, Secției 6 Poliție Rurală Pașcani și un echipaj SAS aflat în zona au intervenit de îndată, fiind identificate și conduse la sediul poliției pentru cercetări persoanele bănuite de comiterea faptei.

Din primele cercetări a rezultat faptul că 7 tineri, dintre care 4 minori ar fi pătruns în curtea locuinței unui bărbat, care își serba ziua de naștere, ar fi agresat 3 persoane și ar fi provocat distrugeri imobilului și unui autoturism. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, diatrugere, amenințare, violare de domiciliu și tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând a fi dispuse măsurile care se impun.” au explicat reprezentanţii IPJ Iași

 

Scandal în Păcuret, Iaşi! Poliţiştii au împânzit zona

Conform informaţiilor exlusiv BZI.RO, s-a primit un apel la numărul unic de urgenţă 112 prin care se anunţa un eveniment de tulburare a liniştiţi şi ordinii publice. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de la poliţie pentru a cerceta acest aspect. S-a constatat faptul că un minor de etnie rromă ar fi agresat o femeie. Minorul are 17 ani şi ar fi agresat o femeie, conflictul fiind unul spontan susţin autorităţile. Totuşi, în zona şi-au făcut apariţia mai multe membri din familiile implicate. Poliţiştii au asigurat liniştea şi ordinea publică şi au evitat un scandal în toată regulă, mai ales că zona este cunoscută ca fiind una în care se întâmplă des astfel de episoade. Ambele părţi implicate în conflict au fost duse la secţie. Din fericire, conflictul nu a escaladat.

Traian Băsescu, avertisment dur legat de clanurile ţigăneşti care au revenit în România

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, lansa, acum ceva timp, un avertisment dur ce are legătură cu clanurile de ţigani care au revenit în România. Fostul preşedinte afirma, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că aceştia par să refuze să respecte legile ţării.

Traian Băsescu afirma faptul că dacă MAI continua să traseze impasibil problema, peste şase luni romanilor le-ar putea fi frică să mai iasă pe străzi după căderea întunericului, sau le-ar fi frică să plece într-o vacanţă de frica hoţilor care i-ar putea lăsa fără bunurile din locuinţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *