Prima pagină » Titlurile zilei » FEG, fundația patronată de afaceristul Cristian Stanciu, a pierdut procesul intentat CJ Iași! Scandalul a izbucnit de la un imobil din zona centrală a orașului
FEG, fundația patronată de afaceristul Cristian Stanciu, a pierdut procesul intentat CJ Iași! Scandalul a izbucnit de la un imobil din zona centrală a orașului

FEG, fundația patronată de afaceristul Cristian Stanciu, a pierdut procesul intentat CJ Iași! Scandalul a izbucnit de la un imobil din zona centrală a orașului

25 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu/Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Fundația patronată de afaceristul Cristian Stanciu a pierdut, la fond, procesul intentat Consiliului Județean Iași pentru un aviz dat unui vecin. Astfel, Tribunalul Iași a respins ieri acțiunea formulată de FEG. Scandalul a izbucnit de la un imobil din zona centrală a orașului. „Vom contesta decizia!”, spune consilierul județean PSD Cristian Stanciu

Ieri, fundația patronată de afaceristul Cristian Stanciu a pierdut, la fond, procesul intentat Consiliului Județean (CJ) Iași. Astfel, Tribunalul Iași a respins acțiunea formulată de Fundația ”Ecologică Green” (FEG).

„Instanța respinge ca inadmisibilă cererea formulată de Fundația ”Ecologică Green” Iași, privind anularea avizului nr. 12/09.03.2021, emis de Consiliul Județean Iași, cerere formulată în contradictoriu cu Consiliul Județean Iași, preşedintele Consiliului Județean și arhitectul-șef al Județului Iași”, au menționat ieri magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Scandalul a izbucnit de la un imobil din zona centrală a orașului

Procesul dintre FEG și Consiliul Județean Iași, preşedintele Consiliului Județean și arhitectul-șef al Județului Iași a început pe data de 4 octombrie 2021. Atunci, reprezentanții FEG au atacat un proiect imobiliar derulat pe un teren aflat în vecinătatea unei suprafețe pe care o deține în centrul Iașului. Proiectul derulat de un afacerist ieșean a fost contestat de Cristian Stanciu, cel care controlează FEG, ales consilier județean și președinte al Comisiei de Urbanism din cadrul CJ Iași. Deși omul de afaceri Bogdan Andrei Achelăriței are toate actele în regulă, emise de Primăria Iași și avizate de CJ Iași, FEG a atacat în instanță avizul emis de arhitectul-șef al Județului Iași. Asta, deoarece Stanciu are un teren de 714 mp, pe locul fostei case a poetului George Lesnea, situat pe strada Cloșca.

Pe terenul alăturat, cu o suprafață de 552 mp, ar urma să apară o clădire cu regim de înălțime de D+P+3E, proiect al omului de afaceri Bogdan Andrei Achelăriței, care are toate avizele în regulă. Aceste detalii l-au nemulțumit pe Stanciu, care a încercat să blocheze proiectul în cadrul Comisiei de Urbanism.

FEG a apelat la instanțele de judecată

Pentru că nu a reușit să blocheze proiectul în cadrul Comisiei de Urbanism, cel care controlează FEG a reclamat în instanță actul emis de arhitectul-șef al Județului Iași. În motivare, reprezentanții FEG au susținut că actul contestat este unul administrativ, lucru contestat de CJ Iași.

„Cererea de chemare în judecată a fost formulată de către directorul executiv ec. Cristian Stanciu, în calitate de reprezentant legal al FEG Iași, dar motivele avute în vedere și întreg probatoriul propus spre administrare se întemeiază pe date și acte obținute de Cristian Stanciu în calitatea acestuia de consilier județean, membru al deliberativului CJ Iași și membru al Comisiei de Urbanism a deliberativului CJ Iași”, se arată în întâmpinarea depusă de CJ Iași.

Cristian Stanciu s-a abținut de la vot, dar a fost prezent la ședință

Tot în întâmpinarea depusă de CJ se arată cum Cristian Stanciu nu a votat în cadrul Comisiei de Urbanism.

„Cu privire la modul de desfășurare a ședințelor Comisiei de Urbanism a deliberativului CJ Iași, membrii acestei comisii au ales să-și exprime punctele de vedere prin exercitarea dreptului de vot la emiterea avizelor asupra documentațiilor analizate. Se va constata că Cristian Stanciu, în calitate de consilier județean și membru al Comisiei de Urbanism a deliberativului CJ, a ales să nu participe la vot, împrejurare de natură a semnala că s-ar putea afla într-un posibil conflict de interese, acesta susținând, printre altele, că «această necorelare a indicatorilor, conform prevederilor legii actuale, dă o dublă măsură a lucrurilor acolo, pentru că eu, fiind alături, nu pot obține un astfel de indicator, și nici nu-mi doresc asta, doresc să obțin indicatori conform legii, dar legea trebuie să fie unitară pentru toată lumea», cum este consemnat în procesul-verbal al ședinței”, se mai arată în întâmpinarea CJ Iași.

FEG, fundația patronată de afaceristul Cristian Stanciu, a pierdut procesul intentat CJ Iași

Contactat telefonic de către reporterii cotidianului BZI, afaceristul Cristian Stanciu a susținut că FEG va contesta decizia primei instanțe în litigiul cu CJ Iași.

„Acțiunea a fost respinsă de instanță pe o excepție de inadmisibilitate. Oricum, vom contesta decizia”, a declarat ieri consilierul județean PSD Cristian Stanciu.

Pe de altă parte, Bogdan Anchelăriței, beneficiarul proiectului contestat de Cristian Stanciu, a precizat că decizia magistraților este cât se poate de corectă. În plus, ieșeanul a arătat că așteaptă și ca Primăria să dea drumul la documentele solicitate.

„Este o decizie normală. El (Cristian Stanciu – n.r.) nu putea contesta avizul dat de CJ Iași. Eu am actele depuse și la Primăria Municipiului Iași. Am depus solicitare încă din luna decembrie 2021, însă nu am primit vreun răspuns nici până la această oră, deși a trecut termenul legal”, a menționat ieri Bogdan Achelăriței.

Fundația patronată de afaceristul Cristian Stanciu va contesta, însă, decizia primei instanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *