Prima pagină » Razboi în Ucraina » Federaţia Rusă a desfăşurat sisteme antirachetă pe una din insulele Kurile

Federaţia Rusă a desfăşurat sisteme antirachetă pe una din insulele Kurile

06 dec. 2022, 12:15,
în Razboi în Ucraina

Marţi, 6 decembrie 2022, Ministerul rus al Apărării a anunţat că a desfăşurat sisteme antirachetă pe una din insulele Kurile, lanţul de insule poziţionat intre Japonia şi peninsula rusă Kamceatka.

Potrivit Ministerului rus, sistemele Bastion, care sunt dotate cu rachete cu o rază de până la 500 kilometri, au fost desfăşurate pe insula Paramusir.

Federaţia Rusă a desfăşurat sisteme antirachetă pe una din insulele Kurile

Din cauza acestui lanţ de insule, pe care Rusia îl considera că îi aparţin şi pe care Japonia le numete teritoriile sale nordice”, Moscova şi Tokyo nu au reuşit să ajungă la un tratat de pace care să pună capăt oficial ostilităţilor celui de-al Doilea Război Mondial.

„Militarii din Flota Pacificului vor monitoriza nonstop zonă adiacentă”, se arată într-un comunicat de luni al ministerului.

Potrivit sursei citate, a fost instalata şi o tabăra militară cu toate facilităţile necesare pentru a funcţiona pe tot parcursul anului.

În comunicatul emis de Ministerul rus al Apărării, se arata ca desfăşurarea are loc la un an după ce Rusia a instalat sistemele Bastion pe insula Matua din zona centrală a Kurilelor.

Şeful secretariatului guvernamental nipon, Hirokazu Matsuno, a asigurat la o conferinţă de presă marţi că guvernul japonez va monitoriza îndeaproape activitatea militară rusă, notând că aceasta s-a intensificat în regiunile din Extremul Orient, în paralel cu invazia rusă din Ucraina, pe care Rusia o denumeşte „operaţiune specială”.

Moscova acuză Ucraina că a atacat cu drone baze aeriene situate pe teritoriul Rusiei

Vă aducem aminte că anterior Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a folosit drone pentru a ataca două aerodromuri militare rusești luni dimineață, 5 decembrie 2022.

Ministerul a spus că atacurile au avut loc „în regiunile Saratov și Ryazan”, dar au fost interceptate de apărarea antiaeriană.

„În dimineața zilei de 5 decembrie, regimul de la Kiev, pentru a dezactiva aeronavele rusești cu rază lungă de acțiune, a încercat să lovească cu vehicule aeriene fără pilot [drone] cu reacție de fabricație sovietică la aerodromurile militare Diaghilevo din regiunea Ryazan și Engels din Saratov”, se arată în raport.

„Apărarea aeriană a Forțelor Aerospațiale Ruse a interceptat aceste drone ucrainene care zburau la joasă altitudine”, a adăugat ministerul. „Trei soldați ruși au fost uciși, alți patru au fost răniți în atac”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a venit cu o reacție în acest sens, menționând că nu dispune de informații.

„Nu am informațiile exacte, am văzut doar reportaje din presă, dar nu am detaliile exacte și nu pot comenta. Recomand să contactați Ministerul Apărării”, a spus Peskov când a fost întrebat despre asta. El a spus că „desigur”, președintele Vladimir Putin a fost informat, scrie CNN.

În altă ordine de idei, autorităţile nigeriene susţin că armele furnizate de Occident Ucrainei au început să se răspândească în regiunea vest-africana. Potrivit preşedintelui Nigerirei, armele ilegale au început să se „strecoare” în regiune.

„Această mișcare ilegală de arme în regiune a sporit răspândirea armelor de mici dimensiuni și a armelor ușoare care continuă să amenințe pacea și securitatea noastră colectivă în regiune”, a menționat acesta.

Așadar, reiterăm faptul că Federaţia Rusă a desfăşurat sisteme antirachetă pe una din insulele Kurile, pe lanțul de insule poziţionat intre Japonia şi peninsula rusă Kamceatka.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`