Prima pagină » Actualitate » Federația Română de Gimnastică intervine în cazul Sabrinei
Federația Română de Gimnastică intervine în cazul Sabrinei

Federația Română de Gimnastică intervine în cazul Sabrinei

06 aug. 2024, 16:41, 1 ,
în Actualitate

Sabrina Voinea a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieșire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj, transmite Federația Română de Gimnastică. Organizația anunță pe această cale că solicită o analiză detaliată asupra notelor la dificultate și execuție obținute de Sabrina Maneca Voinea.

„Într-o scrisoare adresată d-lui Morinari Watanabe – Președintele FIG, Carmencita Constantin, președintele FRG, cere prezentarea analizei detaliate și justificarea notelor la Dificultate si Execuție obținute de Sabrina Maneca Voinea. Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieșire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj.

În același timp FRG a solicitat ca în spiritul transparenței să se facă publice analiza detaliată și justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, pentru a putea oferi un răspuns oficial gimnastelor, comunității gimnasticii din România, autorităților guvernamentale și de stat, media națională și internațională.

Federația Română de Gimnastică a depus la Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) două memorii

Totodată Federația Română de Gimnastică a depus la Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) două memorii, urmând procedurile acestuia: unul referitor la modul de soluționare al contestației gimnastei Jordan Chiles, după anunțarea clasamentului.

Cel de-al doilea, pentru felul în care au fost soluționate contestațiile pentru Sabrina Maneca Voinea și Jordan Chiles.

Apreciind impactul negativ asupra Anei Maria Bărbosu și Sabrinei Maneca Voinea, Federația Română de Gimnastică urmărește prin demersurile sale corectarea greșelilor de arbitraj și repunerea în drepturi a sportivelor noastre”, transmite Federația Română de Gimnastică.

Context

Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video şi foto infirmă această teorie, relatează News.ro. În conjunctura acordării notelor şi acceptării contestaţiilor, victimă a fost şi Ana Barbosu, care pentru un minut şi jumătate a fost pe locul 3.
Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a trimis, luni, o scrisoare de protest către Federaţia Internaţională de Gimnastică, adresată direct preşedintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestaţiei exerciţiului la sol al Sabrinei Voinea Maneca.

„În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneţi reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuţiei exerciţiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024. Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internaţional Olimpic şi întreaga mişcare sportivă mondială o acordă sportivului. Modul de apreciere a punctajului acordat şi refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestaţiei depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaţionale dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia. Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internaţional, declaraţia publică a acesteia de a renunţa la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare şi comunicare a deciziei finale. Politica echilibrată şi obiectivă pe care FIG o promovează ne dă încredere în soluţionarea justa a cazului prezentat. Cu deosebit respect, Mihai Covaliu”, se arată în scrisorea trimisă de Covaliu, conform COSR.

Comentarii
  • Parca Anei Barbosu i s-a furat la mustata locul pe podium.Nimeni nu mai spune nimic despre asta.Acum totul e despre Sabrina Voinea pentru ca mamica ei o vrea pe ea pe podium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *