Prima pagină » National » Federaţia Română de Gimnastică clarifică situația medaliilor de bronz. Atacuri care le vizează pe cele trei gimnaste, dar şi pe Nadia Comăneci
Federaţia Română de Gimnastică clarifică situația medaliilor de bronz. Atacuri care le vizează pe cele trei gimnaste, dar şi pe Nadia Comăneci

Federaţia Română de Gimnastică clarifică situația medaliilor de bronz. Atacuri care le vizează pe cele trei gimnaste, dar şi pe Nadia Comăneci

12 aug. 2024, 21:00,
în National

Federaţia Română de Gimnastică a subliniat că propunerea de a se acorda medalii de bronz tuturor celor trei gimnaste care au luptat pentru ea în finala de la sol, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea, la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost lansată de avocaţii săi.

„Federaţia Română de Gimnastică a luat act de acuzaţiile existente la nivel internaţional şi doreşte ca prin prezentul comunicat de presă să clarifice anumite aspecte extrem de importante. Iniţiativa de a se acorda medalii de bronz către toate celei trei sportive, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea, a fost lansată de către avocaţii Federaţiei Române de Gimnastică, cu acceptul prealabil al Federaţiei. Conducerea FRG, prin intermediul reprezentanţilor convenţionali, a depus toate diligenţele necesare pentru ca acest consens să fie atins. Subliniem faptul că au existat anumite solicitări din partea americană pentru ca acest deziderat să fie îndeplinit, solicitări pe care partea noastră le-a acceptat de fiecare dată, aspect apreciat de către reprezentantul convenţional al părţii americane, se arată într-un comunicat publicat pe contul de Facebook al federaţiei.

„În toată această perioadă, FRG a fost susţinută inclusiv de către Nadia Comăneci, pentru a se ajunge la un consens echitabil tuturor sportivelor, raportat la dificultăţile de natură tehnică ce s-au dovedit a fi întâmpinate de către Federaţia Internaţională de Gimnastică. FRG, alături de partenerii săi, a căutat mereu ca soluţia acestui diferend să fie tranşată într-un mod în care se acordă respect şi recunoştinţă sportivelor implicate”, precizează comunicatul.

Atacuri care le vizează pe cele trei gimnaste, dar şi pe Nadia Comăneci

FRG a făcut, totodată, un apel către comunitatea gimnasticii să pună capăt atacurilor care le vizează pe cele trei gimnaste, dar şi pe Nadia Comăneci.

„Pe această cale, facem apel către întreaga comunitate de gimnastică, atât din ţară cât şi din afara ţării, să pună STOP atacurilor împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea şi în special a Nadiei Comăneci, a cărei intervenţie a fost întotdeauna în favoarea tuturor celor trei sportive/trei medalii”, menţionează FRG.

Federaţia americană de gimnastică a făcut apel la TAS

Sâmbătă, Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a precizat că va respecta decizia TAS de acorda medalia de bronz Anei Bărbosu, iar CIO a anunţat la rândul său, duminică dimineaţă, că acceptă „modificarea clasamentului de către FIG” şi va „realoca medalia de bronz” gimnastei române.

Ulterior, USA Gymnastics a informat că a trimis „o scrisoare şi dovezi video la Tribunalul de Arbitraj Sportiv care stabilesc în mod concludent că solicitarea antrenoarei Cecile Landi de a depune o contestaţie a fost făcută la 47 de secunde după publicarea notei”.

Organismul american a declarat că solicită revizuirea hotărârii TAS şi acordarea medaliei de bronz gimnastei Jordan Chiles, pe baza noilor dovezi.

Titlul olimpic la sol a revenit braziliencei Rebeca Andrade, învingătoare în faţa americancei Simone Biles (argint), care a plecat la rândul ei acasă cu trei medalii de aur cucerite la Paris, la individual compus, în concursul pe echipe şi la sărituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *