Prima pagină » Local » Federația Română de Box îl acoperă pe deputatul PSD Vasile Cîtea și nu răspunde la întrebările incomode ale jurnaliștilor! Iată cum se încalcă legea

Federația Română de Box îl acoperă pe deputatul PSD Vasile Cîtea și nu răspunde la întrebările incomode ale jurnaliștilor! Iată cum se încalcă legea

05 sept. 2024, 09:47, 2 ,
în Local

Legea este încălcată de Federația Română de Box prin juriștii și angajații de acolo. Vasile Cîtea, deputat PSD și președintele federației este acoperit de subalternii lui. Este un scut în jurul președintelui Federației Române de Box în timp ce sportul românesc se luptă cu subfinanțarea.

Sunt bani, dar sunt prost gestionați, iar sursele din interior ale jurnaliștilor BZI.RO au indicat faptul că în cadrul Federației Române de Box este un dezmăț greu de imaginat. Vorbim despre bani mulți care sunt încasați la negru dar și bani cheltuiți în afara legii. Ba mai mult, la nivel central, Boxul este subfinanțat. În fiecare an ajung sume tot mai mici de bani. Jurnaștii au vrut să afle și oficial cum s-au cheltuit banii. Răspunsul nu a venit.

Federația Română de Box îl acoperă pe Vasile Cîtea, președinte și deputat PSD

Vasile Cîtea analfabet funcțional,  deputat PSD și președintele Federației Române de Box nu respectă legea și nu răspunde la intrebările incomode venite din partea jurnaliștilor. Jurnaliștii BZI.RO i-au adresat o serie de întrebări pe legea 544, cea care face referire la accesul la informații publice. Despre modul în care au fost cheltuiți banii federației. Acest lucru indică clar faptul că președintele Federației Române de Box este acoperit de angajații nu vor să spună sumele de bani care au fost cheltuite. Legea nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public explică perioada maximă în care se trimit răspunsurile la întrebările jurnaliștilor. Așadar, la art. 7 din lege se stipulează foarte clar.

Jurnaliștii BZI.RO au fost curioși să afle care au fost sumele de bani cheltuite de către Federația Română de Box și Vasile Cîtea. Vorbim despre diurne, cazări, mese de protocol etc. În acest sens i-am adresat președintelui Federației Române de Box și deputat PSD, Vasile Cîtea o serie de interpelări rezonabile.

Sunt sume mari de bani care sunt redirecționate către FRB și care, conform acelorași surse, sunt cheltuite în afara cadrului legal. În 2022, Ministerul Sportului a alocat către FRB suma de 4.85 milioane de lei, în 2023 suma de 3.9 milioane de lei, iar în 2024, conform răspunsului primit de la Agenția Națională de Sport, 3.5 milioane de lei. Vedem că în ultimii ani bugetul Federației Române de Box a scăzut considerabil, semn că există o proastă gestionare a banilor.

De ce îi este teamă lui Vasile Cîtea să răspundă la întrebările jurnaliștilor încălcând legea?

Vasile Cîtea este de câțiva ani președintele Federației Române de Box perioadă în care boxul românesc nu a înregistrat performanțe notabile. Ba mai mult, sportul care în urmă cu câțiva zeci de ani ne aducea numeroase bucurii pare că se zbate în sărăcie. Nu există investiții concrete în infrastructura precum săli de box sau centre de juniori.

Oficial, în declarația de avere a lui Vasile Cîtea se arată că nu înregistrează niciun venit de pe urma funcției de președinte al Federației Române de Box. Neoficial, sunt surse BZI.RO care susțin că acesta ar beneficia de anumite renumerații. Despre Vasile Cîtea se pot spune multe, dar nicidecum că ar fi un geniu.

Deputatul PSD a reușit performanța să termine liceul la vârsta de 24 de ani și chiar să devină membru în Comisia de Învățământ de la Camera Deputaților, comisie care în teorie s-ar ocupa cu strategia națională pentru educație. Ori ce strategie națională pentru educație să ai când în comisia care se ocupă de acest aspect este un analfabet funcțional? Cum să se reformeze PSD-ul când trimite pe liste un asemenea produs? În acest context este absolut scandalos cum Federația Română de Box îl acoperă pe deputatul PSD Vasile Cîtea și nu dezvălui modul în care sunt cheltuiți banii publici.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`