Prima pagină » Actualitate » Federația poate da lovitura! Câți bani primește echipa României dacă se califică în optimile Euro 2024
Federația poate da lovitura! Câți bani primește echipa României dacă se califică în optimile Euro 2024

Federația poate da lovitura! Câți bani primește echipa României dacă se califică în optimile Euro 2024

19 iun. 2024, 10:31,
BZI.ro, în Actualitate

Succesul României cu Ucraina reprezintă o lovitură şi pe plan financiar. Astfel, cei care vor să știe câți bani primește echipa României dacă se califică în optimile Euro 2024, trebuie să afle că oficialii Federaţiei vor primi nu mai puţin de un milion de euro. Dacă România se va califica în optimile de finală, vor primi 1.5 milioane de euro.

Câți bani primește echipa României dacă se califică în optimile Euro 2024

Fanii echipei naționale așteaptă de 24 de ani o nouă victorie la un turneu final de Campionat European. Cu cele trei puncte, tricolorii pot spera cu ochii deschişi la o calificare în optimile de finală. Îşi pot îndeplini obiectivul chiar şi cu o clasare pe cel de-al treilea loc.

Pentru participarea la Campionatul European din Germania, FRF are asigurată suma de 9.25 milioane de euro. Premiile pentru EURO 20204 sunt pentru participare în grupe de 9,25 milioane euro, o victorie în faza grupelor aduce 1 milion de euro, o remiză în faza grupelor – 500.000 de euro. Pentru calificarea în optimile de finală se dau 1.5 milioane de euro, pentru calificarea în sferturile de finală – 2.5 milioane de euro. Echipele care se califică în semifinale vor primi 4 milioane de euro, în timp ce calificarea în finală ți aduce 5 milioane de euro, iar câştigarea EURO 2024 – 8 milioane de euro.

UEFA a stabilit ca suma distribuită echipelor participante să fie aceeași ca la EURO 2020, adică 331 de milioane de euro celor 24 de selecționate. Numai pentru participarea în grupele competiției, echipele, inclusiv cea a României, vor primi câte 9,25 milioane de euro.

România are cel mai slab valoros lot

România are, în acest moment, cel mai puțin valoros lor dintre toate echipele calificate la turneul final din Germania. Potrivit transfermarkt.com, site specializat în analiza cotelor de piață ale jucătorilor, naționala României are o valoare de 92,13 milioane de euro. La polul opus, cea mai valoroasă echipă din lume este Anglia: 1,52 miliarde de euro.

Cu o cotă de 25 milioane de euro, Radu Drăgușin este cel mai valoros jucător din lotul ”tricolorilor”, acest lucru grație și transferului său la Tottenham. La polul opus, potrivit datelor transfermarkt.com, este portarul Florin Niță: 225.000 de euro.

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, luni, după victoria cu 3-0 din meciul cu Ucraina, că îl bucură faptul că rezultatul este unul categoric în favoarea tricolorilor şi că echipa sa nu a primit gol.

„Îi felicit pe băieţi şi îi strâng în braţe. Am interpretat foarte bine jocul majoritatea timpului. Mă bucură faptul că e o victorie categorică şi că n-am primit gol. Sunt fericit pentru Stanciu că a fost declarat omul meciuiul. Starul nostru este grupul. O să urmeze cu siguranţă şi o analiză, poate au fost lucruri şi nu foarte bune. Ne bucurăm, de mâine trebuie să ne adunăm şi să continum drumul nostru. Băieţii au fost fabuloşi. Am văzut că începe să fie numită această generaţie în fel şi fel. Vă rog, nu o numiţi în niciun fel. Această generaţie nu reprezintă niciun metal de niciun fel. E generaţia de suflet!”, a spus Edi Iordănescu.

Așadar, cei care vor să știe câți bani primește echipa României dacă se califică în optimile Euro 2024, trebuie să afle că oficialii Federaţiei vor primi nu mai puţin de un milion de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *