Prima pagină » Turism » Stiri Turism » Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România: Turismul trebuie să devină o prioritate pentru noul guvern
Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România: Turismul trebuie să devină o prioritate pentru noul guvern

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România: Turismul trebuie să devină o prioritate pentru noul guvern

14 dec. 2020, 12:54,
în Turism

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) atrage atenția asupra importanței creării unei instituții guvernamentale dedicate pentru turism. Reprezentanții federației mai spun că turismul trebuie să devina o prioritate pentru noul guvern.

Industria turistică din Romania se numără printre sectoarele cele mai afectate de pandemia de Covid-19.

FAPT: Turismul trebuie să devină o prioritate pentru noul guvern

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția, printr-un comunicat de presă, asupra importanței creării unei instituții guvernamentale dedicate pentru turism.

Potrivit sursei citate, turismul se numără printre sectoarele cele mai afectate de pandemia de Covid-19,iar revigorarea acestui sector necesită o cooperare între toți actorii interesați și factori decidenți, coordonat de un minister de resort.

“Crearea unei instituții guvernamentale distincte este obligatorie în contextul impactului negativ major pe care pandemia de coronavirus l-a avut asupra industriei ospitalității. Această nouă structură vă trebui să fie cea care vă îndruma și coordona măsurile atât de necesare pentru salvarea a ceea ce a mai rămas din industrie.

Odată depășite provocările pandemiei, o structură distinctă vă trebuie să susțînă atragerea a cât mai multor fonduri europene în domeniul industriei ospitalității și vă trebui să revigoreze serios imaginea României în afara țării. Acestea sunt doar două motive, dintr-o listă lungă, pentru care consider obligatorie nevoia unei structurii dedicate turismului. De asemenea subliniez că acesta vă trebui să fie mai eficientă și mai suplă decât cele pe care le-am avut în trecut. E necesar că aceasta să livreze rezultate palpabile și apoi se poate discuta despre responsabilități și resurse suplimentare”, a declarat Mihai Jurca, președintele FAPT.

FAPT are că scop dezvoltarea turismului la nivel național, prin coordonarea activităților turistice într-un mod coerent, care să servească interesele membrilor și promovarea acestora pe plan național și internațional. Federația susține dezvoltarea unei organizații de management al destinației la nivelul României. Federația numără unele din cele mai importante organizații de management a destinației (OMD) din România.

2020, anul catastrofei pentru industria turismului

Industria turistică mondială a înregistrat anul acesta pierderi uriaşe din cauza pandemiei de coronavirus. Că şi comparaţie au fost luate veniturile din turism din anul 2009, atunci când industria turistică a fost la fel de puternic afectată. Ei bine, veniturile de anul acesta sunt de aproximativ cinci ori mai mici faţă de veniturile din timpul crizei financiare.

„Veniturile pierdute în primele şase luni din acest an sunt de aproximativ cinci ori mai mari faţă de veniturile globale din turism înregistrate în timpul crizei financiare din 2009”, a estimat instituţia, cu sediul la Madrid.

Sosirile internaţionale au scăzut cu 440 milioane în perioada ianuarie – iunie 2020, sau 65%, cel mai sever declin fiind înregistrat în Asia, prima regiune care a simţit impactul pandemiei de coronavirus (Covid-19).

În primul semestru din 2020, sosirile turiştilor au scăzut cu 72% în Asia, cu 66% în Europa, cu 57% în Africa şi Orientul Mijlociu şi cu 55% în America de Nord şi de Sud.

„Este o scădere fără precedent, deoarece ţările din întreaga lume şi-au închis frontierele şi au introdus restricţii de călătorie, că răspuns la pandemie”. În timp ce turiştii revin lent către unele destinaţii, „reducerea cererii pentru călătorii şi a încrederii consumatorilor” vă continua să afecteze turismul pentru tot restul anului, se arată în raportul UNWTO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`