Prima pagină » Local » Feciorul unui fost deputat de Iași vrea sute de mii de euro de la Finanțe! Trebuie să asigure paza mai multor obiective. În firmă apare un singur angajat – FOTO
Feciorul unui fost deputat de Iași vrea sute de mii de euro de la Finanțe! Trebuie să asigure paza mai multor obiective. În firmă apare un singur angajat - FOTO

Feciorul unui fost deputat de Iași vrea sute de mii de euro de la Finanțe! Trebuie să asigure paza mai multor obiective. În firmă apare un singur angajat – FOTO

12 apr. 2023, 02:00, 5 ,
Ciprian BOARU în Local

Constantin Adăscăliței Jr. încearcă să pună mâna pe un contract de pază la Finanțele ieșene. Firma controlată de fiul fostului deputat PSD de Iași are un singur angajat. La licitația organizată de Finanțe au participat mai multe societăți, unele dintre ele având colaborări și în trecut cu autoritatea contractantă

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) continuă licitațiile programate pentru anul 2023. Recent, a fost lansată procedura pentru furnizarea serviciilor necesare privind paza sediilor din structurile subordonate. Valoarea estimată a contractului este de 1.970.012 lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. La licitație a participat și fiul unui fost deputat PSD de Iași, Constantin Adăscăliței, implicat în mai multe tranzacții controversate. Constantin Adăscăliței Jr., de 34 de ani, a venit la licitație în calitate de administrator al societății ENPI SRL, cu sediul în comuna Aroneanu, județul Iași. Însă cifrele înregistrate de societate nu sunt semnificative.

Conform ultimelor date, cifra de afaceri a firmei a fost de 566.971 de lei, profit de 438.184 de lei, datorii de 85.537 de lei și doar un angajat. La procedură s-a mai prezentat și Kombat Guard Grup Security SRL, cu sediul în București, controlată de Costache Dumitriu, un fost polițist din Vaslui, care a mai fost prezent la licitațiile organizate de Finanțe. Printre participanți se mai numără societățile Protect NPG Intervenții SRL (Craiova), Alfa Security Service SRL (Vaslui), Freia Fire & Security SRL (Iași), Sos Security SRL (Piatra Neamț). Comisia de evaluare va alege oferta firmelor de pază cu prețul cel mai mic. Și în anii trecuți au fost organizate proceduri similare.

Finanțele ieșene caută firme de pază și protecție pentru mai multe obiective

Autoritatea contractantă a stabilit și obiectivele ce fac obiectul contractului de pază. Astfel, firma câștigătoare trebuie să asigure serviciile pentru sediile instituției din Nicolae Iorga, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Serviciul Fiscal Orășenesc Hârlău, Serviciul Fiscal Municipal Pașcani. Sunt prevăzute posturi și la sediile din Botoșani, Bacău și Neamț. Acordul-cadru se va desfășura în perioada 2023-2026.

„La intrarea în serviciu controlează și verifică integritatea spațiilor și amenajărilor pentru păstrarea în deplină siguranță a bunurilor din dotare, a documentelor și a altor valori materiale; să cunoască locurile și punctele vulnerabile din perimetrul obiectivului pentru a preveni producerea oricăror fapte de natură să producă prejudicii unității păzite; să păzească obiectivul, bunurile și valorile nominalizate în planul de pază și să asigure integritatea acestora; să permită accesul în obiectiv numai în conformitate cu prevederile legale și cu dispozițiile interne; să nu permită accesul în obiectiv al vizitatorilor aflați în stare de ebrietate; să oprească și să legitimeze persoanele despre care există date sau indicii că au săvârșit infracțiuni sau alte fapte ilicite în obiectivul păzit”, se arată în caietul de sarcini.

Serviciile de pază de la Vama Iași costă aproape 800.000 de euro

Nu în ultimul rând, și Autoritatea Vamală Română a demarat licitația pentru furnizarea serviciilor de pază pentru direcțiile regionale din Iași și din Cluj. Pentru lotul de la Iași, prevederea bugetară a licitației este de 3.733.749 de lei, fără TVA, aproape 800.000 de euro. Recent, pentru paza obiectivelor aflate în administrarea Direcției Regionale Vamale Iași au fost depuse nu mai puțin de 10 oferte. În ultima perioadă, instituția a fost în centrul unui scandal de corupție.

În ceea ce privește licitația desfășurată de Finanțe, rămâne de văzut dacă ofertele vor fi validate. În trecut, firmele de pază au depus contestații, ceea ce a condus la blocarea procedurii.

Comentarii
  • adascalitei catea pricop etc gunoaie penale ,neamuri proaste !

  • Interesant cum pustiul lui Adascalitei a pus mana pe Enpi Lake la Aroneanu.
    Pustiul nu avea bani sa treaca strada, dar este mare afacerist acum.

  • Angajați cu subvenții de la stat, salariul minim, persoane in vârstă angajate, aceasta este rețeta de succes a firmelor de paza!!!p.s.ex.Stefan Security;S.F; Pilierul;GIP;NPS;… dacă mai ai in spate și pe cineva din politică, succesul este garantat!

  • Alo DGA Iași?

    Angajați cu subvenții de la stat, salariul minim, persoane in vârstă angajate, aceasta este rețeta de succes a firmelor de paza!!!p.s.ex.Stefan Security;S.F; Pilierul;GIP;NPS;… dacă mai ai in spate și pe cineva din politică, succesul este garantat!… Adascalitei senior, nici la această oră nu a achitat salariile celor care au lucrat la igs.

  • Lingaul si gunoiul penal pricop si mustul de catea au inselat sute de paznici la fgm in cardasie cu itm iasi ,nu au platit nimic la stat dari asa ca pazjicii au muncit la negru zece ani degeaba …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`