Prima pagină » Titlurile zilei » Fecale în blocul Newton Park din Copou, construit de afaceristul Bogdan Gheorghiu! Au plătit o avere pe apartamente de lux, dar în realitate au cumpărat imobile cu rețele distruse. Afaceristul: „Problemele se rezolvă pe parcurs ce apar” – FOTO/VIDEO

Fecale în blocul Newton Park din Copou, construit de afaceristul Bogdan Gheorghiu! Au plătit o avere pe apartamente de lux, dar în realitate au cumpărat imobile cu rețele distruse. Afaceristul: „Problemele se rezolvă pe parcurs ce apar” – FOTO/VIDEO

16 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Afaceristul Bogdan Gheorghiu și-a pus clienții în cap, fiind vorba despre cei care au achiziționat apartamente în blocul Newton Park, de pe șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt. Canalizarea s-a înfundat de mai multe ori, iar în balcoane plouă prin acoperiș

Dezvoltatorul imobiliar Bogdan Gheorghiu, cunoscut și ca patron al clubului Fratelli, se află în mijlocul unui nou scandal. Afaceristul a dezvoltat un proiect imobiliar pe șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 42 – 46, ce constă într-un bloc de locuințe colective cu 5 etaje și 52 de apartamente. Încă de anul trecut, de când a fost dat în folosință blocul, proprietarii nu mai scapă de problemele lăsate în urmă de dezvoltator.

Toate au început să se strice, dar Bogdan Gheorghiu nu intervine pentru remedierea deficiențelor, mai ales că a încasat banii. Un tânăr din Iași a achitat pentru un apartament de 82 de metri pătrați nu mai puțin de 100.000 de euro. Alți clienți care au achiziționat apartamente în bloc au preferat să închirieze studenților străini veniți la studii în Iași. Cea mai importantă problemă este legată de canalizarea blocului. Canalizarea defulează în apartamentele de la parter, iar proprietarii se trezesc cu dejecții și fecale în imobile. În cursul zilei de ieri, 15.12.2021, reporterii BZI au vizitat blocul, moment în care s-a observat că se intervenea la rețeaua de canalizare. În vara anului 2020, circulația în apropierea șantierului deschis de Bogdan Gheorghiu a fost blocată.

I-a luat foc panoul electric, iar balconul a fost montat strâmb

Un proprietar de la parterul blocului a precizat că toți vecinii din bloc sunt nemulțumiți de calitatea lucrărilor.

„Toată lumea este nemulțumită aici. Canalizarea a dat pe afară de mai multe ori, să fie vreo 5 situații. Ni s-a transmis că e vina noastră pentru că aruncăm scutece în canalizare. Cum să arunci scutecele așa, cine ar face asta? Problema este că nu ai cu cine vorbi. Efectiv nu ne bagă nimeni în seamă. Este o adresă de e-mail, unde mai scriem când sunt probleme. Au luat banii și nu i-a mai interesat. Anul trecut mi-a luat foc tabloul electric, a trebuit să rezolv eu, deși există o perioadă de garanție. Apoi, s-a stricat aerul condiționat. Au venit după trei luni, după ce a trecut vara. Este o problemă și cu încălzirea, sunt 4 centrale care încălzesc blocul, este o problemă cu termostatul, nu se încălzesc camerele. La balcon, sticla nu s-a montat corect, nu au fost puse în unghi de 90 de grade. Mi-au spus că se încadrează în marja de eroare, dar poți să bagi mâna”, a spus proprietarul unui apartament de la parterul blocului Newton.

Bogdan Gheorghiu a fost implicat și într-un incident petrecut în clubul Fratelli.

Infiltrații în hidroizolația de la balcoane

Proprietarii din Newton Park sunt nemulțumiți și de modul în care au fost executate lucrările de hidroizolație la balcoane.

„Am fost la o vecină care se plângea că-i plouă în balcon, sunt infiltrații. Am scos becul din balcon și curgea apă din el. Am transmis mai multe nemulțumiri, cum că nu merge gigacalorimetrul, care este încă pe zero. Am solicitat și nu am primit niciun răspuns cu termostatul. La ușile de termopan mai trebuie făcute reglaje, ușa de la intrare trebuie reglată. Nimeni nu răspunde. Am făcut reclamații peste tot, ni s-a spus că trebuie să ne organizăm în cadrul unei asociații de proprietari”, au transmis proprietarii nemulțumiți. Contactat telefonic, Bogdan Gheorghiu a precizat că toate problemele sunt preluate și transmise firmelor care s-au ocupat de amenajări.

„A fost o problemă cu canalizarea, s-a rezolvat. Și oamenii aruncă pamperși în canalizare. S-a înfundat o coloană. Toate solicitările ajung la firmele cu care am lucrat. Nu am lucrat în regie proprie. Problemele se rezolvă pe parcurs ce apar”, a precizat Bogdan Gheorghiu.

Blocul cu 5 etaje este înregistrat pe societatea Concept SRL, unde Bogdan Gheorghiu are calitatea de unic asociat. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 14,9 milioane de lei, profit de 2,9 milioane de lei, datorii de 35,7 milioane de lei, cu un număr de 4 angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *