Prima pagină » Sport » FCSB ar putea pierde la masa verde meciul cu Backa Topola, din Europa League

FCSB ar putea pierde la masa verde meciul cu Backa Topola, din Europa League

16 sept. 2020, 08:56,
Cristian ZAVASTIN în Sport

Formația FCSB ar putea pierde la masa verde meciul cu Backa Topola, din Europa League. Echipa patronată de Gigi Becali a plecat spre Serbia pentru meciul cu Backa Topola, din turul doi preliminar al Europa League, dar sârbii ar putea încurca socotelile bucureștenilor din cauza focarului de coronavirus apărut la gruparea bucureșteană.

Sârbii ar putea cere restestarea fotbaliștilor când intră în țară. Iar situația poate deveni periculoasă pentru FCSB în caz că mai multe teste ar ieși pozitiv. Totul ar putea merge până în punctul în care sârbii să ceară victorie la masa verde.

„Ăsta poate fi un tertip al sârbilor, de care s-ar prevala oricine l-ar avea la îndemână în vederea obținerii unui rezultat pozitiv. Mai ales când știu că sunt inferiori valoric adversarului.

Deci, e posibil și asta. Nu știu să fie ei atât de haini la suflet, dar trebuie luat în calcul și asta. Să sperăm că nu se va întâmpla”, a spus agentul FIFA Florin Iacob.

FCSB ar putea pierde la masa verde meciul cu Backa Topola, din Europa league

Eventualele rezultate la o retestare ar trebui să vină cu 6 ore înaintea meciului.

Partida Backa Topola – FCSB, din turul doi preliminar al Europa League, se dispută joi, 17 septembrbie, de la orele 22:00, şi va fi.

UEFA a venit în ajutorul formației bcuureștene și a transmis că orice persoană de pe lista A va putea da indicaţii în timpul partidei, indiferent dacă e sau nu antrenor. În aceste condiţii, echipa va fi condusă de secundul Mihai Pintilii, chiar dacă acesta nu are licenţa PRO. În ajutorul acestuia va veni şi tehnicianul care a condus formaţia sezonul trecut, Bogdan Vintilă, în prezent antrenor la FCSB 2. Fostul „principal” va ajunge miercuri în Serbia pentru a-l ajuta pe Pintilii, dacă testul său va fi negativ.

Un jucător și mai mulți oficiali, confirmați cu COVID-19

Clubul a confirmat că, printr-un comunicat oficial, că testarea efectuată înaintea meciului din Europa League a descoperit mai multe cazuri de COVID-19 la echipă. Șase membri ai staff-ului şi un fotbalist sunt infectați.

„FCSB anunță că, în urma testării COVID-19 efectuate luni de către SYNLAB Romania, partener UEFA, înaintea partidei cu FK TSC Backa Topola, din preliminariile UEFA Europa League, au fost înregistrate 7 rezultate pozitive“, se arată în comunicatul FCSB.

Potrivit comunciatului clubului bucureștean, jucătorul ifnectat este Andrei Miron. Pe lângă acesta, au mai fost confirmați cu COVID-19 șase membri ai staff-ului.

„Este vorba despre jucătorul Andrei Miron și mai mulți membri ai staff-ului: Anton Petrea (Antrenor principal), Thomas Neubert (Preparator fizic), Horea Codorean (Preparator fizic), Sorin Cristof (Kinetoterapeut), Bogdan Stoica (Analist video) și Marius Ianuli (Team Manager).

Aceștia au fost izolați conform reglementărilor aflate în vigoare și nu prezintă simptome!”, se mai precizează în comunicat.

Infectări cu noul coronavirus și în august

În luna august, în lotul celor de la FCSB au existat primele 4 cazuri de COVID-19. Gigi Becali, patronul clubului, a anunțat că cele patru teste pozitive aparţineau jucătorilor Toma Niga, Răzvan Udrea, Alexandru Pantea și Gabriel Simion, care au fost izolați de restul echipei.

„Da, sunt patru cazuri de coronavirus. Toate la jucători. Sunt copiii ăștia, Niga, Udrea, cel venit de la Astra, Simion, și băiatul de 16 ani, Pantea. Acuma să se ocupe DSP-ul, ce treabă am eu, să-i ia și să-i ducă la spital. Vor fi izolați de echipă. Trebuie să jucăm, n-avem ce face.

Cine are COVID-19 să se ducă la spital, cine e sănătos să joace fotbal. Ce facem acum? Ne speriem de virus? Trebuie să jucăm. Copiii ăștia sunt cuminți, au stat în cantonament și tot au luat”, spunea Gigi Becali în luna august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *