Prima pagină » Sport » FC Barcelona – PSG, cap de afiș al optimilor de finală ale Ligii Campionilor

FC Barcelona – PSG, cap de afiș al optimilor de finală ale Ligii Campionilor

14 dec. 2020, 14:16,
Cristian Zavastin, în Sport

Partida Barcelona – PSG este capul de afiș al optimilor de finală ale Ligii Campionilor, după cum s-a stabilit luni, 14 decembrie, la tragerea la sorți care a avut loc la Nyon.

Formaţia catalană, zdrobită de Bayern Munchen în semifinale (2-8), în stagiunea precedentă, va avea o misiune infernală pentru a ajunge în sferturile competiţiei.

FC Barcelona traversează un moment de criză, dovadă şi rezultatele din ultima perioadă, atât în campionat, unde echipa e abia pe locul 8, la nouă puncte de liderul Sociedad, cât şi în Liga Campionilor, unde tocmai a fost zdorbită de Juventus, chiar pe „Camp Nou“, scor 0-3

FC Barcelona – PSG, fără duelul Messi – Neymar

Sunt şanse mici ca la dubla Barcelona – PSG să-i vedem față în față pe Messi şi pe Neymar, după ce aseară starul brazilian a fost accidentat grav în prelungirile partidei disputate aseară, pe teren propriu, cu Lyon.

În al șaselea minut al prelungirilor, Mendes a intrat tare la Neymar, care a rămas întins pe jos, cu dureri la glezna stângă.
Benoit Bastien, răsplătit cu un mare derby după ce a îngropat-o pe CFR Cluj la Berna, i-a dat doar galben lui Mendes, însă francezul de la centru a fost salvat de…VAR.

Programul optimilor de finală ale Ligii Campionilor

Iată programul complet al optimilor Ligii Campionilor:

Borussia Moengladbach – Manchester City

SS Lazio – Bayern Munchen

Atletico Madrid – Chelsea Londra

Leipzig – Liverpool

FC Porto – Juventus Torino

FC Barcelona – PSG

FC Sevilla – Borussia Dortmund

Atalanta – Real Madrid.

Meciurile se vor juca la următoarele date: 16-17 februarie / 23-24 februarie (tur) și 9-10 martie / 16-17 martie (retur).

Finala Ligii Campionilor va fi găzduită, în acest sezon, de „Atatürk Olympic Stadium“ din Istanbul, la 29 mai 2021.

Stéphane  Chapuisat, pus în dificultate de bile la tragerea la sorți

Tragerea la sorţi de la Nyon a produs un moment inedit şi destul de amuzant. Invitat de UEFA să dea o mână de ajutor pentru stabilirea partidelor din optimile de finală ale Ligii Campionilor, fostul internaţional elveţian, Stéphane Chapuisat (51 de ani), mai mult a încurcat lucrurile. Cel puţin, la începutul tragerii la sorţi. Iar asta pentru că a avut mari dificultăţi în a desface bilele pe care le-a extras cu numele echipelor. Abia în a doua jumătate a ceremoniei, Chapuisat s-a prins ce trebuie să facă, spre uşurarea oamenilor de la UEFA.

Neymar a ieșit în lacrimi și a urlat de durere

PSG a pierdut derby-ul cu Lyon, scor 0-1, dar a mai primit o lovitură. Neymar a ieșit de pe teren în lacrimi, după o accidentare serioasă în partida condusă de cel care a îngropat-o pe CFR Cluj în Elveția: Benoit Bastien.

După ce a marcat trei goluri în duelul cu Istanbul BB, câștigat de PSG cu 5-1, Neymar n-a mai înscris cu Lyon, iar echipa lui Tuchel a pierdut trei puncte mari. Partida a fost arbitrată de Benoit Bastien, cel care agreșit grav în duelul celor de la CFR Cluj cu Young Boys, după ce a acordat un penalty gratuit elvețienilor.

Neymar speră să fie din nou coleg cu Leo Messi, care duminică a adus victoria Barcelonei cu Levante, în La Liga, scor 1-0. Neymar a plecat de la Barcelona la PSG în 2017, după ce francezii au plătit clauza de reziliere a atacantului sud-american, de 222 de milioane de euro.

Ceea ce îmi doresc cel mai mult este să fiu cu el (n.r. Leo Messi) din nou pe teren. Ar putea fi la mine (n.n. la PSG), nu are nicio problemă. Vreau să joc cu el şi sunt sigur că anul viitor vom reuşi, a spus recent starul campioanei Franței.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *