Prima pagină » International » FBI vrea să-l audieze pe Trump, după controversele referitoare la glonțul care ar fi atins urechea fostului președinte
FBI vrea să-l audieze pe Trump, după controversele referitoare la glonțul care ar fi atins urechea fostului președinte

FBI vrea să-l audieze pe Trump, după controversele referitoare la glonțul care ar fi atins urechea fostului președinte

26 iul. 2024, 19:20,
BZI.ro, în International

FBI încearcă să îl audieze pe fostul preşedinte Donald Trump în ancheta sa privind tentativa de asasinat pentru a obţine o declaraţie a victimei – o parte standard a anchetei, deoarece este victima unei infracţiuni, a declarat un oficial american, citat de CNN.

De asemenea, FBI a precizat joi într-un comunicat că anchetatorii continuă să examineze fragmente de gloanţe şi alte dovezi în atacul asupra lui Trump la mitingul său din Pennsylvania din această lună, dar că agenţia a considerat întotdeauna împuşcăturile o tentativă de asasinat asupra fostului preşedinte.

Biroul a emis declaraţia ca răspuns la întrebările presei privind mărturia directorului FBI, Christopher Wray, făcută miercuri în Congres, în care acesta a declarat că există încă „unele întrebări” cu privire la faptul dacă Trump a fost lovit de un glonţ sau de şrapnel.

Controverse privind glonțul care l-ar fi lovit pe Trump

Îndoielile cu privire la rana lui Trump au stârnit reacţii politice negative. Trump a declarat că „a încasat un glonţ pentru democraţie” şi l-a atacat pe Wray pe Truth Social în legătură cu mărturia sa.

„Nu a fost sticlă, nu a fost şrapnel. Spitalul a numit-o ‘rană de glonţ la ureche’ şi asta a fost. Nu e de mirare că FBI-ul, cândva celebru, a pierdut încrederea Americii!”, a comentat Trump.

De asemenea, campania lui a respins orice insinuare a unei ipoteze contrare. „Oricine crede această conspiraţie de rahat este fie deficient mintal, fie răspândeşte în mod deliberat minciuni din motive politice”, a declarat consilierul lui Trump Steven Cheung pentru CNN.

În timpul audierii ample de miercuri din Comisia judiciară, Wray a împărtăşit cu congremenii americani noi detalii despre presupusul asasin al lui Trump, inclusiv faptul că acesta a căutat de pe laptopul său detalii pe internet despre împuşcarea lui John F. Kennedy şi a manevrat o dronă în zona din apropierea mitingului cu doar două ore înainte ca fostul preşedinte să urce pe scenă.

În ciuda criticilor ulterioare din partea republicanilor cu privire la concluziile aşteptate ale FBI în legătură cu natura proiectilului, Wray a fost lăudat de reprezentanţi de ambele părţi ale culoarului politic pentru că a oferit noi informaţii cu privire la detaliile investigaţiei asupra atacatorului.

Glonţul a fost foarte aproape de a-l ucide pe fostul preşedinte

Aceste expresii bipartizane de apreciere au contrastat puternic cu mărturiile anterioare ale directorului demisionar al Secret Service, Kimberly Cheatle, care a renunţat marţi la funcţie după ce democraţii şi republicanii au acuzat-o că le-a obstrucţionat audierea şi au cerut demiterea sa.

Întrebat miercuri despre cât de aproape a fost „glonţul asasinului” de a-l ucide pe fostul preşedinte, Wray a declarat: „Din câte înţeleg eu, fie glonţul, fie un şrapnel i-a zgâriat urechea”. El a fost apoi de acord că glonţul a fost foarte aproape de a-l ucide pe fostul preşedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *