Prima pagină » Titlurile zilei » Fata senatorului Maricel Popa se mută la garsonieră! „Tăticul” a împrumutat-o cu 55.000 de euro de frica legii: „Nu poți să îi faci cadou, nu există legal”

Fata senatorului Maricel Popa se mută la garsonieră! „Tăticul” a împrumutat-o cu 55.000 de euro de frica legii: „Nu poți să îi faci cadou, nu există legal”

17 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Fata senatorului Maricel Popa se mută la garsonieră. Fostul președinte CJ i-a împrumutat fiicei suma de 55.800 de euro

Falimentarul Iașului, Maricel Popa, și-a publicat declarația de avere. Potrivit informațiilor, acesta și-a ajutat fata cu peste 55.000 de euro pentru achiziționarea unei garsoniere în Iași. Deși suma este prezentată ca un împrumut în documente, senatorul nu mai vrea banii înapoi.

Fata senatorului Maricel Popa se mută la garsonieră

Potrivit informațiilor publicate în declarația de avere, fiica senatorului PSD, Laura Deniss Popa Vasilescu, a primit un împrumut în valoare de 55.800 de euro din partea lui Maricel Popa. Acesta susține faptul că împrumutul datează din anul 2021, iar recent a fost făcută o prelungire a acestuia. Laura Deniss Popa Vasilescu a folosit banii pentru a-și achiziționa o garsonieră într-un bloc nou din Iași.

„Este un împrumut de vreo trei ani, și-a luat casă, am făcut o prelungire a împrumutului. Am ajutat-o prin acest împrumut să își achiziționeze o locuință în Iași. Dacă îi voi cere banii înapoi, astea sunt alte probleme, documentele trebuie să fie întocmite conform legislației. Este un apartament, o garsonieră într-un bloc nou. Dumneavoastră, dacă ați avea un copil și ați avea posibilitatea de a-i împrumuta, ce ați face? I-ați împrumuta? Scriptic, nu poți să îi faci cadou, nu există legal. Fiind persoană publică, trebuie respectată legislația în vigoare”, a declarat senatorul PSD Maricel Popa.

Fiica fostului președinte CJ, Laura Deniss Popa Vasilescu, deține pe lângă acțiunile și funcția de la Tehnoton și jumătate din acțiunile firmei Tokyo Motors SRL, cealaltă jumătate fiind deținută de soțul acesteia, Ștefan Bogdan Vasilescu. Firma are ca obiect de activitate „comerț cu autoturisme și autovehicule ușoare, sub 3,5 tone”. Societatea Tokyo Motors SRL a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 64.087.755 de lei și un profit de 1.250.874 de lei. Cu o societate pe profit și cu acțiuni în firma tatălui, împrumutul oferit de Maricel Popa Laurei Deniss Popa- Vasilescu nu poate fi decât un cadou.

Maricel Popa a încasat, anul trecut, peste 200.000 de lei

Maricel Popa a avut, anul trecut, venituri în valoare de 214.516 lei. În 2023, Popa a încasat din funcția de senator nu mai puțin de 134.328 de lei, adică 11.194 de lei pe lună. Potrivit declarației de avere publicate, senatorul a primit dividende de la societățile Certind SA și Omega IS Comunication, în valoare totală de 75.418 lei. Acesta și-a vândut, în 2023, părțile sociale deținute în cadrul firmei Medi Pac SRL, încasând 4.770 de lei. Senatorul Maricel Popa primește o pensie de 42.948 de lei, adică 3.579 de lei pe lună.

Mihaela Popa, soția sa, a înregistrat venituri, anul trecut, în valoare de 251.652 de lei, adică nu mai puțin de 20.917 lei pe lună. Aceasta mai beneficiază de venituri și din pensie, primind 18.135 de lei pe an, adică 1.511,25 lei pe lună.

Senatorul PSD și-a trecut în declarația de avere cinci suprafețe de teren

Senatorul PSD și-a trecut în declarația de avere cinci suprafețe de teren, dintre care un teren agricol de 9.000 de metri pătrați, în comuna Comarna, un alt teren de 4,36 de metri pătrați, în municipiul Iași, din 1991, dar și un teren de 26.400 de metri pătrați, moștenit în 2012, în comuna Comarna. De asemenea, Popa a mai trecut un teren de 4.200 de metri pătrați, în comuna Comarna, și altul de peste 6.00 metri pătrați, tot din Comarna, ambele moștenite în 2012. Asta nu este tot. Popa nu și-a trecut în declarația de avere casa din zona Copou, de pe strada George Coșbuc, locuința fiind pe firma Omega IS Communications. Popa a trecut numai un imobil de 80 de metri pătrați, din Comarna, casa părintească, precum și un apartament din Iași, luat în 1991, de 77 de metri pătrați.

La capitolul bunuri mobile, Popa a declarat bijuterii din aur, dobândite între 1985 și 2015, în valoare de 11 mii de euro. Acesta a mai declarat și tablouri, dobândite între 1985 și 2012, în valoare de 40 de mii de euro. Popa deține și trei conturi bancare, în valoare de 38 de mii de lei.

Maricel Popa, omul care a încercat falimentarea Iașului

Maricel Popa, fostul președintele PSD Iași, este cunoscut ca persoana care a falimentat compania de stat Construcții Feroviare „Moldova” S.A. Acesta a intrat în posesia Construcții Feroviare „Moldova” S.A. în anul 2005, când a început procedura de privatizare. La momentul intrării în insolvență, datoriile erau de aproape 30.000.000 de euro. Ruinele companiei au fost vândute investitorului Adrian Păcuraru, însă, în acest moment, terenul și clădirea sunt lăsate în paragină.

Președintele PSD Iași a mai atras atenția opiniei publice și prin spitalul mobil de la Lețcani, construit în timpul mandatului lui Maricel Popa la CJ Iași. Acest spital ar fi costat 13 milioane de euro, bani aruncați pe fereastră, deoarece a stat mai mult închis în timpul pandemiei, iar acum zace plin de rugină. Există voci care afirmă că cele 13 milioane de euro ce au fost folosiți pentru a achiziționa acest spital modular puteau fi utilizate la construcția unui spital de 100 de paturi, din cărămidă și beton, dar decidenții celor două județe, Iași și Neamț, au considerat că e mai bună o unitate medicală de campanie.

Peste 300 de mii de euro dintr-un contract scandalos cu Poșta Română SA

În plus, Maricel Popa continuă să bage în buzunar banii Companiei Naționale Poșta Română SA, pentru închirierea unui spațiu din bulevardul Chimiei, de la firma Vitalef SA. Închirierea spațiului a fost făcută pe 4 ani, în perioada martie 2019–martie 2024, valoarea acestuia fiind de 307.156 de euro. Contractul a fost derulat cu scandal, totul fiind facilitat de fostul prefect, Bogdan Cojocaru, în perioada în care acesta a fost ministru al Comunicațiilor. Dosarul a ajuns și la procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care însă l-au clasat.

Fata senatorului Maricel Popa se mută la garsonieră. Fostul președinte CJ i-a împrumutat fiicei suma de 55.800 de euro, iar aceasta și-a achiziționat o locuință într-un cartier nou din Iași.

Comentarii
  • Strâmbul ăsta nu a fost încă dat afară din PSD? Numai și numai răutăți face,numai imbarligaturi ieftine între membri. Cat timp strâmbul e în PSD la Iași lucrurile vor merge prost.Cum a falimentat toate societățile așa a falimentat și org Jud PSD IAȘI. Dați gunoiul afară !

  • GUNOAELE DEN PSD SUNT CATEA MCOVEI TOMA VATAMANU COJOCARU PANTAZI AFARA CU EI SI DEMISIA DE ONOARE A LUI VATAMANU DE LA CJ

    • Florinache Vanatorul

      Prietene egal gasca de incompetenti si sclavi chiricisti ( Boca + Cruceanu / Balaniscu/ Gavril ) plecati voi acasa nu Cojocaru care a luat voturi peste partid dar din cauza voastra care ati facut joc de glezne a iesit atat Chirica cat si Alexe . Cojocaru ar face bine sa ii demita pe franarii astia care sunt de fapt esalonul CHIRICA in PSD. AFARA LEPRELE CRUCEANU – BOCA ( COMBINATORI DE puz-RI ) BALANISCU ( O LEPRA infumurata si incopetenta ) GAVRIL ( un somer cu mult tupeu care merge pe la primari si le cere plocon cate un cocos, puicuta, oua, lapte , branza, peste etc ) Astia distrug partidul ( ce a mai ramas din el ) si acum se pregatesc sa inmormanteze organizatia municipala . Cruceanu si Balaniscu se bat sa fie viceprimari?????

  • SOMERUL Mihai BURSUCUL

    Nu va face puscarie ptr. ca fura in continuare de la firmele pe care le-a bagat in insolventa sub nasul lichidatorilor , are patalama de PSIHOZA GRAVA , e in evidentele SOCOLA !

  • Comarneanu nu se bucura de protecție precum bolovanul de movila. Ca și asta, movila a protejat mafia hoață de la Comarna și a profitat din plin, teren în arendă, furturi acoperite cu ajutorul consilierilor. Săraci cu mintea, au ajuns consilieri , masă de manevră pentru protecția lui Melinte și Achirei fără să înțeleagă ca pot ajunge în pușcărie, tic tac tic tac.

  • Ce sa faci în garsoniera, la banii lor trebuia sa ia 3,4 camere

  • Nu a auzit de donatie?

  • PSD TATARASI

    Scăpați PSD de hahalerele Cruceanu, Boca, Gavril , Balaniscu care au blocat pur și ușile partidului, intră doar persoane loiale lor și cu creierul șters. Rezultatele catastrofale de pe 9 iunie sunt elocvente. Limbricii trebuie destituiți în corpore și refăcută o organizație puternică în jurul unor personalități gen Eva, Nane care pot reconstrui PSD IAȘI. Cu limbricii sus numiți nu ai cum aspira la rezultate pe măsură pretențiilor PSD deoarece toți patru sunt vânduți lui Chirica care îi dirijează cum dorește el. Peste 4 ani cu Cruceanu, Balaniscu și Gavril în consiliul local (oameni vânduți mafiei imobiliare ) PSD nu va mai intra . Țineți minte ce va spun acum!

  • Catastrofele din PSD Mun au făcut deja scenarii peste scenarii ca să se scoată,să nu rămână șomeri.
    1. Boca F și Cruceanu au discutat cu Chirica care le dă acordul după ce le-a dat PUZ-ri și banii la Casa Studenților și pentru campanie ( Cruceanu vrea să nu își plătească impozitul ) și vor următorul scenariu :
    – Cruceanu viceprimar
    – Movilă revine city manager deoarece Florin Roșu va fi al 14 -lea vot ( 7 PNL + 6 PSD + Roșu viitor trădător )
    – Balaniscu pierzătorul vrea viceprimar sperând în arestarea lui Chirica și el gloaba să ajungă primar fără să fie votat de ieșeni
    – Chirica nici nu vrea să audă de Balaniscu și le-a sugerat lui Boca / Cruceanu să-l susțină pe Balaniscu la deputați unde de fapt vrea el ca să-l poată da jos pe Cojocaru.
    – În grupul primarilor se spune din ce în ce mai răspicat ca Balaniscu și Cruceanu sunt niște trișori, oameni fără valente politice și susținerea pentru viceprimar să fie Dalban omul lui Camelia Gavrilă care e agreat și de Chirica.
    Cert e un lucru, PSD trebuie să scape de Balaniscu -Cruceanu un cuplu toxic + Gavril un șomer nesimțit și Boca o javră aflată în slujba mafiei imobiliare care e branșat la ugerul lui Chirica.

  • unde i rapanoasa aia fosta a lu balaniscu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *