Prima pagină » Titlurile zilei » Fată din Iași, de doar 14 ani, nenorocită în bătaie de colega de cameră, sub privirea autorităților. Agresoarea geloasă riscă să fie dusă la „Socola”. Bătăușa: „Zi, fă, în m… mă-tii, zi!”
Fată din Iași, de doar 14 ani, nenorocită în bătaie de colega de cameră, sub privirea autorităților. Agresoarea geloasă riscă să fie dusă la

Fată din Iași, de doar 14 ani, nenorocită în bătaie de colega de cameră, sub privirea autorităților. Agresoarea geloasă riscă să fie dusă la „Socola”. Bătăușa: „Zi, fă, în m… mă-tii, zi!”

07 oct. 2021, 02:00,
Andreea Padurescu, în Titlurile zilei

Patru fete din Centrul de Plasament „Mihail Sadoveanu” din Pașcani au fost martore la scenele de groază în care o adolescentă de 14 ani este bătută cu brutalitate, cu picioarele, de o colegă. Conflictul între cele două s-ar fi iscat din cauza unui băiat. Agresoarea în vârstă de 14 ani este cunoscută drept o persoană cu grave probleme de comportament, având mai multe internări la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Întreg incidentul a fost filmat și a ajuns pe rețelele de socializare. Filmarea are aproximativ 2 minute, timp în care cea aflată la pământ este lovită constant, și se oprește brusc, după ce tinerele care asistau cereau cu insistență agresoarei să înceteze cu loviturile

Tânăra de 14 ani care își lovește cu brutalitate colega de cameră, în vârstă tot de 14 ani, este cunoscută drept o persoană cu grave probleme de comportament și a avut mai multe internări la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Agresoarea de la Centrul de Plasament „Mihail Sadoveanu” din Pașcani provine dintr-o familie destrămată, în care părinții s-au despărțit, iar tatăl nu a mai ținut legătura cu familia. Toate aceste întâmplări ar putea fi explicația comportamentului agresiv pe care tânăra îl are. Adolescenta are numeroase reclamații și de la școala la care studiază. Reprezentații DGASPC Iași au precizat că în urma acestui incident vor încerca să o încadreze în învățământul special.

„Incidentul a avut loc în urmă cu o săptămână, pe data de 23 septembrie 2021, în jurul orei 21:00. S-au adunat vreo șase fete în camera aceea și două dintre ele au bătut-o pe o colegă, dar, din fericire, nu a fost nevoie de intervenția ambulanței sau a medicului legist, pentru că minora nu a fost lovită grav. Una din cele două agresoare are 14 ani și se află în centru din anul 2018, cea de-a doua are 16 ani, și victima – 14 ani.

Agresoarea în vârstă de 14 ani este cunoscută ca având grave probleme de comportament, este foarte violentă. Avem reclamații și de la școală în legătură cu comportamentul ei agresiv. Tânăra a avut și numeroase internări la «Socola». Aceasta a ajuns în grija noastră tot din cauza comportamentului său, părinții tinerei sunt despărțiți, tatăl acesteia a plecat și nu a mai ținut legătura cu familia. Victima va avea nevoie de consiliere psihologică și va avea parte de tot sprijinul nostru”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Conflictul între cele trei adolescente a fost iscat din cauza unui băiat

Conflictul între adolescentele din cadrul Centrului de Plasament „Mihail Sadoveanu” s-ar fi iscat pe fondul geloziei. Tânăra care își lovește colega de cameră solicita mereu să vadă poza unui tânăr, pe nume Andrei. Filmarea se oprește brusc, după ce alte patru tinere, care asistau, cereau cu insistență agresoarei să înceteze cu loviturile.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Iași a început o cercetare disciplinară la nivelul centrului de plasament. În momentul incidentului, supraveghetorul de serviciu se afla într-o cameră alăturată și a declarat că nu a auzit nimic.

„Motivul pentru care a ajuns la acest conflict a fost unul amoros. S-au luat la bătaie din cauza unui băiat. Vom încerca să o încadrăm în programul special de învățământ și când se va deschide Institutul „Socola” să putem obține și de la ei un diagnostic. În acea seară, în cadrul centrului, se afla supraveghetorul de serviciu, care, din primele declarații ale acestuia, se afla într-o altă cameră, unde făcea curat, și nu a auzit nimic din ce s-a întâmplat. În acest caz se face o anchetă internă pentru rezolvarea cazului. Imaginile au ajuns în spațiul public după ce una dintre cele șase fete aflate în cameră a pus filmulețul pe Facebook”, a adăugat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

În edițiile anterioare ale cotidianului „BZI”, reporerii au prezentat cazul unei adolescente de 13 ani, din centrul rezidențial din Bucium, municipiul Iași, care a rămas însărcinată.

Dialogul șocant între agresoare, victimă și celelalte fete martore

Din dialogul între cele șase fete se înțelege că victima ar avea în telefon o poză cu un băiat, pe care o voiau și celelalte adolescente. Colegele victimei care au asistat la scenă o încurajau pe agresoare. Tot de aici putem desprinde că acest caz nu este singular în rândul adolescentelor, deoarece o altă fată spune că și ea a fost bătută.

Martoră: Vreau și eu poza cu Andrei!

Agresoare: Fă, da’ nu mă filma! Dute-n … mea. Zi, fă, în m… mă-tii, zi! Dacă mai comentezi odată, te ia dracu’, fă. Ți-am zis, fă, că o să te bat într-o bună zi.

Victimă: Lasă-mă, că nu ți-am făcut nimic!

A: Pentru tot ce mi-ai făcut și pentru cât mi-ai comentat.

M: Și pentru că erai tare azi.

Martor 2: Dă-i, fă, o palmă!

A: Te duci la birou și mă spui? Mă doare în p… de toți.

M: Iasmina, power!

Martor 3: Mai știi, Elena, că râdeai de mine că am luat bătaie.

M: Vreau și eu poza cu Andrei acum.

V: Da’ nu ți-am făcut eu poza, nu ți-am făcut nimic.

A: Fă, mai ai tupeu?

M: Șhhh, Iasmina, mai încetu’! Fă, nu mai țipa când plângi.

M: Gata, Iasmina, gata! Gata, las-o!

Conducerea centrului a anunțat imediat Poliția

Poliția a fost sesizată de cei din conducerea centrului. În cauză au deschis dosar penal și efectuează cercetări în vederea luării măsurilor legale.

„În urma sesizării primite din partea reprezentanților centrului pentru minori privind faptul că o minoră ar fi agresat o altă minoră, polițiștii Poliției Municipiului Pașcani au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, în vederea luării măsurilor legale care se impun”, a precizat Anca Vîjiac, purtător cuvânt IPJ Iași.

Agresiunea a avut loc pe 5 octombrie 2021, după care în spațiul public au apărut pe rețelele de socializare imagini cu un puternic impact emoțional, în care o adolescentă era bătută de o colegă. Imaginile sunt greu de descris în cuvinte. Întreaga scenă a fost filmată de către celelalte fete, care se aflau în camera centrului de plasament. Filmarea are aproximativ 2 minute, timp în care cea aflată la pământ este lovită constant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *