Prima pagină » Local » Farmacii scoase la vanzare. Sume uriase pentru o afacere cu medicamente
Farmacii scoase la vanzare. Sume uriase pentru o afacere cu medicamente

Farmacii scoase la vanzare. Sume uriase pentru o afacere cu medicamente

28 aug. 2014, 19:47,
Alina Acsinte în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:453113;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Chiar daca pot fi considerate afacerile momentului, sunt scoase la vanzare @ Principalul motiv al celor care renunta la licenta si la spatiu este concurenta neloiala

Administratorii a trei farmacii din Iasi si-au scos la vanzare intreaga afacere. Chiar daca au fost perioade de varf in care scoteau un profit de invidiat pentru multi afaceristi, reprezentantii legali ai unitatilor farmaceutice s-au hotarat sa renunte. Este vorba despre doua farmacii din municipiul Iasi si una din mediul rural. Marile lanturi farmaceutice tind sa monopolizele piata medicamentelor si chiar principalele zone strategice din municipiu. Cei care si-au scos oferta la mica publicitate mizeaza pe un vad comercial excelent. Unul dintre reprezentantii farmaciei scoate licenta la vanzare pentru suma de 96.000 euro. Isi arata disponibilitatea pentru a vinde si spatiul comercial, localizat in zona centrala. Farmacia se afla in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate Iasi (CJAS). Licenta pentru o farmacie din mediul rural este scoasa la vanzare pentru suma de 100.000 euro.

Anuntul a fost pus pentru licenta si eventual se poate vorbi si de spatiul comercial. Nu este vorba despre firma. Farmacia se afla in contract cu Casa de Asigurari. Spatiul comercial are o suprafata de aproximativ 96 mp si garanteaza o zona centrala foarte buna. Piata farmaceutica nu inseamna intotdeauna o concurenta loiala si chiar daca sunt in joc sume uriase sunt si cheltuieli catre furnizori la fel de mari. Orice cumparator este interesat in primul rand de vadul comercial, fapt ce poate garanta profitul sau dimpotriva falimentul. Locatia face diferenta si din acest motiv pretul de vanzare nu este negociabil„, a precizat unul din reprezentantii farmaciei scoase la vanzare.

Marile lanturi farmaceutice mizeaza pe o publicitate agresiva, reduceri si oferte promotionale eliminand farmaciile de cartier. Cei intrati in aceasta afacere au si castiguri pe masura si contracte uriase cu distribuitorii de medicamente. In mediul rural miza este mult mai mare, mai ales in localitatile la o distanta mare fata de municipiu. In sesiunea de contractare 2014-1015, CJAS Iasi a intrat in contract cu 168 de furnizori de medicamente. Bugetul total aprobat este de 210.045.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 august 2024
05 august 2024