Prima pagină » Actualitate » Fără restricții, România înregistrează o scădere a numărului de cazuri de COVID-19

Fără restricții, România înregistrează o scădere a numărului de cazuri de COVID-19

07 apr. 2022, 11:43,
în Actualitate

Există o scădere a cazurilor de COVID-19 în România de când nu mai sunt restricții. Veștile sunt foarte bune și arată că pandemia ar putea să se termine. Vorbim despre o scădere de peste 50% a cazurilor din Terapie Intensivă și a cazurilor care ajung să fie internate. La nivel de decese cauzate de COVID-19, scăderea este și mai mare, de 73%.

Totuși, unii specialiști atenționează asupra faptului că pandemia nu s-a sfârșit și că s-ar putea să apară un nou val de COVID-19. Beatrice Mahler consideră că România ar putea să aibă parte de un nou val de COVID-19. Românii ar trebui să se protejeze în continuare şi să nu uite de măsurile de protecție. Managerul a mai vorbit despre faptul că la nivel de Occident, Europa de Vest, autoritățile se pregătesc deja de o creștere a cazurilor.

România, scădere a cazurilor de COVID-19 după ridicarea restricțiilor.

Guvernul a ridicat toate restricțiile începând cu data de 8 martie. Așadar, în spaţiile publice închise sau deschise nu a mai fost obligatorie purtatul măștii de protecție, cinematogradele, concertele, cluburile pot funcționa în parametri de dinainte de pandemie. În acest context specificat, România are o scădere a cazurilor de COVID-19. Datele sunt luate de pe un site specializat în colectarea acestora. Rata de pozitivare pe 6 aprilie este de 8% cu 2.320 de cazuri noi. În data de 8 martie, România avea peste 5000 de cazuri de infectări. Este adevărat, şi nivelul de testare a scăzut în mod constant.

Totuşi, situaţia se vede cel mai bine la Terapie Intensivă. Dacă în 8 martie existau 695 de pacienţi, pe data de 6 aprilie sunt 338 oameni internaţi în stare gravă. În traducere asta înseamnă o scădere de peste 50%.

În unitățile de profil pe data de 8 martie 2022 erau internați 5.395, în această perioadă, în spitale mai sunt internaţi doar 2.628 de persoane. La nivel de decese există o scădere de 73%. În perioada 28 februarie-8 martie au fost înregistrate 696 decese, o medie de 77 pe zi. În perioada de după relaxări au fost înregistrate 188 de decese.

Specialiștii susţin că au apărut alte probleme în afară de COVID-19

Pentru românii care au purtat timp de 2 ani măști de protecție în exterior dar și interior sau chiar la locul de muncă, ridicarea restricțiilor s-a dovedit o ”mană cerească”. Totuși, specialiștii susţin că purtatul măștii de protecţie ar trebui menţinut şi în aceste condiţii. Doctorul Streinu-Cercel consideră că sunt alţi viruși care au apărut şi care ar trebui să ne îngrijoreze:

Au început celelalte virusuri să apară pe panoplia patologiei uzuale. (…) A apărut şi virusul varicelo-zosterian şi aşa se face că suntem într-o plină etapă evolutivă a epidemiei cu acest virus şi cei care sunt afectaţi sunt copiii, dar şi adulţii, adultul tânăr. Vreau să aduc la cunoştinţă tuturor că există vaccin antivaricelos, care este foarte bun şi care trebuie făcut, pentru că varicela la adult dă forme cât se poate de severe, inclusiv pneumonie hemoragică. Şi în contextul actual de COVID să uneşti astfel două virusuri cu agresiune directă asupra plămânului nu este un lucru foarte bun”, a atenţionat medicul.

Așadar, chiar dacă fără restricții România are parte de o scădere a cazurilor de COVID-19, țara înregistrează o creștere a cazurilor de gripă sau alte boli cu transmisie pe cale aeriană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *