Prima pagină » Local » Fără precedent! Niciun procuror nu a fost pus la zid ca baronul Horodniceanu, după circul din fața polițiștilor – FOTO/VIDEO

Fără precedent! Niciun procuror nu a fost pus la zid ca baronul Horodniceanu, după circul din fața polițiștilor – FOTO/VIDEO

11 mai 2023, 02:00,
Cosmina PUIU/ Lucian SAVA în Local

Situație fără precedent. Niciun procuror nu a fost pus la zid ca baronul Daniel Horodniceanu, după circul din fața polițiștilor. Acesta a ajuns să fie personajul zilei, stârnind un val de reacții virulente, inclusiv din partea colegilor lui

Procurorul Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT și actualul vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a ajuns în atenția publicului. De câteva zile, acesta a împânzit mediul online și toate imaginile cu el sunt distribuite masiv pe majoritatea posturilor TV. Baronul a trezit un val de antipatie fără precedent, inclusiv din partea colegilor lui. Unii dintre ei nu vor să își asume o declarație oficială, din cauza caracterului său răzbunător.

Niciun procuror nu a fost pus la zid ca baronul Horodniceanu, după circul din fața polițiștilor

Marele procuror Horodniceanu a stârnit niște reacții dure atât în mediul online, cât și în instituțiile publice din țară. Elena Iordache, procuror PICCJ (aflată la pensie în prezent), președintă a Asociaţiei Procurorilor din România, i-a transmis un mesaj de-a dreptul savuros vicepreședintelui CSM, Daniel Horodniceanu, plin de ironii.

Reporterii BZI au contactat mai mulți procurori din Iași, care au avut niște reacții dure cu privire la situația creată de vicepreședintele CSM, dar se tem de influențele și comportamentul lui agresiv, astfel că fac mărturii sub protecția anonimatului, susținând faptul că li s-a părut o ieșire nepotrivită, comițând un concurs real de infracțiuni.

„Ehe, a venit TIMPUL (e drept, mai repede decât speram, dar «lucru manual», «cere şi ţi se va da» etc.)! Apropo: să nu ştii gramatica limbii române este condiţie să ajungi şef? Că nici Scutea nu se descurcă! PS: Scutea, prietenă bună a dvs., care «v-a pus» în CSM, sau aţi uitat-o?! (Să nu vă treacă prin cap că aţi câştigat alegerile din vară). Apropo: cât mai aşteptăm demisia din funcţia de membru CSM?

Că doar nu vă închipuiţi că scăpaţi? Nu, chiar nu! Deci, revenind la chestiune: repede bagajul şi acasă, că aţi intrat la apă, şi toate jelaniile lui Lancranjan sau apărările dnei Kovesi nu ajută! E jenant! Zău! Dacă sunteţi, fiţi bărbat! Demisia şi cap compas – Iaşi! Dumnezeu, Dumnezeu există (nu ştiaţi? hahaha!) şi are mult umor! Aaa, să nu uit: eu v-am înregistrat în Waze-ul personal, cu poza şi avertizare sonoră! Dacă mă opreşte poliţia în trafic şi mă întreabă, să ştiu naibii cine e «Horodniceanu – şeful crimei organizate»!

Aşa o fi, dacă ziceţi, că ştiţi mai bine! PS la PS: când v-o prinde Corduneanu, vă rupe! Vă trimit şi câteva (doar) articole, emisiuni, aşa-i corect, îi dăm şefului crimei (exact) ce-i al lui! Îmi cumpăr floricele şi stau în public”, a transmis Elena Iordache, procuror PICCJ.

Horodniceanu a trezit un val de antipatie fără precedent

Horodniceanu a trezit un val de antipatie, iar mii de internauți au contestat atitudinea lui. Chiar dacă procurorul Horodniceanu a încercat să iasă cu basmaua curată, spunând că i-a fost întinsă o cursă, acesta nu ar fi trebuit să invoce funcția, trecută sau prezentă, creând impresia unei acțiuni de intimidare. În ultimele ore a apărut o ipoteză în cazul baronului, ce a șocat toată țara. În urmă cu două luni ar fi fost oprită soția lui în trafic și ar fi intervenit el, folosind aceleași replici ca la acest incident.

„Mă tem că în spatele acestui derapaj nu se ascunde doar o alunecare de moment, ci are la bază o mentalitate din ce în ce mai întâlnită la noi, inclusiv în sistemul judiciar, potrivit căreia unii sunt mai egali ca alții în fața legii”, a precizat Stelian Ion, politician.

Ba mai mult, procurorul vrea să se țină pe poziții, încercând să participe la toate ședințele atâta timp cât există prezumția de nevinovăție, până la finalizarea anchetei. Dar de reținut este faptul că a intrat pe ușa din spate, ca să scape de toate „gurile” din jur. În prezent, toți așteaptă demisia lui din CSM, lăsând loc celor care merită să ocupe funcția.

„Este inacceptabil într-o democrație să îți folosești poziția în care te afli pentru a scăpa de lege. Nu poți sta în cel mai înalt organism al magistraturii cu asemenea comportament și să ceri oamenilor să respecte legea”, a comunicat Victor Ilie, un alt politician, în legătură cu baronul Horodniceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`