Prima pagină » Turism » Info Turism » Fara lacate pe Podul Dragostei din Paris. Autoritatile inlocuiesc grilajele de fier cu panouri de plastic
Fara lacate pe Podul Dragostei din Paris. Autoritatile inlocuiesc grilajele de fier cu panouri de plastic

Fara lacate pe Podul Dragostei din Paris. Autoritatile inlocuiesc grilajele de fier cu panouri de plastic

25 sept. 2014, 13:37,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:28828;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}
Indragostitii care viziteaza Parisul nu vor mai putea sa prinda lacate de balustradele celebrului Pod al Artelor. Autoritatile franceze au decis sa inlocuiasca barele de fier ale structurii cu panouri de plastic. Totul dupa ce acum cateva luni o portiune a podului s-a prabusit sub greutatea miilor de lacate.
Grilajele de fier ale podului Artelor sau al Dragostei, asa cum mai este cunoscut, au inceput deja sa fie inlocuite cu panouri din plastic. Autoritatile spun ca decizia a fost luata pentru a-i proteja pe cei care viziteaza podul in conditiile in care in fiecare luna pe barele de fier apar aproximativ 700 de mii de lacate, iar in Sena ajung tot atatea chei.

Vezi si „Lacatele iubirii” prinse pe Podul Artelor de pe Sena nemultumesc parizienii 

„Este un loc minunat pentru a-ti arata iubirea pentru o persoana si dovada va ramane mereu aici. Totusi, este pacat ca podul se rupe”, a spus Abbey Wakefield, un turist australian. Turistii nu par prea afectati de hotararea autoritatilor din Paris de a inlocui grilajele cu panouri de plastic.
„Cred ca Podul Iubirii este minunat, dar nu cred ca decizia va afecta turistii. Parisul are multe locuri frumoase si cred ca oamenii vor cauta sa le puna in alta parte cand ajung la Paris”, a spus Yuges Waren, turist malaezian. „Este o ocazie unica in viata asa ca nu ma deranjeaza daca arunca lacatul dupa ce plec de aici”, a complet si Mrs Lee, turista chineza, potrivit digi24.ro.

Vezi si „Lacatele iubirii” au prabusit o parte din grilajul de pe Podul Artelor 

In iunie o parte a podului dragostei s-a prabusit sub greutatea lacatelor, fiind inchis temporar pentru reparatii. Imediat dupa incident, autoritatile franceze au lansat o campanie prin care invitau indragostitii sa-si faca un selfie pe Podul Artelor pe care sa-l posteze pe siteurile de socializare in loc sa prinda un lacat, dar initiativa nu a avut succes. In cele din urma, s-a decis inlocuirea grilajelor cu panouri de plastic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *