Prima pagină » Titlurile zilei » Fantomele de la USR! Ieșenii s-au ales cu o opoziție de cârpă într-un sediu anonim. Au tras țeapă și cu chiriile – FOTO

Fantomele de la USR! Ieșenii s-au ales cu o opoziție de cârpă într-un sediu anonim. Au tras țeapă și cu chiriile – FOTO

30 aug. 2023, 02:00, 26 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

USR nu mai există la nivel local, dar nici la nivel național nu o duce mai bine. Conflictele interne, dar și interesele ascunse, au coborât USR de la un scor de aproape 30 la sută, în 2020, la un prag rușinos, de 12 la sută conform ultimelor sondaje din 2023. Cei care au votat USR au simțit dezamăgirea la câteva luni de la alegerile din 2020. Iarăși au fost degeaba la secțiile de votare. Până și sediul filialei din Iași este ascuns într-un spațiu comercial de care nu știe nimeni

Uniunea Salvați România (USR), un partid ce se dorea progresist, anti-sistem, a devenit cea mai mare dezamăgire, la nivel național, pentru alegătorii care se așteptau la o schimbare. Același sentiment l-au avut și votanții din Iași, care s-au dus să pună ștampila pe salvatori.

În 2020, alianța USR – Plus a obținut un scor bun la Iași, de peste 28 la sută, plasându-se pe locul 2 după PNL. Chiar și candidata Cosette Chichirău, acum deputat în Parlamentul României, a respectat scorul partidului și a ieșit pe locul 2 în lupta pentru Primăria Municipiului Iași, cursă electorală câștigată de Mihai Chirica, candidat din partea PNL, după ce a fost și lider local la PSD.

Deci erau toate premisele pentru un viitor strălucit. Însă după alegeri au început scandalurile în alianță. Până la urmă, s-a decis scoaterea Plus din denumirea alianței și a rămas doar USR. După obținerea fotoliilor de parlamentari sau consilieri locali, USR nu a mai contat nici la nivel de declarații politice, făcând figurație pe toate palierele posibile.

La Iași, Cosette Chichirău și Marius Bodea fac umbră pământului

Cosette Chichirău, liderul din umbră al filialei USR Iași, pentru că interfața este asigurată de Ștefan Tanasă, fost subprefect și omul de încredere al deputatului, este preocupată, mai degrabă, de meciurile cu Marius Bodea, membru al aceluiași partid. Ce doi vor să dețină controlul filialei, ba mai mult, să candideze, în 2024, pentru mandatul de primar. Nici unul, nici altul nu are o preocupare reală pentru problemele comunității.

Discursurile lor sunt canalizate pe eșecurile administrației locale, nu pe găsirea unor soluții viabile. Când vine vorba despre Marius Bodea, un veșnic angajat al instituțiilor publice (fost prefect), nu are măcar o speranță, conform sondajelor comandate în ultimul timp, rezultatele fiind dezastruoase (7,8 la sută).

Sediul USR Iași, o caricatură de care nu știe nimeni

Anvergura USR Iași este dată și de un banal detaliu: sediul formațiunii politice. De ceva timp, USR funcționează în spațiul unui afacerist, de pe bd. Independenței, care deține magazinul EMI. Ca vizibilitate, amplasamentul sediului nu contează, nici măcar nu beneficiază de un loc de parcare. Mai mult, nici nu atrage atenția trecătorilor, iar, de multe ori, filiala este închisă sau păzită de o secretară plictisită.

„Vino aici să ne cunoști. În fiecare vineri 18.00-19.00”, este mesajul de promovare al partidului, lipit pe geamul sediului.

USR a reușit să se implice și într-un proces rușinos chiar cu Primăria Iași. Înainte de a se muta în imobilul de pe Independenței, USR a ocupat un spațiu pus la dispoziție de municipalitate, pe strada 14 decembrie 1989. După ce a acceptat propunerea, conducerea USR a considerat că nu sunt condiții de desfășurare a activității. Dar a plecat fără plătească datoriile, care erau de 2.252 de lei, cu tot cu penalități pentru că nu a reușit să plătească o chirie modică de 292 de lei/lună. Primăria Iași acționat în instanță filiala USR pentru recuperarea debitelor.

Procesul a fost înregistrat pe 05.10.2022, la Judecătoria Iași, dar nici până acum nu s-a dat o soluție. Următorul termen de judecată este pe data de 20.10.2023.

Comentarii
  • Cu fantome ca Julian Husanu care mângâie pisica lui Coseta ce vreți ?
    Niște incapabili urbani

  • Foarte bine le-au facut, iesenilor. Sa se invete minte si la algerile viitoare sa stea naibii, acasa. Ca uite ca tampenii ies cand merg la vot.

  • Cosette e la al doilea mandat de deputat… A facut ceva pentru oameni?…. Eu nu stiu…. Tot vad reclame online plătite ca „sunt împotriva pensiilor speciale”.. bv…. Mare realizare

  • TIPA ASTA DIN POZA, PARCA E O ELEVA DE SCOALA GIMNAZIALA………CAM PROSTANACA ASA……………..

  • Sorin Gologan

    trebuiau sa fie mai practici,in sensul promovarii unor proiecte ale iasului,chiar daca erau initiate de chirica si alexe,sau sa le promoveze pe ale lor,daca aveau.s-au lansat in niste discutii sterile si proiecte care stiau ca nu pot avea un bun sfarsit(gen stop corupttia,fara functionari bla bla bla,pensiile speciale si etc…..) intrand astfel in plaja de nicipuri miscatoare ce i-a inghitit aproape cu totul. Nu ati livrat mai nimic din ceea ce ne-ati promis,din pacate

  • Votul este democrație. Aluzie. pentru..trompete

  • Fara traficanti de droguri ca Mircea Silvestru in politica

    adresa: George Cosbuc 70
    numar de telefon de contact: 0749322076
    firma: COLIBRI STUDIOS SRL CUI: 36649492
    masini folosite la livrari de droguri:
    IS 15 KDR
    VOLKSWAGEN VW PASSAT
    sasiu: WVWZZZ3CZ7P056224

    IS 49 HAI
    VOLKSWAGEN VW PASSAT HIGHLINE 2.0 TDI DSG 4MOT
    sasiu: WVWZZZ3CZGE164449

  • Husanu deci ii mangaie pisicu lui Cossette ? :)))))

  • Palpatine II

    hAUR, tata, hAUR!

    Cand vor iesi suporterii hAUR in fata la primarie / prefectura, ce vor mai tremura chilotii pe pesedei / penelei … astia nu-s corporatisti / ochelaristi cu gura mare, aduc mai mult a mineri. Cu bata in cap la pesedei / penelei!

  • M_U_E USR ! Zici USR și tragi apa ! Mu_UE este opinie politică nu este cuvânt trivial !
    Singura realizare a Closet kiki a fost o filmare de hărțuire in parlament

  • Luminița Roibu

    Am asistat la o discuție când doamnei Cosette i se vorbea la pertu de un copilaș. La primărie avem nevoie de oameni cu personalitate, îmi pare rău de ea.

  • USR Iași este o adunătură de infractori, hoți și nebuni.

  • 2 gunoaie Bodea si Chichirau vor Primaria la Iasi. Astia 2 sa ne spuna mai intai ce au facut pentru Iasi si ieseni din toate promisiunile lor electorale la ultimele alegeri. Nimic! Atunci ce vreti de la ieseni, frustratilor de la coada vacii? Nu vor vota iesenii iar niste mincinosi imputiti care viseaza doar afaceri personale in Primarie. La munca putorilor ca ne-ati mancat prea multi bani degeaba!

  • @Florin: cine ți-a spus că democrația e ok?

  • @Luminita : Chichirau nu este o doamna. Probabil te gandesti ca eu vreau sa zic ca nu e maritata si de aia nu e doamna. Nu. Vreau sa zic ca n-are stofa de doamna. Nu se va comporta niciodata ca o doamna.

  • Dragos Valeriu

    Se vor reactiva ca vin alegerile!

  • Luminița Roibu

    @Anonim, pentru mine este o doamnă, in schimb tipul de lângă ea i se adresa ca pe stradă lipsit de toate regulile bunului simț, punând-o într-o postură nefavorabilă. De aici clar îți dai seama că nu poate fi un om care sa conducă o primărie, fiind lipsită de personalitate, in schimb pentru mine ea rămâne o doamnă la fel ca toate femeile trecute de o anumită vârstă, căreia tinerii sau acel tânăr de lângă ea ar fi trebuit să-i arate mai mult respect.

  • Așa le trebuie pentru că ei au intrat cu capul direct in zid promovând gay-i, au pus spurcăciunea înaintea lui Dumnezeu pe primul rând. Lol…nu așa se face că nu ești în Sodoma și Gomora. Acest partid e o nulitate.
    Nici pesedei cu penelei nu mai sunt de încredere. AUR câștigă masiv teren, dar nu vrem scandaluri din partea lui George Simion că nu ești dictatorul Putler, că strică imaginea partidului. Jos Chirica penalul

  • Vai dar cum de chiricu nu lea închiriat wc din tg.cucului unde au vad comercial piridei closet și veșnicu drector de haiport eșuatul bodea care se vrea primar de vre-o 30 de ani dar ieșeni iau dat cu–Hai sîctir–cea ce el nu pricepe –cea fâcut pentru ieșeni cît a sforâit în parlamentul rușini al meu amîndoi druliști piridei a lui drulanu acoperit marele erou de pe la metrou

  • USR și Plus în județul și municipiul Iași la viitoarele alegeri nu va trece de pragul electoral de 5 %,, niște candidați și un partid s au doua partide USR și Plus de KKAT

  • Moldovenii sunt cu capul pe umeri si nu accepta LGBTQ … QWERTY sau cum plm se mai cheama acum. USR vor sa legalizeze acesti bolnavi psihic obsedati de caca.

  • Cei din imagine sa nu mai cerseasca voturi! Iesenii nu vor mai fi pacaliti cu minciuni, promisiuni false. Chichirau si Bodea nu au niciun merit dimpotriva toti iesenii stiu ce pramatii sunt. Sa candideze , intelegem ca sunt disperati si frustrati dar este vina lor nicidecum a iesenilor. La munca, este de munca pentru voi dar…. nu va place munca stim toti.

  • „Vino aici să ne cunoști. În fiecare vineri 18.00-19.00”. Deci vinerea e deschis bordelul de pe Independenței pentru a merge să le cunoaștem pe curvele politice?

  • Fara penali in functii publice! Dar penalii uite ca au curaj sa aspire iar la fotolii calde foarte bine platite. De munca nu poate fi vorba doar de vise ca-si vor face multa avere din afaceri la Primarie. Penalii Bodea si Chichirau vor la Primarie! Sa se faca de tot rasul si sa candideze! Cu multe voturi mu- e va asteptam penalilor!

  • vremea usr a trecut demult șoșoacă și simion nu au nimic cu politica vedeți în țări democratice gen America.. Marea Britanie nu apar în fiecare an partide care vor să fie alese că au niște lideri turbați

  • vremea usr a trecut demult șoșoacă și simion nu au nimic cu politica vedeți în țări democratice gen America.. Marea Britanie nu apar în fiecare an partide care vor să fie alese că au niște lideri turbați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024