Prima pagină » Actualitate » Fanii pot aduce un ultim omagiu lui Helmuth Duckadam la Arena Națională. Imagini cu sicriul legendarului portar

Fanii pot aduce un ultim omagiu lui Helmuth Duckadam la Arena Națională. Imagini cu sicriul legendarului portar

03 dec. 2024, 15:30,
Redacția BZI în Actualitate

Astăzi, 3 decembrie 2024, fanii fotbalului românesc și nu numai au ocazia să aducă un ultim omagiu legendarului portar Helmuth Duckadam, care a decedat pe 2 decembrie, la vârsta de 65 de ani.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului jucător a fost depus la Arena Națională, locul unde Duckadam a scris pagini de istorie alături de echipa Steaua, și unde iubitorii sportului pot veni să-i aducă un ultim salut.

Fanii pot aduce un ultim omagiu lui Helmuth Duckadam la Arena Națională

Accesul publicului a fost deschis la ora 14:00 și va rămâne deschis până în dimineața zilei de 4 decembrie, la ora 5:00, oferind o perioadă îndelungată celor care doresc să-și exprime respectul și recunoștința față de marele portar.

Momentul a fost unul emoționant încă de la început, iar fanii și personalitățile din lumea sportului au început să se adune la stadion pentru a-i adresa un ultim omagiu. FCSB, echipa cu care Duckadam a atins gloria în 1986, a fost reprezentată de Mihai Stoica, președintele clubului, care, vizibil afectat de pierderea marelui portar, a aprins o lumânare în memoria acestuia și a îmbrățișat-o pe soția lui Helmuth Duckadam, Alexandra. Stoica a avut un moment deosebit de emoționant, fiind copleșit de amintirile legate de jucătorul care a făcut istorie pentru fotbalul românesc.

Alături de Stoica, la Arena Națională a sosit și Miodrag Belodedici, fostul coechipier al lui Duckadam, care a adus un fanion special de la Cupa Campionilor Europeni din 1986, fanion care a fost depus cu respect pe sicriul fostului portar. Într-un gest plin de omagiu, Belodedici a întrebat dacă poate lăsa fanionul și a fost primit cu deschidere de soția lui Duckadam, Alexandra, care l-a îmbrățișat și i-a mulțumit pentru gestul simbolic.

Printre cei care și-au adus un ultim omagiu se numără și Viorel Moldovan, președintele celor de la Rapid, Ion Țiriac, dar și fani ai echipelor rivale, care au venit pentru a-l respecta pe Duckadam ca pe un simbol al sportului românesc. Acesta a fost un moment de unitate în fotbalul românesc, indiferent de echipa pe care o susțin. De asemenea, la stadion au ajuns și grupuri de elevi de la Școala Gimnazială Ferdinand, care au dorit să-i aducă un omagiu celui care a fost un model de profesionalism și dedicație pentru fotbalul românesc.

Alături de fani și foști colegi de echipă, familia lui Helmuth Duckadam a fost prezentă pentru a-l comemora pe cel care a fost o legendă vie a sportului din România. Mama acestuia, Elisabeta, în vârstă de 86 de ani, a ajuns la stadion ajutată de o cârjă, iar fiica sa, Julianne, s-a aflat alături de familia îndurerată. Un moment emoționant a fost și acela în care Alexandra Duckadam, soția marelui portar, a fost susținută de întreaga comunitate prezentă pentru a trece prin acest moment greu.

Omagiu adus eroului fotbalului românesc

Evenimentul de la Arena Națională este un omagiu adus unui erou al fotbalului românesc, iar momentul a fost organizat cu ajutorul fanilor de la Peluza Nord (FCSB) și Peluza Sud (Steaua). Aceștia s-au mobilizat pentru a aduce un omagiu simbolic lui Helmuth Duckadam, fiind prezenți în număr mare pe stadion, pregătind atmosfera emoționantă pentru a-și exprima respectul față de cel care a fost un simbol al echipei Steaua.

În plus, pe lângă organizarea evenimentului de comemorare, echipa Steaua a adus un grup de copii echipați în tricourile din 1986, purtând cu mândrie echipamentele pe care Duckadam le-a purtat pe teren în acele momente de glorie. Copiii, însoțiți de foștii mari jucători ai echipei, precum Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu, au simbolizat legătura între generațiile de jucători și importanța lăsării unui exemplu viu de dăruire și pasiune pentru fotbal.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Helmuth Duckadam va rămâne expus la Arena Națională până în dimineața zilei de 4 decembrie, urmând ca, în conformitate cu dorința acestuia, să fie incinerat. Familia și cei dragi își doresc să respecte ultima dorință a marelui portar, iar fanii care doresc să îi aducă un omagiu pot să o facă în continuare, la stadion, până la ora limită.

Helmuth Duckadam rămâne pentru totdeauna în inimile românilor ca unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului românesc. Faptele sale, în special cele din finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când a apărat patru lovituri de la 11 metri și a adus Steaua pe cel mai înalt podium european, vor rămâne o amintire vie în istoria sportivă a țării noastre.

Sursă foto: GSP.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
07 ianuarie 2025
07 ianuarie 2025