Prima pagină » Sport » Fanii lui New York City au „luat foc”, după ce Alexandru Mitriță a fost împrumutat la arabi
Fanii lui New York City au

Fanii lui New York City au „luat foc”, după ce Alexandru Mitriță a fost împrumutat la arabi

09 oct. 2020, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Fanii lui New York City nu au primit bine vestea că Alexandru Mitriță (25 de ani) a fost împrumutat de americani pentru două sezoane în Arabia Saudită, la Al-Ahli. Aceștia cer explicații pentru decizia luată de conducerea clubului în privința lui Mitriță, care a marcat patru goluri în ultimele două meciuri pentru NYCFC.

„Oh, asta e pe bune?”, a scris un fan, la postarea de pe Twitter a clubului.

„Asta este una dintre cele mai ciudate decizii pe care le-am văzut vreodată. A vrut să plece sau l-ați forțat? Foarte, foarte ciudat. Evident. Cu ușurință unul dintre cei mai buni din echipă”, a comentat alt fan. „New York City… de ce? De ce? De ce?”, a fost comentariul unui alt fan, pe Facebook.

În schimb, pagina de Twitter a lui New York City a fost luată cu asalt de fanii lui Al-Ahli, care abia așteaptă să îl vadă pe Mitriță în tricoul echipei saudite. Aceștia i-au urat „bun venit” internaționalului român, pe care Al-Ahli îl va putea cumpăra la finalul împrumutului.

Alexandru Mitriță, cel mai scump transfer din istoria lui New York City

18 goluri a marcat Mitriță în cele 49 de meciuri jucate pentru New York City, în toate competițiile. În plus, românul cotat la 5,5 milioane de euro a mai reușit și șapte pase decisive. Mitriță rămâne, totuși, de departe cel mai scump jucător cumpărat de New York City. Americanii au plătit opt milioane de euro pentru transferul său, iar al doilea este brazilianul Heber, transferat pentru 2,5 milioane de euro. Rămâne de văzut cu ce sumă se vor mulțumi cei de la New York City, dacă Al-Ahli va decide să-l cumpere definitiv pe român.
Al-Ahli, noua echipă a lui Mitriță, a terminat sezonul precedent pe locul trei în campionatul Arabiei Saudite, cu 50 de puncte, la 22 de puncte distanță de liderul Al-Hilal, echipa lui Răzvan Lucescu. Al-Nasr a fost pe locul doi, cu 64 de puncte.

Marius Șumudică, „injecție” de moral pentru Alexandru Mitriță după ce olteanul a plecat din MLS

Marius Șumudică a comentat decizia luată azi de internaționalul Alexandru Mitriță (25 de ani). Atacantul oltean care va juca azi cu echipa națională în Islanda va evolua până în 2022 la Al-Ahli, sub formă de împrumut de la New York City.
Creativ și eficient, Alex Mitriță a reușit să impresioneze în Major Soccer League, dar cariera sa cunoaște o turnură neașteptată. Componentul naționalei va îmbrăca tricoul unei formații din Orient, dar Marius Șumudică e de părere că fostul jucător de pe „Ion Oblemenco” nu va pierde contactul cu prima reprezentativă a României.

Marius Șumudică îl alimentează cu speranțe pe Alexandru Mitriță

„E un campionat bun. Este o mutare bună, dacă el a ales să meargă acolo. Este o echipă mare. Cred că se va impune fără probleme. Va juca sigur și va juca bine. E un jucător dinamic, care poate face diferența, nu va avea probleme. Nu va pierede naționala, dacă nu a pierdut-o din America, nu cred că o pierde de aici”, a declarat antrenorul echipei Gaziantepspor.

Mitriță a marcat patru goluri în ultimele două meciuri jucate pentru New York City, împotriva celor de la Cincinnati (4-0), respectiv Inter Miami (3-2).
În ultimul meci din campionat, cu DC United, atacantul consacrat la Universitatea Craiova nu a fost folosit pentru că s-a desplasat în Islanda cu echipa națională.

„New York City FC anunță astăzi că clubul l-a împrumutat pe atacantul Alexandru Mitriță la Al-Ahli FC până pe 31 ianuarie 2022, în așteptarea completării vizitei medicale. Clubul saudit are opțiunea de a-l cumpăra pe Mitriță la finalul împrumutului”, se arată în anunțul oficial al lui NYFC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *