Prima pagină » Sport » Fanii lui Dinamo au strâns banii pentru licență, dar tranzacția cu spaniolii a picat! Care este motivul
Fanii lui Dinamo au strâns banii pentru licență, dar tranzacția cu spaniolii a picat! Care este motivul

Fanii lui Dinamo au strâns banii pentru licență, dar tranzacția cu spaniolii a picat! Care este motivul

01 mai 2020, 04:00,
în Sport

Suporterii echipei de fotbal Dinamo au plătit către club 150.000 de euro, sumă provenită din fondurile fanilor înscriși în Programul „Doar Dinamo București” (DDB), care vor fi folosiți pentru plata restanțelor către jucători și alți debitori în vederea obținerii licenței pentru următorul sezon competițional.

„Nădejdea e numai la noi. Nu e niciun motiv de mândrie. Nu ne lăudăm singuri, pentru că nu am realizat nimic singuri, ci doar împreună cu voi toți, dar nu trebuie să ne ferim s-o spunem: Dacă noi suporterii nu plăteam licența, Dinamo era în Liga a III-a. Cu alte cuvinte, eram la capătul istoriei lui Dinamo. Ar fi urmat ani de zile de eforturi pentru a reveni pe prima scenă.

Sau poate nu ne-am mai fi revenit niciodată. Zilele acestea glonțul ne-a trecut pe la ureche. Nu am fi vrut ca Dinamo să ajungă să depindă în mod exclusiv de suporteri, dar din tot ce vedem în jurul nostru, e posibil ca acesta să ne fie destinul. Deocamdată suntem singurii care cred în Dinamo și singurii cărora le pasă cu adevărat”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Peluzei Cătălin Hîldan.

Afacerea cu spaniolii a picat

Herminio Menendez a vrut să preia clubul din „Ștefan cel Mare”, dar tranzacția pare să fi picat, susține GSP.ro. Totul din cauza faptului că fostul canotor nu a putut prezenta o garanție că poate susține clubul și poate plăti datoriile pe care Dinamo le are.
Ioan Andone a intermediat discuțiile dintre reprezentanții lui Menendez și cei ai lui Negoiță, iar dacă spaniolul ar fi preluat clubul, „Fălcosul” urma să fie președinte.
În cazul în care Dinamo nu va fi preluată de spanioli, fanii din Asociația „Doar Dinamo București” vor primi un pachet suplimentar de acțiuni în schimbul banilor virați deja în contul echipei.

Duckadam: „O abordare greșită să vinzi clubul pe un leu”

Duckadam îi respectă pe fanii care au strâns bani, dar a lăsat de înțeles că aceștia nu vor putea împiedica falimentul clubului.

„Am tot respectul pentru suporteri, că au adunat atât de mulți bani, dar asta e o cârpeală. Ok, o să ia licența, dar cine plătește salariile din urmă, cine plăteștte staff-ul, cine plătește chiria. Mi se pare o abordare greșită să vinzi clubul pe 1 leu. Spune domne, 5 milioane, un club ca Dinamo, să nu vină nimeni. Dacă ar veni oamenii cu bani. 5 milioane nu este o sumă foarte mare. Ai datorii de 2 milioane jumate, restul îți rămân să supraviețuiești, mai vin din drepturile tv. Eu cred că oamenii ăștia de au venit nu aveau bani”, a declarat Helmuth Duckadam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *