Prima pagină » Local » Fanfara Fraților Lucan, cea care a ridicat publicul în picioare la Viena și în Italia, dezamăgită de locul din care provine: „Nu suntem apreciați acasă” – FOTO

Fanfara Fraților Lucan, cea care a ridicat publicul în picioare la Viena și în Italia, dezamăgită de locul din care provine: „Nu suntem apreciați acasă” – FOTO

29 mai 2023, 02:00, 2 ,
Cristina Doroftei în Local

Frații Lucan reprezintă un nume mare în industria muzicală, care s-a făcut auzit pe cele mai mari scene de spectacol din lume, alături de artiști consacrați. Au ridicat publicul în picioare și s-au făcut iubiți oriunde au mers, dar sentimentul că acasă nu sunt apreciați le macină sufletul. Fanfara Fraților Lucan este din Iași. Acesta este locul în care s-ar întoarce cu ochii închiși, dar în care nu se simt prețuiți la adevărata lor valoare. Întrebarea care stă pe buzele lor este de ce acasă nu sunt iubiți la fel ca în străinătate

Au cutreierat toată lumea și s-au remarcat în 22 țări, printre care China și Japonia. Fanfara Fraților Lucan a colaborat cu Teatrul Național Iași, în piesa „Iașii în Carnaval”, în anii 2013-2015. S-au făcut remarcați alături de Orchestra Filarmonicii din Viena, unde au interpretat marșul Radinski, și au participat din plăcere la „Românii au Talent”, unde au ajuns în semifinale.

„În prezent concertăm în țară, la diferite evenimente frumoase. De loc suntem din Iași și putem spune că suntem foarte nemulțumiți de faptul că nu suntem primiți cu brațele deschise acasă, deși în afara județului și în străinătate suntem apreciați și iubiți pentru ceea ce facem”, destăinuie Ovidiu Lucan, fiul coordonatorului Constantin Lucan.

Își doresc să fie apreciați și acasă

poză cu Constantin Lucan, coordonatorul fanfarei, în vârstă de 73 de ani

Fanfara Fraților Lucan s-a înființat în anul 1998, este o tradiție de familie în care ștafeta se predă din tată în fiu. În prezent este coordonată de maestrul Constantin Lucan, care are vârsta de 73 de ani

Fanfara Fraților Lucan s-a înființat în anul 1988, este o tradiție de familie în care ștafeta se predă din tată în fiu. În prezent este coordonată de maestrul Constantin Lucan, ce are vârsta de 73 de ani, dar în scurt timp urmează să cedeze locul fiului său, Ovidiu Lucan, în vârstă de 24 de ani.

„Am preluat și eu ștafeta, acum 30 de ani, de la tatăl meu, Neculai Lucan, în anul 1988. Împreună cu frații mei, Ion și Gică Lucan, am dat viața fanfarei care ne poartă numele”, declară maestrul Constantin Lucan.

Fanfara este formată din 14 membri cu vârste cuprinse între 24 și 80 de ani. Aici, studiile superioare nu au valoare, pentru că membrii au talentul din naștere, pe care doar îl pun în practică.

„Câțiva din membrii fanfarei nu au studii superioare, însă se ghidează după urechea muzicală, care este mai importantă decât orice. Din acest motiv, aceștia sunt mai buni decât majoritatea, care se ghidează după o teorie bine pusă la punct. Nu este atât de ușor să prinzi notele din zbor și nu oricine poate face acest lucru”, mărturisește Constantin Lucan, coordonatorul Fanfarei Fraților Lucan.

Fanfara Fraților Lucan are un succes răsunător încă din anii 2000

poză cu Ovidiu Lucan, fiul lui Constantin Lucan

În scurt timp, Constantin Lucan, urmează să cedeze locul fiului său Ovidiu Lucan, în vârstă de 24 de ani

Au un număr impresionat de realizări care ar lăsa cu gura căscată pe oricine, începând de la colaborări cu artiști renumiți, precum Goran Bregovic, alături de care au cântat la un festival organizat în Italia, în orașele Roma și Bologna, dar și cu marele regizor Emir Kusturica, la festivalul „Odiseea Păcii”, organizat la București.

„Fanfara Fraților Lucan a obținut diploma de excelență și marele trofeu de la Gala Laureaților din România, în anul 2000. Am participat la cel mai mare festival de fanfare din țară, dar și la festivalul fanfarelor din Italia, Serbia și Polonia, iar în 2008 am susținut împreună cu fanfara, în Elveția, la Berna, campionatul de fotbal”, adaugă Constantin Lucan.

După o viață în care numele le-a fost aclamat și așteptat, Fanfara Fraților Lucan își dorește să facă același lucru și acasă, la Iași.

„Peste cinci ani, ne veți vedea în aceeași formulă”, destăinuie Ovidiu Lucan, fiul lui Constantin Lucan.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`