Prima pagină » National » Familie de refugiați din Ucraina, situație cumplită în Timișoara. Refugiații au rămas fără 60.000 de euro

Familie de refugiați din Ucraina, situație cumplită în Timișoara. Refugiații au rămas fără 60.000 de euro

25 mart. 2022, 19:31,
BZI.ro, în National

De când a început războiul în Ucraina, milioane de persoane au trecut granițele țării și au ajuns în România, unde au găsit adăpost și sprijin. Din păcate, o familie din Ucraina nu a avut același noroc, deoarece au fost jefuiți de hoți în Timișoara.

Acesta nu este un caz singular, fiind semnalate mai multe astfel de cazuri. Mai mulți oameni din Ucraina au fost jefuiți când au trecut granița în România. Românii au dat dovadă de solidarirate indiferent de statut. Vedete, oameni simpli din România au acceptat să primească la ei în casă refugiați din Ucraina, ajutându-i cu orice au nevoie.

O familie din Ucraina, jefuită în Timișoara

Refugiații au plecat cu mașina, iar când au ajuns în Timișoara, au decis să oprească pentru a se odihni. Aveau la ei 60.000 de euro și mai multe bunuri prețioase. După ce au parcat mașina în centrul orașului, au avut parte de o surpriză neplăcută.

Bunurile și banii acestora nu mai erau, iar hoții s-au făcut nevăzuți. Ucrainenii au mers de urgență la Poliție, unde au depus plângere. Momentan, vinovații nu au fost prinși.

„La data de 21 martie a.c., la nivelul Secţiei 1 Urbană Timişoara a fost depusă o sesizare, cu privire la faptul că unei familii de ucraineni i-ar fi fost sustrasă o sumă de bani şi mai multe bunuri, din autoturismul parcat pe strada Sfântul Ioan din municipiul Timişoara, de către persoane necunoscute. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor şi luării măsurilor legale care se impun”, au transmis pentru „Adevărul” cei de la IPJ Timiş.

Refugiat ucrainean, jefuit în Buftea

Un caz similar a avul loc la un fast-food, pe Șoseaua București-Târgoviște. Un bărbat în vârstă de 43 de ani din Ucraina a fost jefuit de o femeie. Acesta avea în portofel suma de 1.000 de dolari. După ce a despus plângere, femeia a fost identificată și reținută, iar acum se află în arest.

„La data de 15 martie a.c., în jurul orei 17:42, am fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că la un restaurant de tip fast food, unui refugiat din Ucraina i-a fost sustrasă geanta. În urma verificărilor efectuate la fața locului, polițiștii orașului Buftea au stabilit faptul că, un bărbat, refugiat din Ucraina, după ce a plecat din unitatea comercială respectivă, a realizat că si-a uitat geanta ce conținea documente personale și portofelul cu suma de 1000 dolari, portofel pe care nu l-a mai găsit când s-a întors în locație”, se precizează în comunicatul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *