Prima pagină » Local » Familia violentă din Belcești lovește din nou! Unul dintre Cotani a venit cu parul la poarta soției unuia dintre „rivalii” săi – VIDEO

Familia violentă din Belcești lovește din nou! Unul dintre Cotani a venit cu parul la poarta soției unuia dintre „rivalii” săi – VIDEO

21 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Violina GORCINSCHI, în Local

Bărbații familiei Cotan nu se mai liniștesc. Unul dintre aceștia a venit cu parul la poarta soției unuia dintre consăteni, cu care acesta ar avea ceva de împărțit. După ce a fost făcut public faptul că familia ar agresa comunitatea din Belcești, fratele lui Ghiță Cotan l-ar fi căutat pe unul dintre cei care au dat declarații la presă împotriva lor.

La doar câteva zile după ce BZI.ro a prezentat scandalul de Belcești, unul dintre membrii familiei Cotan a venit cu parul la poarta unuia dintre localnici, Gigi Bălășel. Ieșeanul a vorbit despre teroarea pe care bărbații acestui „clan” o împrăștie prin comuna Belcești și i-a acuzat că sunt violenți fără motiv cu oamenii. În ciuda faptului că ar fi mai multe plângeri depuse la poliție pe numele lor, sătenii simt că nu se ia nicio măsură și că sunt în continuare în pericol.

Unul dintre membrii familiei Cotan a venit cu parul la poarta lui Gigi Bălășel

În după-amiaza zilei de 16 iunie 2022, la doar câteva zile de la publicarea articolului despre familia Cotan, unul dintre membrii acesteia l-a căutat pe consăteanul care a vorbit despre teroarea din comună. Gigi Bălășel este plecat în străinătate, iar fratele lui Ghiță Cotan ar fi intimidat-o pe soția acestuia.

„Când a venit la mine acasă, era în jur de ora 02:00. Era beat și a venit cu mașina. Așa face el când se îmbată, se urcă la volan și pleacă. Are și permisul suspendat. A claxonat și a strigat la poartă. A ieșit nevastă-mea afară și i-a cerut să se prezinte. Bărbatul i-a spus că îl cheamă Cotan și a întrebat dacă acolo stau eu. Când a auzit că nu sunt acasă, și-a dat seama că, într-adevăr, aceea este casa mea și a scos un par din mașină, să îi dea soției în cap. Femeia când a văzut, a închis repede poarta. Am luat imaginile de vecinul care are camere. Și pe el l-au amenințat”, relatează Gigi Bălășel.

Bărbatul spune că nu mai știe ce să facă în privința lor, deoarece poliția nu ia măsuri imediate ca să îi potolească pe indivizii violenți.

„Soția a sunat la 112, dar i-au spus să se ducă să depună plângere la secție. Degeaba se duce, sunt atâtea plângeri făcute pe numele Cotan, dar nu se face nimic. L-am sunat pe șeful de post din Belcești, nu mi-a răspuns. Avem un copil mic, de 10 luni, nevastă-mea nu are cum să iasă cu el. În seara asta (n.r. – 16 iunie 2022) este tatăl ei la ea și, în caz că sunt probleme, mai sună un prieten. Dacă eram eu acasă, ce se întâmpla. Nu cred că pleca ăla fără să îmi facă nimic. Sunt un pericol public și ar trebui să se ia măsuri dacă ei nu sunt în stare să se comporte în societate. Dacă nu va rezolva poliția, probabil o vom rezolva noi, nu se mai poate”, spune, exasperat, Gigi Bălășel.

Familia Cotan, acuzată că terorizează comunitatea din Belcești

Cea mai recentă faptă gravă pe care ar fi comis-o a fost bătaia soră cu moartea pe care i-ar fi dat-o unui localnic, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

„Au băgat un băiat în spital. El a fost la bar, a băut 2-3 beri și venea spre casă. Au oprit cu mașina lângă el și i-au dat cu parul. L-au pus jos și i-au dat cu picioarele până a avut nevoie de ambulanță. Medicii îl mai țin până joi și apoi mergem cu el la Inspectoratul de Poliție Județean Iași, să depună o plângere”, povestește Marius Spumă, un locuitor din satul Tansa.

Victima este cumnatul lui Marius Spumă, un localnic care are și el probleme cu familia Cotan. În urma acestui incident, Traian Iulian Bereznicu a fost internat la spital, iar, ulterior, s-a întors acasă și a mers să depună plângere la Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Pe data de 22 martie 2022, bărbații Cotan ar fi provocat haosul în satul Tansa. În creierii nopții, aceștia ar fi ieșit cu lanternele și ar fi tras cu arme de foc, trezindu-i pe localnici.

„Am auzit gălăgie noaptea în ogradă și am ieșit să văd ce se întâmplă. Cotanii au venit la alți vecini și le-au pus lanterna în geam, au tras și cu arma, a ieșit toată strada Noi am încercat să urcăm la ei pe dig, nu am reușit, au tras cu pistolul. Au ieșit și femei, copii, toți erau speriați și am sunat la 112. Au fost 3 mașini de poliție. Pe noi ne-au adunat la un loc, iar pe cei din familia Cotan i-au lăsat să plece. Am fost mai mulți și am depus plângere la secție. Domnii polițiști din Belcești sunt susținuți de domnul Cotan cu un vițel, cu o rață, cu bani. Noi suntem destui, o să ne facem singuri dreptate dacă nu rezolvă poliția”, povestește Gigi Bălășel, martor la întreg bâlciul.

Membrii familiei Cotan sunt acuzați că, din nou, creează probleme în Belcești și sperie localnicii.

Comentarii
  • Chiar Parchetul, sub obladuirea caruia se solutioneaza dosarele politistilor, nu vrea sa mai faca nimic??? Daca era vreun procuror scuipat, batjocorit, cum de altfel au fost atatea cazuri si au avut reactie imediat in breasla, nu vrea sa conexeze dosarele si sa faca nimic in Iasul asta, cu astfel de „puroaie”?!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *