Prima pagină » Actualitate » Familia Regală s-a mărit! Cine este băieţelul nou-născut

Familia Regală s-a mărit! Cine este băieţelul nou-născut

16 oct. 2024, 19:58,
Redacția BZI în Actualitate

Elisabeta-Karina, sora fostului principe Nicolae locuiește în Marea Britanie și a născut de curând un băiat.

După excluderea principelui Nicolae din linia de succesiune la Coroana României și la șefia Casei Regale, locul lui a fost luat de sora sa. Elisabeta-Karina de Roumanie locuiește în Marea Britanie și a născut de curând un băiat.

Cine este Elisabeta-Karina, sora fostului principe Nicolae

Elisabeta-Karina este sora fostului principe Nicolae. S-a născut pe 4 ianuarie 1989 și a fost botezată, în primăvara aceluiași an, de Majestatea Sa, Margareta. Numele l-a primit după mătușa regelui Mihai, regina Elisabeta a Greciei, născută Principesă a României, prima fiică a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria a României.

Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills locuiește în Marea Britanie și nu vorbește limba română. A vizitat România de puține ori, cu prilejul unor evenimente importante. Aceasta a fost prezentă la funeraliile Regelui Mihai și, anterior, în 2002, a petrecut Crăciunul la Castelul Regal de la Săvârșin, potrivit viva.ro.

Elisabeta-Karina nu are oficial titlul de Principesă

Deși este a doua în ordinea de succesiune la Coroana României, Elisabeta-Karina nu are oficial titlul de Principesă.

Pe 1 august 2015, Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, titlul de „Principe al României’ și calificativul de „Alteță Regală’.

În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile prezentate cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.

Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai speră că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.

Băiețelul născut de curând de Elisabeta-Karina

Pe 23 mai 2024, Principesa Elena a devenit bunică pentru a patra oară, însă anunțul a fost făcut abia recent de Familia Regală a României. Cei doi părinți au păstrat discreția în această perioadă.

Elisabeta-Karina de Roumanie a născut la Spitalul Universitar din Durham, Regatul Unit. Băiețelul poartă numele Augustus Mihai de Roumanie Metcalfe și va fi botezat duminica viitoare, pe 20 octombrie.

„Nou-născut în familia Principesei Elena
Alteța Sa Regală Principesa Elena a României dorește să împărtășească marea bucurie de a fi devenit bunică pentru a patra oară. Fiica sa, Elisabeta Karina de Roumanie Metcalfe, este mama unui băiat, Augustus Mihai de Roumanie Metcalfe, născut la Spitalul Universitar din Durham (Regatul Unit) în ziua de 23 mai 2024.
Elisabeta și soțul ei, Kurt, au decis să anunțe venirea pe lume a primului lor copil în preajma botezului lui Augustus Mihai, care va avea loc duminica viitoare, într-un cadru privat.
Elisabeta Karina, născută la 4 ianuarie 1989, a fost botezată de Majestatea Sa Margareta în primăvara acelui an. Principesa Elena și soțul său, ES dl Alexander Nixon, ca și părinții lui Kurt, așteaptă cu bucurie să fie alături de copiii lor duminica viitoare”, a transmis Familia Regală a Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`