Prima pagină » Titlurile zilei » Familia Manole are nevoie de ajutor. Doi băieți de 6 și 8 ani poartă pe rând hainele surorii de 18 ani după ce au rămas fără mamă

Familia Manole are nevoie de ajutor. Doi băieți de 6 și 8 ani poartă pe rând hainele surorii de 18 ani după ce au rămas fără mamă

01 feb. 2022, 02:00,
George Popa, în Titlurile zilei

Familia Manole are nevoie de ajutor! Cei doi bunici din familie au rămas să își crească nepoții după ce fiica lor a decedat recent. Mama celor 3 copii a murit pe data de 20 ianuarie, după o luptă grea cu nemilosul cancer. După moartea ei, cei doi bunici, Olga și Aurel Manole, în vârstă de 73 de ani, au rămas să îi crească pe cei 3 nepoți pe care îi iubesc nespus

În continuare familia Manole are nevoie de ajutor. Olga și Aurel Manole fac tot posibilul să își crească frumos nepoții, chiar dacă banii din pensii nu le ajung de fiecare dată. Cei doi bunici, în vârstă de 73 de ani, locuiesc alături de cei trei nepoți ai lor în două camere dintr-o casă bătrânească din zona Bucium. Ar mai fi avut o cameră în care să doarmă dacă tavanul acesteia nu ar fi căzut.

„Recent a căzut o bucată de tavan din camera în care dormeam. De la umezeală cred că s-a întâmplat. Bani să îl reparăm nu avem…“, a povestit Aurel Manole, bunicul care își rupe zilnic de la gură ca să își crească nepoții.

Familia Manole are nevoie de ajutor. Unul dintre nepoți suferă de o boală rară!

Printre cei 3 nepoți ai familiei Manole se numără și o fată, în vârstă de 18 ani, care suferă de o boală rară care o împiedică să se dezvolte normal. Între cei 3 nepoți, de 6, 7 și 18 ani, nu este o diferență mare de aspect, cu toate că fata de 18 ani ar trebui să fie mult mai dezvoltată față de frații ei mai mici.

„Ea este așa cam de un an și ceva. Am mers cu ea pe la diferiți medici care mi-au spus că suferă de o boală foarte rară, boală care apare o dată la un milion de cazuri“, a spus Olga Manole, bunica celor 3 copii.

Acum, tânăra Ștefana Manole are nevoie de mai multe investigații pentru a i se putea prescrie un tratament.

„Doctorii au spus că ar mai trebui internată câteva zile pentru a-și da seama exact ce este cu ea și pentru a-i putea da un tratament“, a mai spus bunica fetiței.

Ștefana a terminat doar 8 clase, conform bunicilor. Însă, adolescenta își dorește să meargă în continuare la școală, să își creeze un viitor. Bunicii vor face toate demersurile necesare ca toți nepoții să meargă la școală începând din toamnă. Cu toate că își doresc ca nepoata lor să își continue studiile, le este greu să o trimită la școală cu boala pe care acesta o are. În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat cazul unui tânăr ieșean care și-a salvat tatăl și cei trei frați cu handicap din casa care le-a fost cuprinsă de flăcări.

Nepoții își doresc haine și jucării, însă bunicii nu își permit

Ștefana își dorește mai multe haine cu care să se îmbrace, însă bunicii abia se descurcă cu banii pe care îi au.

„Trebuie să plătim facturile, să ne cumpărăm medicamente și să mai luăm câte ceva de mâncare. Noroc că merg la cantina socială și iau de acolo mâncare să le dau copiilor, iar dacă mai rămâne ceva mai mâncăm și noi. Nu mai zic de facturi și medicamente…“, a mai povestit bunicul micuților.

Aurel Manole suferă de o boală care necesită tratament zilnic. Mai mult de atât, bunicul celor 3 nepoți a suferit două atacuri vasculare cerebrale. Nu de puține ori, acesta face economie la pastile ca să îi rămână bani pentru nepoți. Cu toate acestea, bunicii nu își permit să le cumpere haine celor mici.

„Își doresc hăinuțe noi, dar de unde bani să le cumpărăm? Băieții mai poartă hainele Ștefanei… Ei își doresc hăinuțe și jucării cât mai multe“, a mai spus Olga Manole, bunica celor 3 nepoți.

„Noroc cu vecinii care ne mai ajută cu dulciuri și jucării atunci când au ocazia. Recent, în ziua în care am îngropat-o pe mama celor 3 copii, o vecină a venit la noi cu un tort ca să serbăm ziua de majorat a nepoțelei noastre. A fost îngropată fix de ziua Ștefanei și fix atunci când a împlinit 18 ani“, a spus printre lacrimi bunica Ștefanei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *