Prima pagină » Cancan ultimă oră » Familia lui Șerban Huidu a scăpat de o datorie de 5 milioane de euro! Coșmarul nu s-a încheiat: cât mai are de achitat socrul cârcotașului?

Familia lui Șerban Huidu a scăpat de o datorie de 5 milioane de euro! Coșmarul nu s-a încheiat: cât mai are de achitat socrul cârcotașului?

12 sept. 2021, 10:00,
în Cancan ultimă oră

Familia cârcotașului Șerban Huidu se confruntă în continuare cu o situație extrem de dificilă din cauza datoriilor făcute de socrul vedetei de televiziune.

Familia lui Șerban Huidu s-a trezit, la finalul anului trecut, cu o surpriză extrem de neplăcută. Soția, mama și socrul cârcotașului au aflat că vor fi executați silit pentru o datorie de aproximativ 20 de milioane de euro, adică cu vreo 5 milioane de euro mai mare decât știau ei.

”O actualizare a datoriei”  –  a fost ”scuza” executorului judecătoresc. Rudele vedetei de televiziune au contestat ”actualizarea” și au avut succes de cauză, în instanță.

Banca a recuperat 450.000 de euro de la rudele lui Huidu

Totuși, problemele nu s-au încheiat pentru rudele lui Șerban Huidu. Acestea mai au încă de achitat aproape 14 milioane de euro din creditul pe care socrul lui Huidu, fostul parlamentar Matei Vintilă, l-a luat de la bancă în 2009 pentru a ridica un cartier de blocuri în zona Militari.

Proiectul a eșuat din cauza crizei de acum un deceniu, iar de atunci, creditorii îi bat la ușă.

Între timp, banca a vândut creanța către o firmă de recuperări, care a declanșat mai multe executări silite pe numele membrilor familiei lui Huidu, care au garantat creditul cu bunurile proprii. Conform informațiilor din dosar, creditorii au reușit să recupereze circa 450.000 de euro din totalul datoriei, problema este că suma datorată crește de la o lună la alta din cauza penalităților de întârziere și a diverselor comisioane de executare.

De exemplu, familia lui Huidu a reclamat că doar onorariul executorului se ridică la uriașa sumă de 192.000 de lei.

Soția și soacra cârcotașului au scăpat de datorii

Pe de altă parte, din informațiile aflate la dosar reiese că soția și soacra lui Șerban Huidu au fost scoase din cauză pentru că ”bunurile acestora au fost valorificate”. Singurul care a rămas cu datorii este socrul cârrcotașului.

Familia Huidu a invocat în instanță faptul că în contractul semnat inițial sau în actele adiționale nu au existat paragrafe legate de recalculări sau actualizări ale sumelor datorate.

Instanța: ”S-a produs o eroare de calcul”

”În acest sens, instanța reține că încheierile emise la data de 10.09.2020, de către executorul judecătoresc, nu corespund unei situații juridice reale, fiind emise în mod eronat. Astfel, atât timp cât însuși executorul judecătoresc a emis, la data de 11.11.2020,noi încheieri de actualizare a debitului și stabilire a cheltuielilor suplimentare de executare, în baza cererii formulate de creditoare prin care aceasta a învederat că s-a produs o eroare de calcul în cererea de actualizare a creanței formulată la data de 08.09.2020, ce a stat la baza emiterii încheierilor din data de 10.09.2020, rezultă în mod cert că debitul menționat în încheierea de actualizare din data de 10.09.2020, în baza căruia s-au calculat, la aceeași dată, și cheltuielile de executare suplimentare, nu a fost stabilit în mod correct”, se arată în motivarea instanței.

 

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024