Prima pagină » Cancan ultimă oră » Familia lui Emi Pian a fost amenințată în ziua înmormântării

Familia lui Emi Pian a fost amenințată în ziua înmormântării

10 aug. 2020, 18:45,
în Cancan ultimă oră

Familia lui Emi Pian a fost amenințată chiar în fața Penitenciarului, în ziua înmormântării. Rudele au mers la Jilava pentru a obține permisie pentru Nicolae Duduianu, tatăl interlopului ucis în noaptea de luni spre marți. Ultimul drum al lui Emi Pian s-a soldat cu amenzi de mii de euro pentru cei ce nu au respectat regulile, și nu numai atât! După declarațiile oferite de Jandarmeria Capitalei, jurnaliștii Gândul.ro au afirmat că rudele lui Emi Pian se află acum într-un conflict direct cu reprezentații Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Conducerea instituției ar fi refuzat să-i ofere permisiunea tatălui lui Emi Pian de a lua parte la înmormântarea fiului. Refuzul autorităților a produs valuri de nemulțumire în clanul Duduienilor. Autoritățile au fost prezente încă din primul moment lângă clanul Duduianu. Ieri, pe data de 9 august, a avut loc înmormântarea, iar cum oficialii nu au permis mai mult de 50 de persoane la eveniment, familia a decis să grăbească demersul lucrurilor.

Ultimul drum al interlopului nu a fost lipsit de controverse. Familia lui Emi Pian a făcut o schimbare de ultim moment și înmormântarea nu a mai avut la loc la ora 12, după cum era anunțată, ci la ora 9, când trupul neînsuflețit al interlopului era deja dus la biserică.

Potrivit unor surse apropiate de familia regretatului Emi Pian, rudele s-au contrat cu anumiți șefi ai sistemul penitenciar.

Sursele citate au declarat pentru Gândul.ro că familia a decis să meargă la Spitalul Penitenciar Jilava, cu certificatul de deces al lui Emi Pian și restul actelor necesare, dorind să obțină o permisie pentru ca tatăl să-l poată conduce pe ultimul drum pe fiul său. Există o lege care ar fi permis acest lucru, însă autoritățile de la ANP i-ar fi refuzat acest privilegiu tatălui lui Emi Pian. În continuare, sursele povestec cum familia, care a luptat pentru ca tatăl să fie prezent la înmormântare, ar fi fost amenințată că vor fi chemate trupele de mascați dacă nu părăseau incinta Spitalului Penitenciar Jilava.

S-a speculat că autoritățile au invocat pandemia de COVID-19, însă adevăratul motiv pentru care tatăl Pian nu a fost lăsat să-i fie alături fiului pe ultimul său drum, ar fi un articol de lege confrom căruia, dacă persoana care solicită permisia este „un membru marcant al lumii intrelope și reprezintă pericol pentru siguranța penitenciarului”, rămâne la latitudinea conducerii dacă i se aprobă sau nu permisia umanitară, citează jurnaliștii gândul.ro.

I-au refuzat permisia și i-au amenințat familia cu mascații

Nicolae Duduianu, tatăl lui Emi Pian, a fost transferat recent de la Penitenciarul Rahova, unde se afla pentru executarea unei condamnări pentru tentativă de omor, la Spitalul Penitenciar Jilava. Conform anumitor surse ANP, tatăl lui Emi Pian are probleme de sănătate, iar decesul fiulul său nu face decât să-i agraveze starea de sănătate.

S-a speculat chiar și faptul că tatăl refuză să creadă că decesul fiului chiar a avut loc, fiind de părere că nu i s-ar fi putut întâmpla niciodată ceva de acest gen. Totodată, din surse se explică faptul că anumite posturi de știri au fost blocate de pe televizoarele la care au acces condamnații, pentru a evita pe cât de mult posibil propagarea subiectelor legate de decesul lui Emi Pian, în incinta Penitenciarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *