Prima pagină » Actualitate » Falimentul City Insurance duce la mari scumpiri a polițelor de asigurări! Iată cât vor plăti românii
Falimentul City Insurance duce la mari scumpiri a polițelor de asigurări! Iată cât vor plăti românii

Falimentul City Insurance duce la mari scumpiri a polițelor de asigurări! Iată cât vor plăti românii

23 sept. 2021, 09:46,
în Actualitate

Compania cu cea mai mare cotă de piață din România, City Insurance, a dat faliment iar piața asigurărilor obligatorii se confruntă cu un val de scumpiri. Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunare pentru a plăti polițele aferente.

De altfel, piața asigurărilor a înregistrat o creștere constantă în ceea ce privește prețul. Vorbim despre scumpiri de 5% până chiar la 145%, din luna februarie 2021.

Piața polițelor de asigurări este în creștere după falimentul City Insurance

Cu toate că pe piața asigurărilor s-au înregistrat creșteri importante de preț, odată cu falimentul City Insurance, asiguratorii au început, din nou, să scumpească produsele. Vorvim despre faptul că, în timp ce Euroins practică cel mai mic preț, restul asiguratorilor au preţuri de peste 1000 de lei pentru o asigurare de 6 luni.

Astfel, pentru o persoană cu vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani, având clasa B0, pentru o perioadă de 6 luni, pentru un autoturism marca Renault Megane, din anul 2016, cu un motor de 1.598 cmc, pe motorină, oferta RCA al celui de-al doilea cel mai mare asigurător RCA din piaţă, Euroins, este de 590 de lei, în timp ce ofertele Grawe, Uniqa Asigurări, Asirom, Groupama şi Omniasig depăşesc preţul de 1.000 de lei, iar Generali oferă o poliţă RCA chiar la peste 2.000 de lei.

City Insurance a dat faliment, iar statul român a intervenit în scandal

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) primeşte, de luni, cereri de deschidere a dosarelor de daună, din partea potenţialilor creditori de asigurare ai Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A, potrivit unui comunicat al Fondului.

Anunţul vine după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii care era liderul pieței de asigurare

Fondul de garantare a asiguraţilor(FGA) a luat act de Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară(ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A şi constatarea stării de insolvenţă a societăţii, urmând ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să promoveze, în instanţă, cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva asigurătorului. Astfel, începând de astăzi (luni, n.r.), FGA poate proceda, la cererea posibililor creditori de asigurări ai Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A, la deschiderea dosarelor de daună”, se arată în comunicat.

Transportatorii români vor ieși în stradă pentru a protesta

Unul dintre cei mai mari transportatori din Moldova care a încheiat polițe de asigurare cu „City Insurance” este Ionuț Moraru, administratorul companiei „Morandi Logistic” SRL. Administratorul companiei plătește anual în jur de 200.000 de lei către firmă de asigurări. Acesta declarat, pentru BZI.RO faptul că dacă prețurile vor crește, transportatorii vor ieși în stradă:

Dacă va crește tariful la asigurări, va trebui să intervină ASF-ul. Dacă lucrurile nu vor fi cum trebuie, transportatorii vor ieși în stradă, așa cum s-a mai întâmplat. Au mai fost probleme cu firmele de asigurări, iar piața a fost blocată. Pentru autobuzele cu mai mult de 50 de locuri plătesc 5.500 de lei pe an, doar pentru că sunt obligat, pentru a putea circula cu autobuzul, iar pentru microbuze, între 2.000 și 2.500 de lei, în funcție de capacitate

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024