Prima pagină » Local » Falimentarul Maricel Popa s-a lăudat cu realizările de la Consiliul Județean Iași în momentul în care a anunțat candidatul pentru Primăria Bârnova! Lansarea a avut loc într-un apartament

Falimentarul Maricel Popa s-a lăudat cu realizările de la Consiliul Județean Iași în momentul în care a anunțat candidatul pentru Primăria Bârnova! Lansarea a avut loc într-un apartament

18 feb. 2023, 02:00,
Sorin Pavelescu în Local

Falimentarul Maricel Popa s-a lăudat cu realizările de la Consiliul Județean Iași în momentul în care și-a lansat candidatul pentru Primăria Bârnova. Deși a falimentat Iașul timp de decenii întregi, acesta susține că în timpul în care a fost la conducerea CJ Iași a avut foarte multe rezultate notabile. Acesta nu menționează nimic de „tunul” de 13.000.000 de euro prin achiziția spitalului mobil de la Lețcani sau de falimentul companiei Construcții Feroviare „Moldova” SA, care a intrat în posesia lui Maricel Popa încă din 2005

O conferință de presă a avut loc în data de 17 februarie 2023, la care au participat Maricel Popa, președintele PSD Iași, Silviu Macovei, deputat PSD de Iași, precum și George Tincu, consilier local PSD la Primăria Bârnova. Locația în care s-a desfășurat conferința a fost într-un apartament, la parterul unui bloc nou, construit în localitatea Vișani. Falimentarul Iașului, Maricel Popa, a anunțat, la sfârșitul conferinței, candidatura consilierului local George Tincu la Primăria Bârnova.

Falimentarul Maricel Popa s-a lăudat cu realizările sale de la Consiliul Județean Iași

Maricel popa

Maricel Popa a intrat în posesia Construcții Feroviare „Moldova“ S.A. în anul 2005, când a început procedura de privatizare

Președintele PSD Iași, Maricel Popa, s-a lăudat în fața presei ieșene, într-o conferință de presă, cu realizările sale de când a ocupat funcția de președinte al CJ Iași, între anii 2016-2020. Acesta susține că spitalul mobil de la Lețcani, un „tun” de 13.000.000 de euro, va fi trecut în strategia națională în caz de cutremur.

„Ieri, 16 februarie 2023, în ședința de guvern, spitalul mobil de la Lețcani, care a salvat peste 600 de oameni în timpul pandemiei, a fost trecut în strategia națională în caz de cutremur. Acesta va fi operațional în 24 ore pentru a oferi îngrijiri victimelor în caz de situații de urgență, dezastru, incendiu sau cutremur”, declară Maricel Popa.

Acesta a uitat să spună că, în perioada pandemiei, spitalul nu a putut fi utilizat pentru pacienții COVID-19. În cazul unui cutremur, dezastru, incendiu, nimeni nu se poate baza pe acest spital care nu va fi funcțional niciodată. Maricel Popa este cercetat și pentru „tunul” de 13 milioane de euro din bugetul Consiliului Județean Iași și Consiliului Județean Neamț, prin achiziția spitalului mobil de la Lețcani.

În cazul afacerii coordonate de țeparul județului Iași, proiectul a fost compromis din fașă, de la modul în care s-a organizat și desfășurat licitația și până la calitatea îndoielnică a aparaturii, instalațiilor electrice, instalațiilor de oxigen care au făcut ca spitalul să nu poată funcționa pe toată durata pandemiei. Procurorii DNA au intrat pe fir, investigând fapte de abuz în serviciu, deturnare de fonduri și zădărnicirea combaterii bolilor.

În cadrul conferinței, deputatul Silviu Macovei a lăudat mandatul lui Maricel Popa de la CJ Iași

Spital Letcani

La conferință, Maricel Popa nu a spus nimic de ”tunul” de 13.000.000 euro cât a fost în fruntea CJ Iași.

„Acesta a reușit să vină cu o infrastructură sănătoasă, de peste 300 km și 200 km lăsați în lucru. Dacă dumneavoastră îmi spuneți astăzi că, din ăștia 200 km, astăzi s-au întâmplat minuni, eu vă contrazic. La CJ, când moștenești o zestre, oamenii au așteptări”, susține Silviu Macovei, deputat PSD de Iași.

Maricel Popa nu poate demonstra că există astfel de realizări. Poate numai în capul falimentarului Popa. Acesta a reușit să asfalteze totuși drumul care duce la ferma lui din localitatea Prisăcani.

Cine este Maricel Popa?

Maricel Popa, președintele PSD Iași, este cunoscut ca persoana care a falimentat compania de stat Construcții Feroviare „Moldova” S.A. Acesta a intrat în posesia Construcții Feroviare „Moldova“ S.A. în anul 2005, când a început procedura de privatizare. La momentul intrării în insolvență, datoriile erau de aproape 30.000.000 de euro. Ruinele companiei au fost vândute investitorului Adrian Păcuraru, însă, în acest moment, terenul și clădirea sunt lăsate în paragină.

Președintele PSD Iași a mai atras atenția opiniei publice și prin spitalul mobil de la Lețcani, spital construit în timpul mandatului lui Maricel Popa la CJ Iași. Acest spital ar fi costat 13 milioane de euro, bani aruncați pe fereastră, deoarece a stat mai mult închis în timpul pandemiei. Există voci care afirmă că cele 13 milioane de euro ce au fost folosiți pentru a achiziționa acest spital modular puteau fi folosiți la construcția unui spital de 100 de paturi din cărămidă și beton. Dar decidenții celor două județe, Iași și Neamț, au considerat că e mai bun un spital de campanie.

Așadar, falimentarul Maricel Popa s-a lăudat cu realizările de la Consiliul Județean Iași, cum a aruncat pe geam 13.000.000 de euro din banii contribuabililor și a falimentat una dintre cele mai importante companii de construcții din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *