Prima pagină » Local » Faliment răsunător pentru una dintre cele mai mari fabrici de confecții din Iași. Peste 300 de angajați și-au pierdut locurile de muncă. Rodimpex a făcut și câte 7 milioane de euro într-un an

Faliment răsunător pentru una dintre cele mai mari fabrici de confecții din Iași. Peste 300 de angajați și-au pierdut locurile de muncă. Rodimpex a făcut și câte 7 milioane de euro într-un an

10 iul. 2020, 04:00,
Vlad Alexa, în Local

Una dintre cele mai mari fabrici de confecții din Iași se apropie cu pași repezi de faliment. Rodimpex SRL, deținută de omul de afaceri Dorel Sava, a închis activitatea de producție după ce a fost băgată în procedura de insolvență. Peste 300 de angajați ai fabricii de confecții Rodimpex și-au pierdut locurile de muncă. „M-am chinuit pentru că a fost o firmă serioasă de atâta timp și aveam mulți oameni angajați, dar nu am mai putut face nimic să continuăm producția”, a spus Dorel Sava, patronul Rodimpex SRL Iași. Firma a produs vreme îndelungată haine pentru polițiști și uniforme de lucru, având numeroase contracte cu instituțiile statului

Faliment răsunător pentru fabrica de confecții Rodimpex din Iași. Cu o activitate de aproape 30 de ani, fabrica de confecții controlată de omul de afaceri Dorel Sava și-a închis activitatea de producție după ce Rodimpex SRL a fost băgată în procedura insolvenței. Peste 300 de salariați ai companiei din Iași cu sediul în strada Smârdan și-au pierdut locurile de muncă, iar firma este îngropată în datorii.
Patronul Rodimpex SRL, omul de afaceri Dorel Sava, explică faptul că a ajuns în această situație din cauza dificultăților financiare și, cu toate că a încercat să salveze fabrica, acest lucru nu a mai fost posibil.

„Da, se închide tot și nu mai continui. Am încercat și nu am putut să continui producția, am făcut de toate, dar acum nu mai are sens, este prea târziu. M-am chinuit pentru că a fost o firmă serioasă cu activitate de atâta timp și aveam mulți oameni angajați, dar nu am mai putut face nimic să ținem firma. Asta este situația și nu mai are rost”, a spus Dorel Sava, patron al Rodimpex SRL Iași.

Fabrica de confecții Rodimpex Iași nu a plătit datoriile către instituțiile statului

Fabrica de confecții din Iași cu sediul în strada Smârdan figurează cu datorii de 3.764.345 lei și nu mai deține capitaluri proprii. Alături de Dorel Sava, administrator în cadrul Rodimpex este și Rodica Cazacu, care a administrat și Roada Conf SRL din Suceava.
Cererea de intrare în insolvență a fost făcută de Moldoplast SA, iar printre creditori se mai numără Top România Srl, WL Gore & Associates GMBH, dar și instituții ale statului, printre care Administrația Județeană a Finanțelor Publice Iași – ANAF și Direcția Generală Economică și Finanțe Publice Locale. Chiar și E.ON Energie a dat în judecată compania controlată de Dorel Sava și Rodica Cazacu pe motiv de neplată a facturilor.

Anul trecut, ANAF a constatat că Rodimpex a înregistrat datorii la stat, pe care nu le-a mai achitat. În consecință, s-a pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ale firmei care au fost scoase la vânzare.
Tot în 2019, s-a decis și retragerea din calitatea de asociat al lui Alexandru Sava din acționariatul firmei prin cesionarea acțiunilor către asociatul Dorel Sava.

Rodimpex Iași a produs uniforme pentru polițiști și a avut contracte cu statul

Rodimpex are ca obiect de activitate „fabricarea de articole de îmbrăcăminte pentru lucru” și de-a lungul timpului a produs uniforme pentru polițiști și alte echipamente de lucru, având numeroase contracte cu instituțiile statului.
Pe anul fiscal 2018, Rodimpex figura cu 321 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 1,7 milioane de lei după mai mulți ani consecutivi în care a depășit pragul de 3 milioane de lei. Cea mai mare cifră de afaceri au avut-o în 2008, când a depășit pragul de 32 de milioane de lei, ceea ce la acea vreme însemna aproape 7 milioane de euro. Din cauza datoriilor de peste 3,7 milioane de lei s-a ajuns însă într-o situație dificilă. Totodată, Rodimpex a pierdut în doi ani active în valoare de aproape 3 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *