Prima pagină » Turism » Destinatii turistice » Fairy Pools din Insula Skye, cunoscute sub numele de „piscinele zanelor” – GALERIE FOTO

Fairy Pools din Insula Skye, cunoscute sub numele de „piscinele zanelor” – GALERIE FOTO

05 mart. 2020, 14:27,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:23821;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Fairy Pools din Insula Skye. Planeta noastră este plina de locuri de o frumusețe ieșită din comun de locuri fabuloase care iți taie respirația. O vizita în aceste locuri include un pic de magie și aventura. Un astfel de loc care ar trebui vizitat macar o data în viață este Insula Skye din Scoția. Insula este situata în largul coastei vestice a Scotiei continentale. De asemenea este și cea mai mare și mai fascinanta insula din Arhipelagul Hebride din Scoția.

Fairy Pools din Insula Skye. Sanctuarul florilor de camp

Zona este un sanctuar și pentru mai multe specii de flori de camp. Se ajunge cu feribotul de la Mallaig sau traversând un pod. Scoția este o tara plina de legende și mistere. De asemenea are un trecut adânc înrădăcinat în obiceiurile locuitorilor, unde tradițiile sunt puternice surse de mândrie națională.

Insula Skye este cunoscuta pentru magicele sale Fairy Pools, cel mai bine cunoscute sub numele de „piscinele zânelor„. Acestea sunt niste bazine de un albastru intens și înconjurate de verdeață luxurianta, situate la sud-est de Glen Brittle Forest, la aproximativ 2 km de plaja cu același nume. Piscinele sunt localizate pe un curs de apa care coboară din Munții Cuillin. De jur împrejur sunt niste dealuri verzi dealuri verzi, care par populate de spiriduși și personaje care zboară deasupra recilor landuri. Aceste fluxuri de apa cristalina formează niste bazine naturale de o frumusețe legendara, fermecătoare. Locurile de aici atrag ana de an atenția a milioane de excursioniști, entuziaști ai mersului pe bicicleta și de visători cu sufletul romantic sau nostalgic care, vazandu-le de aproape, se lasă transportați departe de emoțiile pe care le evoca.

Cel mai bun moment pentru vizitare

Cel mai bun moment pentru a le vizita este după o zi de ploaie, atunci când cerul este încă parțial înnorat. Odată ajunși pe insula Skye, este suficient doar să vă îndreptați spre Munții Cuillin, de-a lungul drumului spre Glenvrittle, până la o parcare unde se poate lasă mașină. După aceea, cu un rucsac în spate se poate ajunge pe jos, de-a lungul traseelor pentru drumeți, la locurile magice de la Fairy Pools. Conform specialiștilor acest loc este a doua destinație cea mai populara din Scoția după Edinburgh. Bine de știut: minimizați impactul asupra mediului, păstrați frumusețea fermecătoare a acestor magnifice și necontaminate locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
25 iulie 2024
25 iulie 2024