Prima pagină » National » Facultatea din România care acceptă studenți fără BAC. Iată ce pot studia tinerii
Facultatea din România care acceptă studenți fără BAC. Iată ce pot studia tinerii

Facultatea din România care acceptă studenți fără BAC. Iată ce pot studia tinerii

23 aug. 2024, 15:40,
Mirela Gabriela Todosi în National

Liceenii vor să afle facultatea din România care acceptă studenți fără BAC! Elevii care vor să urmeze cursuri în cadrul unor facultăți, dar nu au obținut notă de trecere la examenul maturității pot merge spre învățământul terțiar nonuniversitar, care se organizează la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate pentru absolvenţii de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat. Iată ce pot studia tinerii.

Facultatea din România care acceptă studenți fără BAC

Învăţământul terţiar nonuniversitar organizat în cadrul colegiilor are o durată de 1 – 3 ani, în funcţie de complexitatea calificării. Tinerii de liceu care nu au luat BAC-ul se pot înscrie la cursurile din învățământul terțiar.

Facultățile unde elevii se pot înscrie fără BAC sunt: Universitatea Tehnică de Construcții București – Colegiul de Studii Terțiare Nonuniversitare UTCB, Universitatea „Spiru Haret” București – Colegiul Universitar „Spiru Haret”, Universtatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului – Colegiul de Învăţământ Terțiar Nonuniversitar USAMVBT, Universitatea din Piteși – Colegiul UPIT, Universitatea „Eftimie Murgu” – Colegiul Terțiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu” Reşiţa, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca – Colegiul Terțiar Nonuniversitar USAMVCN, Universitatea „Ovidius” din Constanţa – Colegiul Universității Ovidius, Universitatea Danubius Galaţi – Colegiul Danubius, Universitatea din Petroșani – Colegiul pentru Învățământul Terțiar Nonuniversitar UPET.

O lege recentă îi vizează pe studenții care vor să se angajeze. Ministerul Muncii a anunțat că în anul 2024 se vor oferi stimulente financiare pentru tinerii șomeri care își găsesc un loc de muncă. România se confruntă cu o criză a forței de muncă și cu un număr mare de tineri care nu lucrează sau abandonează școala de la o vârstă fragedă. Stimulentul de 1.000 lei este acordat tinerilor şomeri neindemnizaţi. Ministerul Muncii mai acordă prima de inserţie de 1.794 de lei pentru absolvenţii din evidenţele ANOFM care îşi găsesc un loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire. Se acordă jumătate din primă la angajare, jumătate după 12 luni. România este ţara cu cei mai mulţi tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, care nu lucrează dar nici nu sunt ocupaţi cu educaţia, cu studiul sau cu urmarea unor studii superioare sau măcar liceale.

Cea mai căutată facultate din țară

La o facultate din țară concurența este foarte mare în fiecare an, 15 candidați pentru un loc. Este vorba despre specializarea Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica, București. Cei care au fost admiși la Facultatea Automatică și Calculatoare, dar și Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației au susținut și un examen scris pentru a-și câștiga locul.

Majoritatea aleg să vină aici pentru că își găsesc locuri de muncă foarte bine plătite chiar din primul an de studii și acumulează experiență pe piața muncii până la terminarea studiilor. Competențele pe zona IT sunt foarte bine plătite de angajatori, iar asta îi încântă pe studenții de la Universitatea Politehnica București.

Sunt și alte specializări căutate de către studenți. Pe baza concursului de dosare, tinerii au posibilitatea de a se înscrie la Inginerie Electrică, Energetică, Inginerie Mecanică și Mecatronică, Inginerie Industrială și Robotică, Ingineria Sistemelor Biotehnice, Transporturi, Inginerie Aerospațială, Știința și Ingineria Materialelor, Inginerie Chimică și Biotehnologii, Inginerie în Limbi Străine, Științe Aplicate, Inginerie Medicală, Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`