Prima pagină » Eveniment-Social » Facultatea de Bioinginerie medicală din cadrul UMF Iași organizează un nou curs de pregătire gratuită la matematică pentru concursul de admitere
Facultatea de Bioinginerie medicală din cadrul UMF Iași organizează un nou curs de pregătire gratuită la matematică pentru concursul de admitere

Facultatea de Bioinginerie medicală din cadrul UMF Iași organizează un nou curs de pregătire gratuită la matematică pentru concursul de admitere

12 iun. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Cadre didactice de la Facultatea de Bioinginerie medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași vor ține, vineri, 14 iunie 2024, în intervalul orar 17.00-19.00, un nou curs gratuit de matematică, pe platforma ZOOM, pentru viitorii candidați la concursul de admitere organizat de UMF Iași, specializarea Bioinginerie.

Un nou curs de pregătire gratuită, la UMF Iași

Persoanele care doresc să participe trebuie să completeze următorul formular: https://formulare.umfiasi.ro/cursuri-matematica/. Ulterior, vor primi linkul de acces pe adresa de e-mail menționată în formular.

Concursul de admitere la specializarea Bioinginerie se va desfășura sub forma unui test grilă, pe 21 iulie 2024. Candidații vor avea de ales între două discipline: Matematică sau Anatomia și Fiziologia omului. Numărul de întrebări dintr-un caiet de teză: 15 din Matematică sau 45 din Anatomia și Fiziologia omului.

Încă din data de 2 martie 2024, UMF Iași organizează, săptămânal, ședințe de pregătire gratuită pentru candidații la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

„În momentul în care deschidem formularul, în 5 minute, deja nu mai sunt locuri libere, cererea este mare. Sunt 120 de locuri la anatomie, 100 la chimie, 100 la fizică și 50 la matematică. Primul curs a avut loc în data de 2 martie 2024, deci până acum au fost deja 9 ședințe. Fiind la ore diferite, tinerii participă la toate în aceeași zi, deci nu aș putea spune exact un număr de participanți, dar se poate face un calcul. Cererea este foarte mare”, spun reprezentanții UMF Iași.

Schimbări la metodologia concursului de admitere la UMF Iași

Amintim faptul că metodologia concursului de admitere la UMF Iași, valabilă pentru cel organizat pentru programele de studii de licență în limba română, în anul universitar 2024-2025, vine cu schimbări majore.

Dispare admiterea pe bază de test grilă la specializările cu durata de trei ani, astfel că pentru programele de studiu de 180 de credite, respectiv Nutriție și dietetică, Tehnică dentară, Asistență de profilaxie stomatologică, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Audiologie și protezare auditivă, Asistență de Farmacie, Radiologie și Imagistică, concursul de admitere se va organiza prin selecție pe bază de dosare.

Admiterea pe bază de test grilă rămâne la specializările Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Asistență Medicală Generală și Bioinginerie. Pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și celor cu taxă în lei, pentru aceste specializări, concursul de admitere din Sesiunea Iulie constă în susținerea unei probe scrise, cu durata de trei ore. Nota obținută la testul grilă reprezintă nota de admitere.

Candidații se vor înscrie la concursul de admitere exclusiv online, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de admitere, de pe portalul www.umfiasi.ro, conform calendarului concursului de admitere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`